Widok

Edukacja Domowa

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam. Szukam osób z trójmiasta, które podjęły się nauczania dzieci w domu. Bardzo proszę o maila jeżeli ktoś się znajdzie i byłby chętny do udzielenie mi kilku odpowiedzi.
osobom , które nie posiadają kultury osobistej i chcą tylko krytykować i bluźnić dziękuję - proszę zaoszczędźcie sobie czas na inne sprawy ;)

mefik25@gmail.Com
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8
Ja zaczełabym od gimnazjum. W warunkach domowych trudno o specjalistyczne pomoce naukowe na tym poziomie np chemiczne, biologiczne itd.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja uważam podobnie zresztą jak ktoś wyżej, że nic nie zastąpi środowiska szkolnego - nie istotne czy mówmy o jego pozytywach czy negatywach. Rodzice tak powinni wychowywać dziecko,żeby umiało wybrać czy np. chce palić w kibelku w szkole czy nie, a nie chronić je przed takimi i innymi sprawami edukując w domu. Poziom nie jest taki najważniejszy, a świetne podstawówki także są. Poza tym obawiałabym się jak moje dziecko edukowane w domu poradzi sobie w środowisku w gimnazjum. Wydaje mi się, że kursy, zajęcia dodatkowe nie są równoważne to relacji nawiązywanych w szkole.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
no wlasnie mam takie wrazenie ze chyba nie ma nic gorszego niz wrzucenie dziecka edukowanego w domu do gimnazjum przeciez dzungla. chyba juz lepiej trzymac do liceum.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z drugiej strony, ja skończyłam zwykłą państwową podstawówkę, potem dobre liceum i wymarzone studia. Rodzice płacili mi za języki obce i to bardzo procentowało bo w szkole był tylko angielski i to na tragicznym poziomie, obecnie mam fajną, dobrze płatną pracę- co więcej dałaby mi edukacja domowa poza pozbawieniem wspomnień i dziecięcych szaleństw? Spotkania na placu zabaw nie zastąpią szkoły kontaktów czy przyjaźni z ławki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry