Widok

Egipt był ktoś w hotelu Jungle w Hurgadzie -jak się przygotować do takiego wyjzdu

witam
mam pytanie jadę z córką pierwszy raz do tak ciepłęgo kraju i tak się zastanawiam jak się przygotować czy do Egiptu trzeba jakoś inaczej?
wcześniej byliśmy w Chorwacji i Włoszech ale to europejskie państwa i czułam się bezpiecznie a teraz mam obawy-
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nic się nie martw:-) My co roku jeździmy z dziećmi do Egiptu i zawsze jest wszystko ok i cudownie. Kochamy ten kraj. Hotel który wybrałaś jest super i na pewno będzie to kolejny na naszej liście:-) Atrakcji mnóstwo!!!!!
Ja zawsze dwa tygodnie przed wyjazdem daję dziecku probiotyki na wszelki wypadek. Nie wiem czy pomagają bo nigdy nic się nie działo ale daję:-)
Weź od pediatry receptę na nifuroksazyd na wszelki wypadek żeby mieć w razie biegunki. Dla Was kupicie na miejscu Antinal, dostępny w każdej aptece a apteki na każdym rogu:-) Polska smecta podobno nie działa:-) Nifuroksazyd to to samo co ichni Antinal tylko chyba mniejsza dawka. Oczywiście to tylko na wszelki wypadek:-)
Poza tym wszystko tak samo jak do każdego innego kraju.
A no i przydają się buty do wody bo rafa jest w zasadzie wszędzie. Koniecznie też maskę i rurkę do podziwiania tych cudów natury:-)

A w jakim miesiącu jedziecie? My zawsze w maju i temp jest idealna:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Podróże

Legoland w Danii Aktualnie. Proszę o wskazówki (15 odpowiedzi)

Hej, Z racji tego że są tanie loty bezpośrednio do Legolandu planuję tam wycieczkę. Czy ktoś...

Wrocław czy Kraków? Urlop. (12 odpowiedzi)

Które miasto wybrać na wakacje? Słyszałam, że oba są magiczne. Ale jak byście mieli wybierać...

Wakacje z dziećmi (116 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry