Widok
> W dzisiejszych czasach (..) określenie stara panna/kawaler jest najzwyczajniej nieaktualne.
A niby dlaczego?
Panna/kawaler to status.
"stara/stary" odnosi się do wieku.
Czy 30+ to już staroć? Czy dopiero po 40-tce?
Kwestia płynna, wynikająca głownie z wieku oceniającego.
-
Miałem w liceum nauczycielkę. Brzydką i zołzowatą na wejście. STARĄ PANNĘ +/- 40 lat. Dziewczyny się skarżyły, że faworyzuje chłopaków. Ja tego nie zauważyłem. Mnie gnoiła. Brzydki byłem (i nadal jestem.. z tego się nie wyrasta:D
Bodaj w 3 klasie Pani zaciążyła i Została zaślubiona komuś. Od pół roku wcześniej, dziewczyny wyczaiły, żeby wrzucić na lekcji temat związany ze ślubem.. Lekcji nie było. Całość przegadana o kreacjach, upięciach, makijażu...
Dawno to było... bardzo.. Części Forumowiczów na świecie nie było :)
Ale imprintig jest ;]
A niby dlaczego?
Panna/kawaler to status.
"stara/stary" odnosi się do wieku.
Czy 30+ to już staroć? Czy dopiero po 40-tce?
Kwestia płynna, wynikająca głownie z wieku oceniającego.
-
Miałem w liceum nauczycielkę. Brzydką i zołzowatą na wejście. STARĄ PANNĘ +/- 40 lat. Dziewczyny się skarżyły, że faworyzuje chłopaków. Ja tego nie zauważyłem. Mnie gnoiła. Brzydki byłem (i nadal jestem.. z tego się nie wyrasta:D
Bodaj w 3 klasie Pani zaciążyła i Została zaślubiona komuś. Od pół roku wcześniej, dziewczyny wyczaiły, żeby wrzucić na lekcji temat związany ze ślubem.. Lekcji nie było. Całość przegadana o kreacjach, upięciach, makijażu...
Dawno to było... bardzo.. Części Forumowiczów na świecie nie było :)
Ale imprintig jest ;]
zdaje mi się, ze "stara panna" to charakter, sposób bycia i życia, a nie stan cywilny w połączeniu z wiekiem :)
znam jedna stara pannę, która nie może znaleźć faceta, bo ich odpycha swoja postawą, a światu wmawia, ze to jej wybór bycie samą, podkreślając, że nie trafia na odpowiedniego... takie to masło maślane, a wniosek jeden - nikt z nią nie wytrzymał, albo nie był zainteresowany.
znam jedna stara pannę, która nie może znaleźć faceta, bo ich odpycha swoja postawą, a światu wmawia, ze to jej wybór bycie samą, podkreślając, że nie trafia na odpowiedniego... takie to masło maślane, a wniosek jeden - nikt z nią nie wytrzymał, albo nie był zainteresowany.