Widok

EGIPT WAKACJE SHARM EL SHEIK

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny możecie polecić jakieś konkretne hotele? wybieramy się latem na wakacje i mile widziane opinie o konkretnych hotelach 5* z All Inclusive. Jeden już mam bo rodzice byli, ale ponieważ oni jadą z nami to wolimy inne miejsce. A no i niekoniecznie takie hotele typowo dla rodzin z dziećmi bo do takich to się jeszcze najeździmy :) dzięki za wszelkie wypowiedzi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
My jedziemy 29 maja i wybraliśmy Hotel Aqua Blu w Sharm:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Karolinka, napisz do Agitki, ona pracuje w BP.
Z tego co się orientuję to w Sharm jest raptem 7 hoteli 5*, my byliśmy w hotelach 4* , chociaż jeden Hotel Xperience Kiroseiz Parkland ex Three Corners Kiroseiz miał pierwotnie w katalogu 5* potem okazało się , że te 5* było na rynek polski i rosyjski, w zachodnich katalogach był jako 4*, Aqua Blu/Park- ok ale głównie z dziećmi chyba że ktoś lubi szaleństwo wodne :)
Polecany jest Royal Albatros Moderna ale to też 4*.
Ja z Kirosize przywiozłam pluskwy, chociaż pobyt zaliczam do udanych, gorzej po powrocie ;)
Tropicana Grand Azure

Super jedzonko!
http://www.oceniacz.pl/hotel/1919/lti-tropicana-grand-azure-resort/opinie
Byłam w Aqua Blu tylko w Hurgadzie i bardzo polecam.
ja byłam w hotelu sheraton miramar el gouna http://www.easygo.pl/wycieczka/egipt/hurghada/el-gouna/sheraton-miramar-resort-159156.html?od-2012-01-27
dla mnie rewelacja: cisza, spokój, przepięknie położony na wysepkach połączonych mostkiem, przepyszne urozmaicone jedzenie. No i faktycznie nie typowy dla rodzin z dziecmi, chociaz ja bylam z 1,5 i 5 lat dziewczynkami i miałyśmy co robić. No i region el gouna, jak pojedziemy jeszcze raz do egiptu to tylko tam! nie ma natarczywych egipcjanów którzy koniecznie muszą coś sprzedać. no ale to lotnisko hurgada :)
melduje się :)

wszyscho zalezy od budżetu ale polecam
Amwaj Oyoun, Melia Sharm, Regency Plaza, Hilton Waterfalls

polecam tez wszystkie Fanary ale to sa 4gwiazdki (Iberotel Club Fanara, El Farana)
Ja polecam Shores Amphoras :)

Czysto, schludnie miło :) Tylko meeega dużo włochów ;)

http://www.facebook.com/pages/Shores-Amphoras/212262994820
Moi rodzice byli w Regency Plaza i byli zachwyceni.
Również polecam Tropicana Grand Azure

Jedzenie przepyszne:D:D:D i ogólnie super
Również polecam Tropicana Grand Azure, mogę posłać fotki prywatne na priv
Agitka, a gdzie mozna sie do Ciebie zgłosić, tzn do którego biura podróży? Zawsze to fajnie polecieć gdzieś kto uczciwie poleci. Nam marzy się Teneryfa w okolicach maja, czerwca. Oczywiscie moze byc na priw.
Dziewczyny dzięki za wszystkie wypowiedzi, zainteresował mnie ten region El Gouna, ale okazało się, że to jednak nie na naszą kieszeń :) niestety nie mogę znaleźć hotelu Regency Plaza ani Tropicana Grand Azure w moich katalogach, dziewczyny z jakich firm byłyście?
http://www.wakacje.pl/hotele/egipt/regency-plaza-10192.html

http://www.wakacje.pl/hotele/egipt/tropicana-grand-azure-2080.html

My byliśmy z Sun&Fun, było wszystko ok, tylko rezydentka bywała niedostępna ..., drugi raz poleciałabym z Neckermannem albo TUI
ja polecam ( byłam tam z rodziną) El farana
http://www.oceniacz.pl/hotel/503/club-farana/opinie

