Widok
Ja bylam w lipcu, wiele lat temu, temperatura nie spadala ponizej 40'C, a bywala wyzsza, mozna bylo jajo zniesc :/ . I dziecka bym w cos takiego nie brala. Ale czasem dorosli sa tak mocno nastawieni na siebie, ze na dzieci nie zwracaja zupelnie uwagi. I jesli dorosla baba uwielbia 40'C upaly (bo ponizej w sloncu nie bedzie) i smazy sie jak skwarek, to z dzieckiem juz troche inna sprawa, moze dostac udaru, moga byc problemy zoladkowe a umeczy sie na pewno. Oczywiscie jesli rodzic to zauwazy, a nie pochlona go procenty z ALL i uroda duzego basenu ;) .
dzięki dziewczyny za porady ale niestety mamy tylko ten termin, więc proszę nie czepiajcie się. Prosiłam was o godne polecenia hotele a nie o oskarżenia, że myslimy tylko o sobie. A co mamy zostać w Polsce i liczyć, że może dwa dni będą ze słońcem;-( nie dziękuję, w zeszłym roku tak mieliśmy i teraz nie mam ochoty siedzieć w hotelu i patrzeć na deszcz!!!
W Bulgarii bylam w Zlotych Piaskach i nie polecam miejscowosci, tragiczna wrecz, chociaz w dobrym towarzystwie mozna sie z tego smiac przynajmniej ;) . Ale pogoda pod koniec lipca byla normalna, bez mega upalow, bez deszczu itp. oczywiscie tez. Na szczescie jest jeszcze kilka miescowosci wakacyjnych w Bulgarii, podobno duzo fajniejszych.
http://www.rainbowtours.pl/bulgaria-albena-wczasy/orchidea
Z Figloklubem bylismy w sierpniu (w zeszlym roku) na Zakynthos i sa rewelacyjnie zorganizowane, dzieci mialy zajecie sporo kawalek dnia, a rodzice luzy, aczkolwiek widzielismy synka caly czas, jak chcial to do nas przychodzil. Na zakynthos bylo w sierpniu bardzo goraco, 12 lat temu bylismy tez w sierpniu na Krecie i bylo do wytrzymania, przez te wielkie wiatry. Z Krety hotelu nie polece, bo byl denny ;) .
http://www.rainbowtours.pl/bulgaria-albena-wczasy/orchidea
Z Figloklubem bylismy w sierpniu (w zeszlym roku) na Zakynthos i sa rewelacyjnie zorganizowane, dzieci mialy zajecie sporo kawalek dnia, a rodzice luzy, aczkolwiek widzielismy synka caly czas, jak chcial to do nas przychodzil. Na zakynthos bylo w sierpniu bardzo goraco, 12 lat temu bylismy tez w sierpniu na Krecie i bylo do wytrzymania, przez te wielkie wiatry. Z Krety hotelu nie polece, bo byl denny ;) .
my bylismy z dziećmi na wyspe zakhyntos w hotelu caretta beach resort i polecam goraco rodzinom z dziećmi, piękny hotel, pyszne jedzenie, z wielkim aquaparkiem dla dzieci i dorosłych, pokoje składaja sie z dwóch oddzielnycm pomieszczeń, jest w pełni wyposażony aneks kuchenny (chociaż oczywiście obowiązuje opcja all inclusive), sama wyspa piękna, mnóstwo do zobaczenia
http://www.grecos.pl/Wakacje/Grecja/Hotel-Caretta-Beach-Resort-Waterpark.html
http://www.grecos.pl/Wakacje/Grecja/Hotel-Caretta-Beach-Resort-Waterpark.html
Ja polecam w Egipcie w Sharm hotel Aqua Blu. Hotel rewelacyjny dla dzieci. Kilka basenów dla z placami zabaw dla dzieci. Rewelacja i co najważniejsze nikt nie choruje. woda chlorowana w całych hotelu również w kranach. Jedzenie pyszne, bezpieczne lody i soki dla dzieci. Mogę polecić w 100%.
W tym roku też jedziemy z dziećmi do Egiptu ale zawsze w maju.
W tym roku też jedziemy z dziećmi do Egiptu ale zawsze w maju.
wesołka a może coś z tzw. Turcji Egejskiej. hotele tez na "wypasie" podobne do Egiptu ale trochę niższe temp. a do tego w tamtych rejonach jest piękny zielony teren. hotele są skąpane w egzotycznej zieleni, dzięki temu dziecko będzie miało trochę cienia i mozliwośc schowania się a na plazy bedzisz mogła się poopalać. do tego ceny podobne jak za Egipt. z tej części turcji możecie np. wyskoczyć sobie na rodos i pozwiedzać. dla mnie na wylezakowanie się w dobrym standardzie w ladnym krajobrazie i w dobrej pogodzie nie ma nic fajniejszego niż turcja! zobacz sobie np. hotel turunc- pięknie wkomponowany w otoczenie lasów piniowych, plaża w zatoczce z ciepła wodą- kuzynka była w tym h. i chwaliła go za wszystko. ew. jeszcze spójrz na h. latanya beach. przyznam że pracuje w BP i nawet jak by mi dopłacali do Egiptu to w sierpniu córeczki bym nie zabrała tam. po pierwsze zemsta faraona jeśli dziecko ma wrażliwy ukł. pokarmowy to masz 2 dni wymiotów i innych tego typów atrakcji, po drugie jak wspominaly dziewczyny może dostać udaru, po 3 będzie po prostu padnięte od upału. żaden z naszych klientów nie lata w takich terminach do Egiptu sam (jako para) ani tym bardziej z dzieckiem.