Widok

Dziki parking

Kolejny dziki parking w Gdyni, przy WSAIB...
Niedługo zaczną wjeżdżać do lasu, a obok Riviery wielki dostępny darmowy otwarty parking. A obok jeszcze skm i przystanki...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Straż miejska i policja oczywiście nic nie widzą.
popieram tę opinię 64 nie zgadzam się z tą opinią 30

Przyjęli tylko zgłoszenie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10

Opanujcie się

A gdzie mają stawać, jak Gdynia nie jest przygotowana na taką ilość samochodów. Najlepiej wszędzie parkometry poustawiać. A przy kolejce, gdzie parking dla tych co chcą dojechać dalej do pracy SKM-ką ? Takie są skutki nieprzemyślanych decyzji. Wszędzie wciskają nam eco i do takich sytuacji potem dochodzi. Czemu jak w Rumi nie ma darmowych miejsc przy SKM ? Czyżby Gdyni nie stać na to, a dużo mniejszą Rumię jednak tak ?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 19

Akurat tutaj to parking przy prywatnej szkole więc to ich wina, że nie zapewnili miejsc. A nic nie usprawiedliwia stawiania auta i rozjeżdżania trawników i skraju lasu, bo kierowcom nie chce się przejść kilkuset metrów. Obok riviery jest wielki parking. A na działkach leśnych można ustać w płatnej strefie, która nie jest mega droga. Albo pod parkiem centralnym. A tym bardziej można dojechać komunikacja.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tak.. i z tych wszyskich miejsc biec na skm-kę w każdej pogodzie, i to np spiesząc się rano do pracy czy na zajęcia. No mnie nie przekonałeś, myślę że nie jestem w mniejszości. Wszyscy starają się raczej możliwie skracać czas codziennych podróży.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jaki lamus wyjedź do USA tam można nawet samochodami wjeżdżać do marketów miejsce dla ciebie stworzonej. Przejść sto, dwieście czy nawet o zgrozo! trzysta metrów to już porażka dla pokolenia 2000+, jeśli klasyfikujesz się poniżej milenium to pozostaje ubolewać nad twoim losem

Tak, jest darmowy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

tak to jest parking miasta nie riviery

No i co masz za problem

To tylko pokazuje na jakim poziomie jest zbiorkom, i że ludzie wolą własnym samochodem jeździć niż nim. Już pomijam fakt wszędzie płatnych parkingów, bo po co zrobić mieszkańcom darmowe parkingi jak płacę podatki od 20 lat w tym mieście...
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 13

Chyba w 3 komentarzach jest napisane że obok jest wielki bezpłatny parking. A problem mam taki że rozjeżdżają już i tak znikające tereny zielone co i tak jest zabronione w prawie drogowym. Akurat zbiorkom w tym rejonie to węzeł autobusowy i przystanek skm, którym można w 3 minuty dojechać na Gdynię główną :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ludzie są leniwi

Zbiorkom akurat dobrze funkcjonuje, szczególnie w tamtych rejonach. Mieszkając w 3 różnych dzielnicach Gdyni nigdy nie miałam problemu żeby tam dojechać, nie mówiąc o tym, że pod nosem jest też SKM.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Uczniowie szkoły państwowej którzy oczekują mądrości za darmo.

Aaa

A w srodmiesciu jest jakis dostepny?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

To nie jest śródmieście ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakże fantastyczne jest to zestawienie

powyższe zdjęcie i baner który wisi (bądź wisiał) na budynku WSAiB głoszący dumnie: Wydział Prawa nr 1 na Pomorzu! Czyżby ironia losu, czy tylko czysty przypadek?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mają

Płacić bo tak chcesz!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nikt nie każe nikomu płacić. Jest to tylko apel do stawania w wyznaczonych miejscach :) poza tym koło riviery jest duży darmowy parking

"obok skm i przystanki" - dokładnie. Z osiedli południa Gdyni ludzie zjeżdżają samochodem, aby przesiąść się na skm-kę. Węzła przesiadkowego z parkingiem brak - oto efekt. Tak jak skm-ka daje jakąś pewność w codziennym dotarciu do celu i z powrotem, to ja na komunikację zkm z Chwarzna-Wiczlina nie liczę. Dodatkowo dochodzą studenci i pracownicy biurowców, a będzie ich tylko jeszcze więcej. Jeżeli nie jesteś mieszkańcem danej dzielnicy to abonament miesięczny w strefie płatnego parkowania jest abstrakcyjnie wysokim wydatkiem. "Blame the system, not the person" :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

dzwonic

Po leniwą SM
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Obowiązkowo należy postawić niski płot zanim trawnik przerobią na kartoflisko

zaiste po raz kolejny kierowczyki przeginają pałę.
A dopóki nie będzie płotu to Straż Miekjska Musi kasować po 1000 zł Zgodnie z taryfikatorem.
Dwa-trzy mandaty i płotek sfinansowany :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Nawiedzony

d**il

Brak

No i w czym widzisz autorze problem? Stoją z boku, nie przeszkadzają nikomu, stoją przed znakiem zakaz ruchu, tyle. No kurde, szlak mnie trafia na tych maruderów i kapusi.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo wolą mandaty za hałas, gaśnice, i prędkość. Szybka łatwa kasa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Samochodoza...

Wojtek, gdzie jesteś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czy ty człowieku nie masz swojego życia. Współczuję ci . Straż mądrzejsza od Ciebie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem za

bardzo dobrze że ludzie coś takiego wynaleźli !!a tak wszędzie chcą od nas pieniądze gdzie by nie był co by nie robił. Ale i tak zaraz coś wymyślą aby kasę ciągnąć !!!

Co za kraj trzeba je.... Aby coś swojego się dorobić a tu i tak nas udupią
do góry