Widok

Ekolan Talosi

Ekolan Temat dostępny też na forum:
Witam czy jest wśród Was ktoś kto zakupił mieszkanie na osiedlu TALOSI w Gdańsku?
Jak oceniacie inwestycję?
Blok już cały stoi , ruszyły prace już z drugim blokiem.
Mam zarezerwowane tam mieszkanie ale wciąż się waham...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wysłałem info na maila.
Najważniejsze, żeby rozmawiać w odpowiedni sposób, a nie przyjść z przekonaniem, że z góry "coś mi się należy". Wszystko można w jakiś sposób wynegocjować.
Przy 1 wizycie u dewelopera miałem około 16-18 pytań przygotowanych, a rozmowa trwała około godzinę, przyszedłem przygotowany wiedząc czego chcę ;)
Oczywiście jak tylko będzie można wejść to dam znać. Odnośnie pomiarów to informacja od Ekolanu.
Czy to znaczy że na to zaproszenie mam się zjawić z osobą znającą się na odbiorach? Tak jak w przypadku faktycznego odbioru? A ta informacja od Ekolanu?
Potwierdzam kwestia nastawienia. Ja tylko właściwie zapytałam się czy możemy coś wynegocjować i bez problemu rozmowa potoczyła się dalej:) Z pozytywnym skutkiem.
Chyba tak, ja tak zrozumiałem, że przychodzisz i patrzysz czy wszystko ok (czyli jak na odbiorze) więc mozesz zjawić się z osobą znającą się na odbiorach, bo wtedy wytykasz błędy, a dopiero jak oni to poprawią to później już odbierasz mieszkanie po poprawkach. Wydaje mi się, że robią to dlatego, aby nie przekraczać terminów oddania mieszkań, a co za tym idzie, nie płacić za opóźnienia. O tych "przeglądach przedodbiorowych" powiedzieli w biurze przy TALOSI.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pawle, 16 czy 18 pytań to sporo, my mamy tylko parę, może coś pominęliśmy, możesz po krótce przytoczyć swoje pytania? dziękuję i pozdrawiam
Jasne,
Np. Dostawcy mediów, jaki czynsz, jakie ogrzewanie (czy z miasta, czy kotłownia) czy ogródki sa ogrodzone, czy mozna samemu ogrodzic, jaka jest powierzchnia ogródków, czy bedzie szlaban, czy osiedle bedzie grodzone, o miejsca parkingowe, o procedury (bank/deweloper/notariusz itp), zmiany aranżacyjne, jak długo zarzadcą budynku będzie deweloper, odległość miedzy budynkami Oslo i Malmo,i kiedy to Malmo zacznie powstawać i planowane zakonczenie budowy, co z zagospodarowaniem terenu (wglad do dokumentów), itp :)
Ja się z początku bałam tych negocjacji...
Ale jak przyszłam 1 raz do Biura to sama mi Babeczka powiedziała, że jest możliwośc negocjacji...
Więc jak przyszlam juz na 2 spotkanie to się do tego odniosłam.
I jakoś rozmowa poszła.
Warto sobie co nie co poczytać w internecie o negocjacjach z deweloperami.

Mi udało się wynegocjować miejsce w hali garażowej gratis. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam
Paweł czy mógłbyś odpowiedzieć na te pytania o Talosi szczególnie interesuje mnie metraż ogródków? :)
Hej, to co pamietam (odpowiedzi oczywiscie na dzien zainteresowania mieszkaniem - czyli wakacje w zeszłym roku):
Dostawcy mediów(doprowadzenie kabli) - UPS, jakas naziemna i może VECTRA
Czynsz - 7-8 latem/9-10 zimą -> do momentu ustalenia wspolnoty
Ogrzewanie z miasta,
Ogródki ogrodzone jakimiś niskimi krzewami podobno, pytałem czy można samemu odgrodzić w granicach rozsądku (i nie chodzi mi tutaj o postawienie płotu wielkosci 2metrów ;) ), to powiedzieli, ze na spotkaniu wspolnoty bedzie mozna ustalać.
Powierzchnia ogródków podobno około 45m2, ale to zalezy od mieszkania,
Że będzie brama wjazdowa, lub szlaban, a całe osiedle bedzie ogrodzone o h= min 1m
zmiany aranżacyjne - juz raczej nie mozna robić dla Oslo, ale dla budynku Malmo zapewne tak
Jak długo zarzadcą budynku będzie deweloper -> do czasu zawiązania się wspólnoty (nie wiem czy czasem nie jest to tez rownoznaczne ze sprzedazą i wyodrebnieniem wszystkich mieszkań)
Odległość miedzy budynkami Oslo i Malmo,i kiedy to Malmo zacznie powstawać-> to juz widać na placu budowy :)

