Widok

Dzielnice biedy - ciemna strona Gdyni

Opinie do artykułu: Dzielnice biedy - ciemna strona Gdyni.

Gdynia jako symbol modernizmu i szybko rozwijającego się miasta, ma także swoją ciemną stronę. To tutaj w latach 30. XX wieku powstały takie enklawy, jak Stara czy Drewniana Warszawa, Pekin, Meksyk, dzielnica Chińska czy Budapeszt. Część z nich już zniknęła, część uległa przeobrażeniom, ale ślad po nich pozostał do dziś. Ich historię będzie można poznać w czwartek o godz. 17 na Obłużu.Chociaż brazylijskie fawele czy afrykańskie slumsy znamy przede wszystkim z filmów, to fakt ich powstania ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No tak, nie pije z kolegami w przedziale bydlęcym w drodze do stoczni - znaczy, kapuje. A jak jeszcze poprawnie pisać potrafi - to już na sto procent kapuje. Nota bene, w każdym cywilizowanym społeczeństwie donoszenie na przestępców to obywatelski obowiązek - a u nas potępiane społeczenie (bo wszak społeczeństwo to u nas w większości przestępcy i krętacze właśnie) - "kapowanie."

Kocham ten kraj :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zapraszamy do pobliskiego "miasta" na Wyspę Spichrzów :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

ohh nie zapominajcie o Sopocie..

..i tych wszystkich budkach ktore widzimy jadąc skm w stronę gdyni miedzy stacją sopost a sopot kam. pot...nie wiem czy ta 'dzielnica' na jakąs swoja nazwe, ale to jest obciach zeby w takim miejscu nadal cos takiego mialo miejsce..reszta sopotu po wiele tys za m2
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

chyba chodzilismy do jednej szkoły:))

moze 31?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jak się

mieszka na Małym Kacku? Mam propozycję zamieszkania tam ale się zastanawiam. Proszę o odpowiedź tych którzy wiedzą.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miejsce ciche i spokojne ,ale drogi w kiepskim stanie,sąsiedzi donosiciele ,puszczalskie panienki i ciągle zalewa mi piwnice

mieszkałam na Góralskiej to wiem ,dużo nieciekawego towarzystwa wkoło które obgaduje innych więc okolica taka sobie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

przecież się skupiają na swoich okolicach. Znasz jakiegoś samorządowca mieszkającego na Zamenhofa? No to kto będzie zawracał sobie głowę, czymś gdzie nawet nigdy nie był.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

moze 5?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

kurka, mam po uszy biedy na codzień, żeby jeszcze dostarczać drewna do lasu.

Dlaczego wszyscy przypominają mi o wszystkim o czym próbuję nie myśleć?

widzisz ciołku,

w Gdyni ludzie mają suszarnie w domach,nie muszą tak jak ty suszyc w miastach
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Suszonego Kaszuba" ???

raczej "wypchanego Kaszuba"
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

JA Z ZUKOWA

Poprawna wersja to KASZEBA.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

5

Gdańsk jest brzydki i pełen niemiłych ludzi
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

ludzie nie ma co na siebie najeżdżać

akurat i Gdynia i Gdańsk mają swoje "miejsca wstydu" więc te wzajemne pojazdy są śmieszne.Jeżeli chodzi o Gdynie mam nadzieję,że Szczurek i jego ferajna zaczną coś robić z okolicami dworca Gdynia Główna bo to jest katastrofa i trzeci świat
(międzytorze,Jana z Kolna i okolice).
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nawet jeśli na te dzielnice narzekamy

to i tak niektórzy ludzie którzy tam mieszkają zawsze będą je kochać
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na Warszawskiej mieszkają głównie emeryci, a nie "plebs i złodziejstwo".

Grupy społeczne , o których piszesz, zamieszkują głównie obszary gdyńskich Działek (samowolka budowlana zatwierdzona oficjalnie przez władze) i Nowy Port / Orunię (choć ten ma widoki na poprawę).
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry