Widok

Dzielnice biedy - ciemna strona Gdyni

Opinie do artykułu: Dzielnice biedy - ciemna strona Gdyni.

Gdynia jako symbol modernizmu i szybko rozwijającego się miasta, ma także swoją ciemną stronę. To tutaj w latach 30. XX wieku powstały takie enklawy, jak Stara czy Drewniana Warszawa, Pekin, Meksyk, dzielnica Chińska czy Budapeszt. Część z nich już zniknęła, część uległa przeobrażeniom, ale ślad po nich pozostał do dziś. Ich historię będzie można poznać w czwartek o godz. 17 na Obłużu.Chociaż brazylijskie fawele czy afrykańskie slumsy znamy przede wszystkim z filmów, to fakt ich powstania ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

patologia

wszystko ok. ale i tak uważam że największa patola jest na OKSYWIU...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

czytajac wasze wypowiedzi zgadzam sie ze wiele miejsc w gdynii czy ogolnie w trojmiescie jest w zaplakanym stanie ale wystarczy sobie przypomniec jak gdynia zmienila sie od 89 r. gdynia JEST NAPRAWDE PIEWKNYM MIASTEM NIE CHCE UZYC SLOWA ZE NAJPIEKNIEJSZA W POLSCE ALE MOZLIWE ZE WLASNIE TAK JEST....A CZYTAJAC ZE NP.NA ABRAHAMA ,BEMA , SA KRZYWE CHODNIKI ITP. CHCIALEM WAM POWIEDZIEC ZE TO NORMALNE W DUZYCH MIASTACH ZE INWESTUJE SIE TYLKO W GLOWNIEJSZE ULICE CZY MIEJSCA.. TAK SIE SKLADA ZE BYLEM KILKA RAZY W NOWYM YORKU I GDYNIA W POROWNANIU DO NY JEST PIEKNA I CZYSTA!!!!! NOWY YORK JAK ZRESZTA CALA AMERYKA JEST PIEKNA NA FILMACH I NA POCZTOWKACH PO POKAZUJE PIEKNE MIEJSCA... NP W NY PIEKNIE JEST NA WALL STR. ALE NP. SLYNNY BRODWAY WYGLADA GORZEJ NIZ MORSKA CZY SLASKA....WIEC NIE CZEPIAJCIE SIE ....BO MIESZKAMY W NAJPIEKNIEJSZYM REJONIE POLSKI!!!!!!!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

takkkk

Ciekawa jestem ile tej patologii wywodzi się z rodzin profesorskich, lekarskich itp., gdzie rodzice nie mieli czasu dla swoich dzieci? Patologia może powstać wszędzie, to że ubogi ? ładne macie pojęcie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

No wlasnie.

My o d*pie a wy o kupie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

"ale w latach 60 tych czekało się na swe upragnine ''M'' nawet i 20 lat"

no to jednak były o wiele lepsze czasy...bo teraz (o ile możesz) jesteś przez 30 lat niewololnikiem banku
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

jedną miarą wszystkich tak jest prościej oceniac upraszczać życie

hehehe :) to jest mentalność prostych ludzi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

gdynia moje miasto

powiem tak wychowałem sie na takim osiedlu.nawet nie wiedziałem że nazywany jest pekinem.teraz jestem adwokatem i jakoś nie można mnie nazwać patolem.może niektórzy nie wiedzą ale w latach 60 tych czekało się na swe upragnine ''M'' nawet i 20 lat.tak że poniekąd życie zmuszało ludzi do zamieszkiwania w takich miejscach.znam ludzi którzy tam nadal mieszkaja i mają sie świetnie,lepiej niż coniektórzy z tych apartamentów HOSSY,INWEST KOMFORTU itp. POZDRAWIAM MIESZKANCÓW BYŁEJ KOMUNY PARYSKIEJ....
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ahaaa

Pewnie masz rację, skoro piszesz z kafejki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale lokalny trol tego nie rozumie

bo to burak jest

nieważne jak czy Pisowo czy Peowo (ponieważ to tylko przykrywka) ale najważniejsze że Aga ma Nas pracować no prawie jak niewolnik
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak w każdym miescie tak i w Gdyni

powiedz to swoim starym, to ich gacie

.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

widzę , że o bałtyku piszą:)
w końcu!

bo ci z dzielnic biedy

nawet netu nie mają
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bart to takie głupie imię (albo ksywka), nigdy nikogo normalnego nie znałem co zwał się Bart
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

ja lubię TVN a wcale nie głosowałem na PO. TRwam tym bardziej nie oglądam. Ale od dawno wiadomo, że to PiS podzielilo Polaków na gorszych i lepszych, na Polaków i niePolaków, na TVNowców i moherTrwam. Żałosne
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 12

na cały kraj albo wyjeżdża do UK
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry