Widok

Endokrynolog

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dostałam skierowanie do endokrynologa. Możecie mi napisać nowe namiary na dobrego lekarza? Chciałabym na NFZ dobrego to się zapisze i będę czekać. Także prywatnego bo w oczekiwaniu na NFZ chodziłabym prywatnie. No i właśnie prośba do Was o dobrego lekarza żeby prywatnie nie wyrzucić kasy w błoto. Bardzo Was proszę o pomoc.
Mi USG robił Maciej Cherek- radiolog i diagnosta. Bardzo mi polecał na biopsję jakąś przychodnie NFZ ale najlepiej nzoz Brzeźno prywatnie. Chyba u niego bo zaznaczył, że gdzie indziej mogą źle zrobić biopsję.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
straszne te terminy ,dziękuję za info :) jak chciałam się rejestrować u mnie na Oliwskiej własnie to mi powiedziano ,że najszybciej na Zaspie a jednak mylnie ehh a jak wygląda prywatnie ,ile kosztuje wizyta i.t.p ?
No właśnie a nie byłam pewna i dlatego pytam bo nie chciałam nikogo wprowadzić w błąd z kolejkami.
UCK to Uniwersyteckie Centrum Medyczne, czyli dawna AM - Akademia Medyczna. Gdańszczanie używają terminu akademia, podobnie jak np szpital kolejowy, który już dawno nie istnieje, a budynek jest częścią wojewódzkiego - obecnie Copernicusa ( od nazwy patrona M. Kopernika ) Takie zawirowania z nazwami ;)
Czy Am to to samo co UCK na Dębinkach? Jeśli tak to nie ma miejsc do końca 2016 roku.
Również polecam dr Antolaka z invicty do wykonania biopsji. A do endokrynologa chodzę do dr. Jacka Michalskiego przyjmuje w AM w Gdansku na nfz, ale nie wiem jak z terminami bo chodze prywatnie do endomedu.
Ja się zdecydowała na dr. Buss lub Kazmirowicz w Lux- medzie. I chyba na Oliwska się zarejestruje do przychodni bo mąż ma umowę do końca czerwca i raczej mu przedłużą ale lepiej mieć NFZ w zanadrzu. Na 9 mam wizytę u dr. Orzechowskiej i może ją odwołam zależy jak długo będę czekać w lux med.
też polecam dr Antolaka (biopsja) przyjmuje w Endomedzie na Opolskiej.
Dr Zapała lecze sie u niego od lat. Prywatnie na Warszawskiej w Gdyni
Sa wiarygodne w 100% niestety.omijac krynickiego!
Fakt, ma wyjątkowo złe opinie - poczytaj na Znany lekarz pl. Sam ich sobie nie napisał, konkurencja chyba też nie, bo ludzie szukają na potęgę endokrynologów i nie muszą oni zabierać sobie pacjentów - raczej brakuje czasu, by przyjąć wszystkich chętnych. A więc raczej są wiarygodne, niestety...
Moniss ja dzwoniłam i na ten rok już nie rejestrują.tel. 58 772 39 50
A jak ktoś chciałby się zarejestrować pierwszy raz to naradzie wygląda tak:
- NZOZ Coś,- gyn ul.Legionów 58 termin na luty 2016 do dr. Macieja Krynickiego - ma raczej kiepski opinie
- GDAŃSKIE CENTRUM ZDROWIA ul. Oliwska 62 czerwiec 2016 i są lekarki z dobrymi opiniami.
Reszta nie rejestruje albo mówią, że nie mają miejsc do końca 2016 roku.
MA któraś kontakt do rejestracji endo na Zaspie przy szpitalu ?
Raczej kolejek nie ma w szpitalu na zaspie do endokrynologa , polecam doktor Orzechowska i Mamacha, na fundusz, jak byłamw ciąży wizyta co 4 tygodnie,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja robiłam badania w bruss i tam norma dla ft4 to 12-22. A w lux jedzie właśnie coś się pozmieniało. U mnie w pracy też niedawno wprowadzili i jak zabiorą mi z wypłaty np. w maju to dopiero od czerwca mogłabym chodzić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kjopa3 to niech się dopyta, bo u mojego męża jak przystępowaliśmy w styczniu ponad 2 lata temu i w styczniu opłaciliśmy pierwszą składkę to mogliśmy już chodzić w styczniu do lux medu.
TSH najlepsze podobno, żeby starać się o dziecko to ok 1 i ja w momencie kiedy robiłam wyniki, a nie wiedziałam jeszcze, że jestem w ciąży miałam tsh 0,8. A FT4 w Lux medzie są jakieś inne normy, bo ja na wynikach mam normę od 0,93 do 1,7 (a dla kobiet w ciąży to zależy od trymestru, są wtedy na wynikach inne normy). W każdym razie u mnie często było, że niby wg norm tsh i ft4 były dobre a dr Buss zmieniał dawkę Euthyroxu.
Dziękuję dziewczyny. Ewela ja jeszcze czekam na lux med. Zgłosiliśmy pod koniec kwietnia i w maju pobrali pierwszy abonament więc chyba od czerwca będzie obowiązywać. Chyba, że coś namieszali w zakładzie u męża- jutro ma się dopytać. No a TSH mam 2, a ft4- 14,04, niby w normach ale niektórzy mówią, że przy dolnej granicy to źle bo powinno być przy górnej zwłaszcza jak się stara o dziecko i w ciąży.
czyli ginekolog jednak, nie leczylabym tarczycy u takiego naciąganego endokrynologa, a do tego jeszcze taki wszechstronny , ze usg sam robi- czyli jeszcze radiologiem jest :P
dajcie spokoj facet łapie się czego popadnie, zamiast skupic się na jednym i być specjalistą w swojej dziedzinie, kto jest od wszystkiego -to jest od niczego
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Kjopa3, ja w Lux medzie polecam Ci dr Tomasza Buss (leczę się u niego od 2 lat). To on wyprowadził moją tarczycę na prostą, kilku poprzednich endokrynologów sobie słabo radziło.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W leczeniu tarczycy na pewno nie ma większego doświadczenia ktoś, kto przez większą część życia zawodowego był ginekologiem, a niedawno został endokrynologiem - od tarczycy są endokrynolodzy, którzy wcześniej byli specjalistami chorób wewnętrznych. I odwrotnie - leczeniem niepłodności lepiej zajmie się endokrynolog-ginekolog niż endokrynolog, specjalista od chorób wewnętrznych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Piskulak to ginekolog położnik endokrynolog.

Inne tematy z forum Zdrowie

Czy ktos brał tabletki Perfect Bust (10 odpowiedzi)

Czy ktoś moze brał tabletki prefect bust na powiekszanie piersi?

do góry