Duzy plus baseny czynne 24H. Bar w basenie i piękna rafa byłam w 3 hotelach w sharmie i ten ma najlepszą plaże.
my byliśmy wewrześniu 2010 w Hotelu Three Corners Resort Kiroseiz Naama Bay
polecamy, najważniejsze że nikt w tym hotelu nie choruje,
warunki super, byliśmy w starej części hotelu i mimo że to 5* to wg nas odpowiada 3* greckim ale mimo wszytko niczego nam nie brakowało, warunki bardzo dobre i polecamy :)
real foto :)

image

Uploaded with ImageShack.us

image

image

duży hotel, wielka restauracja i pyszne jedzonko z dużym wyborem, 4 baseny, różne atrakcje w hotelu, czysto, no i do hotelu należą dwie plaże w tym jedna z super rafą, możliwość zjedzenia kolacji w restauracji na plaży, na plażę dowożą hotelowymi busami, które kursują co 5 min :)
my byliśmy bardzo zadowoleni :)
Myślałam, że wybór będzie prostszy :) chyba jednak zdecydujemy się na Hurgadę gdyż z niej jest w miarę blisko do Luxoru - a koleżanka z biura poleciła nam właśnie Luxor, a nie Kair; no i też mamy jakiś tam budżet, na hotel Tropicana Grand Azure nas nie stać; dzięki jeszcze raz za Wasze polecenia, wszystko sobie sprawdzam :)
W Hurghadzie polecam

Titanic beach i Palace
Jungle Aqupark - ale to typowo familijny hotel
Sunrise mamlouk
Iberotel Aquamarine
Sunny Days El Palacio (4*)
szczerze... też nie polecam wycieczki do Kairu, przereklamowany jest, poza muzeum nic nie ma, sam syf... a w sumie w tych zamieszkach chyba muzeum nawet ucierpiało.. więc tym bardziej nie ma czego tam szukać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
HEJ DZIEWCZYNY MAM PYTANIE, JAKI KREM POLECACIE LECIMY DO

EGIPTU W CZERWCU:) Z DZIECKIEM MYŚLAŁAM O LA ROCHE +50 :)
My zawsze zabieramy La roche+50 na początek potem z avon taki dla dzieci niebieski spray fajny, mała go lubi bo kolorek fajny ale po rozzmarowaniu oczywiście nie widać:-) on jest chyba +30
fakt kair paskudny ale piramidy są jednak fajne. Tak się tylko do nich teleportować a potem to do luxoru:)

karolinka a może pomyśl taką wycieczkę z rejsem po nilu. Nie jest jakoś bardzo droga a wszystkie główne zabytki zobaczysz i nie zmęczysz się bo dużo czasu do odpoczynku na promie plus np. tydzień w hurghadzie albo w sharm. Byłam z alfa star i baaardzo polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki kolorowanka :)
Potwierdzam, Egipt z rejsem po Nilu jest godny polecenia - mój brat był z alfastarem i też baaardzo polecał !
My byliśmy w Park Inn z super Aqua Parkiem do dyspozycji :)
kameralny hotel bez przepychu w restauracji, jedzenie super, pokój nasz czyściutki
My lecimy do Titanic beach i Palace
pierwszy raz i mam pytanie czy kremy do opalania i inne kosmetyki muszą być do 100ml.
jeśli kosmetyki zapakujesz do bagazu głównego - tego co oddajesz do luku nie ma ograniczeń co do pojemności płynów

jeśli kremy szampony pakujesz do bagażu podręcznego wówczas musza miec gramaturę nieprzekraczającą 100ml i muszą być zamkniete w specjalną folie która trzeba kupic na lotnisku

ale w tym wypdaku - wycieczki - pakuj wszystko do głównego
Agitka dziękuje bardzo o to mi chodziło:)
Ja miałam 1,5l. wodę gazowaną w podręcznym bagażu i mnie przepuścili. Znajomi się dziwili że mnie na odprawie nie zatrzymali :)
Orientujecie się czy leki na astmę (tabletki + inhalator) można przewieźć w podręcznym bagażu do Egiptu??
Muszą być zapakowane w torebkę przeźroczystą?

Czy potrzebne jest zaświadczenie od lekarza, że lek niezbędny jest????
Podbijam ponieważ szukam opinii o hotelu Titanic Palace w Hurghada. Widzę, że Ania była, może ktoś coś napisze? :-)
EGIPT -CO TO TO NIE MOŻE BYĆ RÓŻNIE .KRAJ NIESPOKOJNY,JEST TYLE INNYCH BEZPIECZNYCH MIEJSC W EUROPIE NIE WARTO RYZYKOWAĆ Z DZIECKIEM.
Co roku jeździmy z dzieckiem do Egiptu i jest cudownie:-)
Może jest ktoś kto był w Titanic Palace?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry