Widok

Dzwony w Kościele na Olsztyńskiej Parafia Św Alberta

Pytanie do mieszkańców tej okolicy- co sądzicie o tym,że dzwony dzwonią co 3 h? Czy Was to denerwuje? Być może wcale nie przeszkadza? Czy nie sądzicie, że nie każdy w tej okolicy jest Katolikiem i może mu to po prostu przeszkadzać?
Od razu uprzedzę ataki zwolenników - proszę nie atakować tylko napisać obiektywnie
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3
Moim zdaniem po prostu trzeba coś z tym zrobić, nie wierze ,że sie nie da . Trzeba dopytać ile podpisów nalezy zebrac , przecież to jest dziwne,że oni dzwonią kiedy chca a jak my zapuścimy muzykę po 22 to Policja od razu przyjedzie. Chociaż nie dzwonia podczas ciszy nocnej to zakłocają spokój normalnych ludzi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dokładnie. Melodyjki są cichsze od dzwonów które były poprzednio.
Ale szczerze mówiąc to się dziwię ,bo na Zaspie-Młyńcu
można było to załatwić.
Nowe ufundowane przez parafian dzwony ,podzwoniły 2 tygodnie.
Od ok 4 lat nie ma żadnych i jest super.
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa ,
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
pisanie do proboszcza nic nie da. zawsze tak dzwonily i beda dzwonic. juz bylo wiele pusm do nich i nic. jak trzeba to da sie przyzwyczaic. ja przywyklam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
No wlaśnie ja też jestem katoliczką,ale mieszkam w niebieskim bloku nr 50 przy samym kościele i szczerze mówiąć już mam dość tego dzwonienia. Przecież to nie jest normalne,że w niedizle dzownią od rana co 3h. W niedziele to wiekszość ludzi odpoczywa po tygodniu pracy a tu te dzowny... Przecież nie ma szans aby się nie obudzić.
Czy da sie coś z tym zrobić?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja jestem katoliczka i tez mi to przeszkadza, mieszkam na osiedlu "Trzy Żagle" czyli b. blisko kościoła mam pobudkę co niedziela o 7.30. Chetnie podpisałabym sie pod jakims pismem do Proboszcza o zaniechanie dzwonienia w godzinach porannych i wieczornych, melodyjka w ciagu dnia mi nie przeszkadza, nie widze tez problemu aby w niedziele, czy święto o godz. 12 zabiły dzwony.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1