Widok

Endoproteza? Minimum trzy lata w kolejce

Opinie do artykułu: Endoproteza? Minimum trzy lata w kolejce.

Na horyzoncie pojawił się pomysł Ministerstwa Zdrowia, który ma diametralnie ograniczyć czas oczekiwania na zabieg wprowadzenia endoprotezy, czyli tzw. sztucznego stawu. Czy rzeczywiście jest możliwe ograniczenie czasu oczekiwania? Ile czeka się na zabieg w Trójmieście?

Pacjenci najczęściej uskarżają się na bóle w okolicy pachwiny oraz na uczucie sztywności w stawie biodrowym. Dolegliwości narastają szczególnie w momencie ruchu i przy zmianie pozycji ciała. Kiedy daje o sobie znać ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak a do fizjoterapii Endorehab

Po zabiegu https://endorehab-domowa-rehabilitacja-endoprotezy.business.site/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Endoproteza to jedna a potem rehabilitacja.

Na NFZ to czekanie co najmniej pół roku lub rok po operacji a to mija się z celem.
Musiałem prywatnie się rehabilitować.
Polecam medfizjo.pl i ich fizjoterapeutę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miałem operację u Niego

i endoproteza jest teraz Ok, a też dzięki fizjoteraii
https://rehabilitacja-gdansk-dojazd-fizjoterapeuty-do-domu.business.site/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

wyrehabilitowany po endoprotezie

Dlugo czekałem na operację u ortopedy a potem po szpitalu miałem rehabilitacje
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prywatnie to tak ładnie brzmi

Zdecydowałam sie na zbieg prywatnie/endoproteza stawu biodrowego/Wszystko było wspaniale podczas pierwszej rozmowy.Wizyta u ortopedy anestazjologa zrobia wyniki na miejscu,Cztery dni przed operacją dowiedziałam się ze muszę zrobić grupę krwi sama.A co najgorsze to to że chciano mnie zoperować bez żadnych badań dodatkowych.Kiedy ordynator mi o tym powiedział to prawie zemdlałam.Powiedziałam ze tego tak nie zostawię wtedy usłyszałam ze odda mi wpłaconą zaliczkę i nie bedzie mnie operował,to jest okropne horror.Jestem tak zdołowana że nie chce mi się żyć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kaczorku PiS-orski z syndromem Tuska,umyj sie w Toruniu

Można? Można ... tylko trzeba chcieć

Ale większość zamiast poszukać innego rozwiązania woli narzekać ... w Internecie.

jedno małe ale ... nie płacisz za swoje leczenie, płacisz za leczenie wszystkich potrzebujących

tak samo, jak wszyscy inni płacą na ciebie, ja też pracuję na twoje leczenie i emeryturę ... oddasz mi tą kasę?

Ja rejestrowalam się w zeszłym roku. Prawe biodro- operacja koniec 2021, lewe - koniec 2022
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

za Socjalizmu służba zdrowia była służbą była dostępna dla wszystkich i obywało się bez kolejek - niszczenie człowieka to specjalizacja kapitalizmu

by żyło się lepiej w praktyce - w d.... ma pis ale jak widzę te upasione przez 8 powskie twarze czy ich nowoczesnych kodoklonów to mi się niedobrze robi
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

dr Szandorowski to mistrz w endoprotezach..pozdrawiam
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

kolejki na zachodzie

na zachodzie kolejki sa czesto dluzsze, np w irlandii na wizyte do dermatologa czeka sie do 2 lat (i trzeba jeszcze za to zaplacic)...dlatego tak wielu Polakow mieszkajacych na zachodzie przyjezdza do Polski na leczenie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

tylko nie każdy ma aby wyłożyć,
płacę po to bym mógł skorzystać z usługi , a tu dochodzi do absurdu w stylu
płać rachunki za komórkę ale pogadać przez nią będziesz mógł za 3 lata - pojoł ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja mam pismo z Copernicus o terminie na 2022

Czy redakcja trojmiasta moze wyjasnic rozbiezbosci w datach.
Prawdajest ze w Coepnicusie nie czeka sie 3 lata.
Ja mam pismo z Copernicusa z marca 2016 o planowanym terminie operacji endoprtoezy o 2022r. Wiec czeka sie 6 lat.Prosze o poprawienie tytlulu, bo wprowadza w blad
Czy moze w ceprnicusie takiej odpowiedzi udzlieli, bo licza ternim od konsultacji specjality, na ktora sioe czeka 2 lata?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

a moich stawów

skokowych nie muszę robić, zresztą nikt tego nie robi. Najprostsza jest amputacja i pistoriusy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chcieliście socjalizmu - to macie

Tylko prawdziwa prywatyzacja służby strona i uwolnienie rynku ubezpieczeń (likwidacja państwowego monopolisty NFZ) może uzdrowić tą patologię. Zawsze większa konkurencja przyczyniała się do usług lepszej jakości i niższych cen. Nie dość że ludzie płacą składki na ubezp. zdrowotne to i tak muszą chodzić prywatnie. Ludzie często umierają czekając na zabiegi mimo tego że przez całe życie płacili haracz na NFZ. Przecież doskonale wiadomo że wszystko co państwowe jest drogie i nieefektywne. Przykładów jest bez liku. Tylko ludzie nie widzą ile na to płacą bo nie zdają sobie sprawy z tego ile państwo odbiera im w podatkach.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry