Widok

Dziwna wysypka wokol pepka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy ktoras z Was miala z czyms takim do czynienia? Nie mam pojecia co to jest. Od 2 dni moj synek ma takie drobne czerwone krostki wokol pepka. Ma tez kilka na twarzy ale tamte sa z bialym czubkiem wiec to chyba ten tradzik niemowlecy, przy ktorym lepiej nie grzebac. W internecie wyczytalam, ze ta wysypka to moze byc jakis swierzbowiec ale nie chce od razu leciec do lekarza bo moze to nic powaznego?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
a może ma jakieś uczulenie na coś czym smarujesz/smarowałaś pępek. Może na alkohol taka reakcja (jak smarujesz spirytusem)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
P.S. była juz u Ciebie ta połozna z przychodni? jej też możesz to pokazać, może coś wymyśli, albo skieruje do lekarza
Polozna byla jeden raz w ubieglym tygodniu. Zapytam jak przyjdzie teraz. Moze ona faktycznie bedzie wiedziala co to jest. Ja tez sie zastanawialam czy to nie od spirytusu.
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córa (2 latka) ostatnio więcej niż zwykle się pociła i dokładnie takie krostki jej powyskakiwały. Przy pępku, trochę na policzku. To były zwykłe potówki.
Aga - właśnie miałam pisać ale wyczytałam w innym wątku, że zmieniliście mleko :]

moje gdybania:
- uczulenie na nowe mleko (chciałam zapytać czy nie zmieniliście)
- zjadłaś coś, co Młodemu się nie spodobało
- uczulenie na proszek do prania/płyn do płukania
- początki azs
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a moze uczulenie od pampersika ?
albo podrazniony od spirytusu jak przemywasz pempek ?
image[/url]
a nie masz tel do poloznej? ja jak na poczatku nie wiedzialam co i jak, w internecie i w gazetach nie moglam znalezc odp to dzwonilam do poloznej ona zawsze w ten sam dzien byla u mnie :))
Podbijam...

Moja 2latka dostała takich krosteczek po jej prawej str pępka...
Nie wiem czy to potowki bo nigdy nie miała...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (110 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

dr Maciej Stukan (11 odpowiedzi)

dziewczyny znacie tego lekarza może??on przyjmuje chyba na ujeścisku na jeleniogórskiej

do góry