Widok

Dzisiaj o przyszłości

Obejrzałem publiczne wysłuchanie w sejmie na temat przeglosowanych zmian w wymiarze sprawiedliwości naszego kraju. Swój głos w tej sprawie zabierali prawnicy, którzy są autorytetami w tej materii. Przedstawili oni w bardzo poruszający i zrozumiały sposób, konsekwencje wprowadzanych zmian. Każdy, kto był świadkiem tej dyskusji, zdał sobie sprawę jak pisowskie reformy będą miały wpływ na jego życie. To już nie walka o TK, z którym raczej niewielu z nas może mieć do czynienia , a dla wielu jest to nie znana instytucja. Te zmiany dotyczyć będą praw do nie zaleznego i nie zawislego sądu dla każdego z nas. Począwszy od zatwierdzania wyników wyborów, a skończywszy na sprawiedliwych wyrokach w sprawach cywilnych. Powinniście to wysłuchać i zobaczyć. Powiedzcie o tym swoim bliskim. To naprawdę dzieje się tu i teraz. Jesteśmy blisko powrotu do prawa jakie było w Polsce w czasach stalinowskich i PRL.
Ludzie, obudzcie się.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ludzie obudzą się (może) dopiero wtedy, gdy padnie propozycja wyjścia z EU wraz ze wszystkimi tego konsekwencjami, których przyszłe skutki niespecjalnie do suwerena docierają. Na razie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale od kogo ma paść ta propozycja ?
Po prostu nas wyrzucą, bo w UE nie ma miejsca na kraje z ustrojem bolszewickim, w którym Partia jest źródłem wszystkich trzech władz.
Oczywiście nie od razu, UE poprzedzi to tysiącem wezwań i Komisji, czemu będzie towarzyszył narodowo-buńczuczny jazgot.
Wina oczywiście będzie Tuska.

@Wiewióra:

A Ty znasz te skutki i możesz je przedstawić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Niezależność i niezawisłość polskich sądów (szczególnie w gdańskim wydaniu) Naród już zna.
Bez względu, co o tym napiszecie, nikt normalny nie będzie się rzucał Rejtanem przed reformą sądownictwa w postaci oddania władzy nad nim Ziobrze.
Nawet osoby niezbyt chętne PiS-iorom.

Przegraliście... i pozostało wam tylko jojczenie.

Nie budzące zdziwienia, skoro wymiar sprawiedliwości (nareszcie) dobiera się waszym mocodawcom do tyłka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Sadyl : nie Ty jesteś adresatem mojego wpisu. Nie zabieraj więc glosu w sprawach które są dla ciebie nie zrozumiałe. Walnij lufę i włóż laczki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sorki. Nie wskazałeś adresata.

Niezrozumiałe (pisane łącznie) jest zatem dla mnie twoje zdziwienie.

---
Jak sie nie da obronić tezy ad rem, to ostatnia furtka jest ad personam.
Obaj, z tym drugim, do tego sprowadzacie waszą obecność na forum.
Czyli... do poziomu zero.
Słabiutkie to.. do bólu. I nawet wasz oficer prowadzżcy musiał to zauważyć, skoro nakazał "ocieplenie wizerunku"

Ale nadal traktujecie Forumowiczów, jak idiotów.
Mi w to graj. Nie muszę za dużo pisać ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie pisz do mnie w drugiej osobie liczby mnogiej. Poza tym za bardzo wziales do siebie to traktowanie forumowiczów jak idiotow. Chyba że tak bardzo o to zabiegasz.

A nie jesteś przyzwyczajony, do mówienia per "Wy"?
Dosyć to oczywiste.
Poza tym.. mówię do ciebie i tego drugiego zarazem.
Skoro piszecie to samo, trudno was wyodrębnić. Może wasz oficer kuma różnicę. Komu ile za wierszówkę.
Ja nie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jaq-u, nie wiedziałeś że Pan Sadyl wszystko wie najlepiej i jest niezwykle mądry, lubiany i inteligentny ?

@ Bęcwałku:

Tak właśnie jest.
Dziękuję, że wreszcie to zauważyłeś.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Widzisz Panie Sadyl.... w swojej bezsilności intelektualnej wymyśliłeś sobie "oficera", bo to tłumaczy ci twój ciasny świat ograniczony do podwórka z perspektywy poduszki w oknie na pietrze.
Jako osoba inteligentna, powinieneś przewidywać, ze ta ocena być może nie pochodzi ode mnie.
Ty jednak łykasz pochlebstwa w sposób równie inteligentny jak smoleński lud łyka pińcet w zamian za wolność.

Perspektywa tego Pana nie obejmuje widoku z okna na piętrze lecz w suterynie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ostatnio niektórzy nawołują do zamykania w więzieniach ludzi z Pisu i ich zwolenników, to jest demokracja?Ci którzy uważają że jest dyktatura powinni obejrzeć choćby film czarny czwartek.A tak na marginesie czy jakiś artykuł konstytucji został teraz złamany?
Michnik i spółka to jest zagrożenie prawdziwe,Petru potrafi zamienić wszystko w kabaret)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

No własnie...
Tzw. "obrońcy demokracji" nawołują do obalenia demokratycznie wybranego rządu.
I jakoś nie widzą w tym logicznej sprzecznosci ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Będziecie skakać z okien.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Już się rozpędzam....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ten cytat nie o tobie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nasza bezsilność jest zatrwazajaca. Pisowski walec rozjezdza naszą konstytucję. Nie ogląda się na nic. Rozjedzie i nas. Bez naszego udziału w protestach przeciw łamaniu prawa przez rządzących, damy ciche przyzwolenie na zmianę ustroju Polski z demokracji na dyktaturę faszystowska. Dyktature czlowieka nieobliczalnego. Nie ma już tamtych Polakow z roku 1980. Nie ma już Solidarności. Jesteśmy my, tu i teraz. To my musimy zabrać głos i nie pozwalać na taką sytuację.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

niezalezny,niezawisły,nieznany
wyjsc z EU---potrzebny wam złodziej z workiem łakoci na przynete?
pewnie ,ze sie uzaleznilismy od nich i tak nas wmanewrowano,ze bedzie sporo kłopotu---z matni sie wyczołagac
to po to---ma sie swoj kraj doprowadzic do samodzielnosci
i po to--- unie i wspolpraca z krajami słowianskimi I Wegrami---abysmy wszyscy mogli--fucka bez strachu pokazac --UNII--takiej Unii1
NIE UNIOM NA ZASADZIE ROWNOSCI

lepszy trud w wolnosci niz bogata niewola

czy obecna włądza nie robi wszystko "pod siebie"z powodu złodziejstwa poprzenikow
tak na zapas ,gdyby jednak wiecej ich wrociło na stołki
sprawiedliwosc---za waszego sprawiedliwego rzadu--było panstwo w panstwie---wyroki prawomocne były wrzucane do kosza i obsmiewane
tylko wy tego nie doswiadczyliscie
wam biznesu nikt nie spierdzielił
wam nikt kary za nieswoje winy nie doje..ł
wam nie odebrano czegos ,co przedtem prawomocnie zostało przyznane

tamata władza--PO-wska robiła w h..a obywateli na maksa...ta tez robi,tylko na inny sposob---poprzez rozdawnictwo i dziurawe ustawy

ano ale wam sie nikt do tylka nie dobrał za PO--to mozecie sobie gadac,co wam liderzy wcisna
wszedzie znalezc mozna ---artykuły i wszelkie teksty,odnosnie niszczenia przedsiebiorców,zagrabiania
a wy
mowiecie o
sprawiedliwosci
o litosci
--------------
było cholernie zle,/jest zle
ale cholernie--oznacza ,ze było lepiej--taka wasza filozofia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jag---ty nawet przymiotniki dzielisz
--------------------
teraz obsmieje sprawiedliwosc PO.
a potem zdzierstwo PIS-u
jeden pasem ,drugi rozga
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Rzeczywiście, napisałem oddzielnie to co pisze się łącznie. Mój błąd. Przyjmuję obniżoną ocenę z ortografii. Ma to się jednak jak słomka do belki.

jakowes "belki" do mnie pijesz?
stosy tratw Wałesy krasomowstwa nie przeszkadzaja ci?
ja -zryty beret..a Bolkowi bys wlazł w tyłek

niezłych masz idoli
jak go spotkasz to zapytaj--jak tam z temi 100 tys?..bo przydałyby mi sie..jak ulał

no i gdzie ta druga Japonia z tej Polski
no chyba,ze chodzi o Archipelag!----- wydarzen ,kontrowersji,podziałów i ... kraine tysiaca zdrajców

Belke to ty bys po nogach całował ..ja niekoniecznie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nazwij mnie poprostu kanalia. Jestem takze mordercą.

Przecież to Polacy zamordowali Lecha Kaczyńskiego.
Tak powiedział Prezes Bolszewickiej Partii Polski zwracając się do tych, których Polacy wybrali.
A potem jeszcze powiedział Polakom "won".

przeniesienie stosujecie celowo,czy tak macie zawsze iw szedzie?

jak ci powiem Jag-u --kanalio--to znaczy,ze mowie do narodu?
do wszystkich mezczyzn?
a moze do wszystkich forumowiczów?

ciezko skumac--ze odnosi sie to do PO...?
ciezko skumac nastepne fakty..niezbite dowody i powiazac w calosc--kto rzadził za czasów zamachu smolenskiego.kto pdozielił na dwie delegacje..kto kłamał?kto nie upomniałs ie o sledztwo,,o wraki,,o miedzynarodowa pomoc w tej sprawie..kto nie upomnaił sieo swoje??
kto pozwolił na wkłądanie kilku głow do jednej trumny??

narod czy PO?

Załóżmy że masz podstawy by mieć żal do poprzedniej ekipy. Dlaczego jednak popierasz ekipę która łamie twoje i moje prawa, która łamie konstytucję zmieniając zasady niezależności sądów? Tego dotyczy temat.

Jeżeli mówisz do posłów z mównicy sejmowej, to nie mówisz do nich, tylko za ich pośrednictwem do tych, których reprezentują, czyli do Polaków.
Jak wpiiiieeeerdalasz sałatkę w Sejmie to pokazujesz lekceważenie wobec innych posłów, czyli Narodu.
Jezeli jakiś Kaczyński mówi won do posła, to mówi won do tych, których ten poseł reprezentuje , czyli do Polaków.
Tak to se może pierdoooliiic z drabinki, ale nie z mównicy sejmowej

Rozumiesz, czy narysować ?

Czym zatem jest stwierdzenia Premiera, że "Polskość to nienormalność"?
Jak się do tego ma wpitalanie sałatki na sali sejmowej?
Iśka ma 100% racji mówiąc o źdźbłu i belce.

Kaczor miał prawo "pęknąć". Działania groteskowej opozycji już dawno przestały mieć cokolwiek wspólnego nie tylko z polityką czy nawet logiką ale i z dobrym smakiem.

Społeczeństwo, nawet to nieprzychylne PiSiorom, doskonale to dostrzega.

A wy możecie se trąbić do bUlu....
Nie widzę innej opcji, niż ta, że ktoś was za to wynagradza.
Przy poziomie idiotyzmu, jaki trzeba by sobą reprezentować, aby pisać wasze bzdety "od siebie" nie zawiązalibyście sznurowadeł.
O pisaniu na Forum nie wspomnę ;)

Ciebie ratuje tylko to, ze jesteś Kretynkiem, dlatego nie mogę do ciebie przyłożyć tej samej miary co do ludzi normalnych.
Gdybym chciał brać na poważnie takich jak ty, to musiałbym powtórzyć za Premierem Tuskiem Jego słowa.

PO-dniebny--nie rysuj mi niczego ..znowu cham z ciebie wychodzi
jeszcze narysujesz cos sprosnego ...a mnie ochota ....odeszła

ale spoko -twoje zachowanie swiadczy,ze sie wsciekasz
i dusza buntuje sie---wiedzac,ze twoje uzasadnienie zaraz peknie jak naciagnieta na maksa ,guma w gaciach

Argumenty vs. epitety.
Niech zatem wasz oficer prowadzący się nie dziwi, że posłuchu nie znajdujecie.Zastanawia mnie jedynie, dlaczego jeszcze wam płaci?
Po starej znajomości, czy sam jest również idiotą?

~Skydiver: Przypominam, że obrażanie innych forumowiczów jest niezgodne z regulaminem i w przypadku dalszego używania zwrotów pejoratywnych, obraźliwych itp. będziemy zmuszeni do blokowania wpisów.

Domyślam się Adminie295, że regulamin dotyczy wszystkich forumowiczów, wiec traktuje powyższą uwagę jako uwagę ogólną.

>Argumenty vs. epitety.

Argument "zdradzieckiej mordy" i "kanalii" jest tym, co macie do zaproponowania.

Cisza, bez epitetów. Bo to ja, a nie Admin wywali was z tego tematu :-)
Sadylu : odnośnie wiązania sznurowadeł, przy twej lustrzycy ?? Mnie nie stanowi to problemu, nawet stojąc bez ugięcia kolan.
Z żalem oznajmiam, że jak dotąd nikt nie zgłosił się do mnie z należnym mi honorarium. Robię to jednak nie dla kasy czy oficera prowadzącego, czego nie przebolejesz, lecz dla swojego poczucia konieczności przeciwstawiania się złu, kłamstwu i propagandzie "Polski w ruinie". Dopóki tacy fałszywi kreatorzy rzeczywistości jak ty, czy ten bezczelny łowca, będą zatruwać swym jadem choćby to forum, dopóty starczy mi czasu i chęci do polemiki z wami. A to że czasem sobie wzajemnie nie szczędzimy złośliwości, to tylko nadaje naszej dyskusji swoistej kolorystyki. Daleko nam stało się do poziomu politycznej dyskusji w parlamencie, nad czym ogromnie ubolewam. I nie dlatego, bym chciał im równać, lecz dlatego że pękła granica dystansu i ważenia słów. Powrotu do miarkowania w słowach i czynach już nie będzie. Nie za naszej rzeczywistości.
Isztar : z kim mam się identyfikować w moich poglądach, jeżeli nie mam innego wyboru po stronie opozycji ? Mam to, co mam, też chciał bym lepszej. Lecz biorę to co mam, bo nie mam alternatywy.
Admina proszę o wyrozumiałość. Damy sobie radę z naszymi "pyskówkami" , ja się nie obrażam , a także nie jestem bez skazy. Wybaczam i proszę o wybaczenie. Bo dopóki rozmawiamy, to jest przecież dialog. A o to przecież nam chodzi.
Z szacunkiem, Jaq

> Argument "zdradzieckiej mordy" i "kanalii" jest tym, co macie do zaproponowania.

"MACIE"?
Do kogo adresujesz powyższy wpis?
Bo chyba nie do mnie. Wiesz doskonale, że zwolennikiem PiS-u nie jestem.
Nie podkleisz mnie pod "lud smoleński".

Użyj tych kilku szarych komórek więcej, niż używasz zwykle, żeby z tego wybrnąć.. ;)

nie masz alterantywy?
wg mnie sa
a nie pasi---to mozna tworzyc
- -----
jakie stwarde prawo nie do obejscia--ze nie mozna stworzyc nowego --z autentycznymi patriotami,opanowanymi,z sercem dla Polski,rekoma i mozgiem---przede wszystkim
a nie sprzyjac obcym--buntujac sie mniejszemu złu ,tu namiejscu

chwytanie sie brzytwy
zrobienie na złosc mamie i odmrozenie sobie rak

poza tym------spokojnie---won z obcymi i łapami
i po Kaczynskim i PIS-ie przyjda i rak nowi ludzie
powolutku
ja woel swoja niewole
niz obce kajdany

w swoim-prywatnym domu mozesz wiele
w cudzym,wynajetym---masz zawiazane rece

@Jaq:

Z lustrzycą da się prowadzić normalne życie.
A nawet uprawiać radosny seks, który tobie raczej nie jest dany.
Osoby spełnione nie ciekną jadem.

Trudniej żyć, goląc się bez patrzenia w lustro.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jaq, fajne. Zwłaszcza ten fragment o poziomie dyskusji w parlamencie, podobnie to oceniam.

>Do kogo adresujesz powyższy wpis?

Do takich jak ty, którzy uważają, ze "Kaczor miał prawo pęknąć".
Już dawno wspominałem, ze jesteś trybikiem w machinie bolszewickiej propagandy nawet nie zdając sobie z tego sprawy.
Co do jadu na forum, przypomnij mi komu ostatnio Admin wyciął posta ?

Sadylu, odnośnie radości z seksu: twoja żona jest przeciwnego zdania.

A ręka ?

Inne tematy z forum Polityka

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...

do góry