Jeżeli macie jakieś inne informację, to podzielcie się proszę, chętnie dowiem się czegoś nowego, a może niektóre moje odpowiedzi są sprzeczne z tym co sami się dowiedzieliście ;)
Chętnie pomogę w uzyskaniu kredytu bankowego na możliwe najlepszych warunkach jakie są w danej chwili osiągalne. Gwarantuję dużą skuteczność i spore doświadczenie w finansowaniu mieszkań na tej inwestycji :) Zachęcam do kontaktu!

Telefon kontaktowy
725 365 055
Witam,

Czyli jest właściwie tak jak mówiłeś...wcześniej do budynku wejść nie można ze względu na intensywne prace wykończeniowe, ale dwa tygodnie przed odbiorem będą zapraszać na wizytacje przed odbiorowe. i ja wtedy pojawię się już z Panem od odbiorów żeby zerknął na to fachowym okiem:)
Hej! duzy metraz mieszkania ze udało Ci sie wynegocjowac miejsce w hali garażowej albo okna na PiP !
Hej ! kupilem tez mieszkanie w tej inwestycji i czekam az wpuszcza na obejrzenie ;) drodzy sasiedzi moze macie jakies kontakty do osob zajmujacych sie odbiorami ;) z gory dziekuje
Czy ja wiem czy duże?
3 pokoje 56m, mieszkanie od strony PiP ale nie mam okien na PiP, IV piętro i na boku bloku ( nie od strony wentylatorów)
Czy ktoś z Was, zainteresowanych kupnem, czekających na odbiór, dostał już zaproszenie na przeglad przedodbiorowy mieszkania?
Ja cały czas czekam, ale cisza...
(Przez nieuwagę utworzyłem nowy wątek na forum, a chciałem zapytać tutaj, stad d*plikat)
do czasu kiedy nie dostali pierwszej transzy to kontakt byl super a po juz cisza cisza i cisza ;\ w biurze nawet ciezko sie dowiedziec czegokolwiek ;/ pani ktora nas prowadzila poszla na zwolnienei a zastepczyni "ciezka" kobieta ;p caly czas czekamy
Szczerze mówiąc, ja cały czas mam dobry kontakt z nimi, bo nigdy nie zdarzyło się tak, że nie odpisali mi na jakiegoś maila. Byłem ostatnio w biurze na świętokrzyskiej, ale jest taka starsza Pani chyba co jakiś czas na zastępstwo i co się z nią spotykam (chyba ze 3 razy od początku współpracy) to NIGDY nic nie wie, nigdy nie przekazała mi w pełni odpowiedzi na moje pytania. Ciągle tylko "nie wiem", "ciężko powiedzieć", "trzeba czekać". Teraz czekam na informację z ich strony, bo do 31 marca mam podpisać umowę aranżacyjną, więc w najbliższym czasie się z nimi spotkam :)
widzisz Pawel to masz szczęście ze odpisuja :) my w grudniu bedac w Sopocie w biurze dostalismy info ze w styczniu bedzie mozna prawdopodobnie wejsc na budowe i tak czekalismy do końca " podjarani " możliwością zobaczenia od srodka :) w lutym pisalismy maile co z obiecanym wejsciem a tam cisza cisza i cisza :/ dopiero jak dzwonilismy to uslyszelismy ze jest to niemożliwe :/ ale nie ma co plakac i trzeba miec nadzieje ze wszystko idzie w dobrym kierunku tzn obejdzie sie bez wiekszych poprawek przy odbiorze :)
Mi się udało wejść miesiąc temu na mieszkanie..ale zostało to bardzo wyszarpane. Od września ciągle słyszałam "teraz nie można wejść bo..." i tak ciągle jakieś wymówki. Byłam cierpliwa do czasu jak się dowiedziałam, że znajoma, która była tylko zainteresowana kupnem mogła wejść zobaczyć mieszkanie.

Ale było to mieszkanie, które mieli problem żeby sprzedać -ściana na PiP.

Z których klatek jesteście przyszli sąsiedzi ?
Paweł powiedz mi czy jesteś już po podpisaniu umowy aranżacyjnej?
Zastanawiam się czy oprócz zapłacenia za aranżacje za samo stworzenie przez nich umowy coś się jeszcze dodatkowo płaci.
do góry