Widok

Energa - gwarancja stałej ceny - pilna prośba o opinię!!

Przymorze Małe Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
Witajcie.Potrzebuję pilnie opinii.Wydzwania o mnie ENERGA z propozycją gwarancji stałej ceny przez 4 lata! Przyjąć?Macie coś takiego podpisanego we wcześniejszych latach? Uważacie,że warto??
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 76
w jakiej formie /na jakim formularzu/ wysyła się rezygnację
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jest gotowy formularz w PDFie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki temu forum i Waszym ostrzeżeniom w porę zdążyłam odstąpić od umowy Gwarancja stałej ceny. Cieszę się bardzo że zdążyłam i znalazłam to forum. Jestem rozsądną i ostrożną osobą i sama nie wiem jak dałam się w to wkręcić. Nie podpisujcie umów przez telefon. Poproście o ofertę przeanalizujcie i zastanówcie się na spokojnie bo jak widać są haczyki jak np. ta opłata handlowa. Macie 14 dni na odstąpienie od umowy - ten czas jest liczony od dnia otrzymania umowy. Bądźcie ostrożni bo naprawdę szkoda nerwów.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pytanie czy mail nie jest nośnikiem stałym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam
Więc jeśli konsultant nie powiedział w rozmowie telefonicznej o wysokości opłaty handlowej, umowa zostanie unieważniona po zgłoszeniu tego faktu na policji. Rozumiem, że za dzień dostarczenia umowy liczy się dzień wysłania dokumentów drogą mailową. Proszę o odpowiedz
macias5@wp.pl tel. 668 307 038 pozdrawiam
Witam mogłabym tez poprosić ten formularz odstąpienia od umowy?? Moj emeil agatka123456@amorki .pl
Niestety tez dałam się oszukać..
Proszę o formularz odstąpienia od umowy...też dałem się wkręcić..makowskid4@gmail.com
Proszę o wniosek dotyczący rezygnacji mój e-mail: magdzia29@poczta.onet.pl
Też się nabrałam :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Reasumując, umowa musi być podpisana fizycznie czy nie? Zgodziłem się na ten przekręt ok. 2mieś. temu, dostałem jakieś maile ale nie pamiętam czy była tam umowa tej usługi. Czy mam jakieś szanse na odstąpienie jeśli nie podpisałem fizycznie umowy?
Zajrzyj do najnowszego rachunku i sprawdź czy doliczyli Ci opłatę handlową...
Oczywiście, że dołączyli inaczej bym nie pisał. Rozumiem, iż według nich umowa jest realizowana, ale czy formalnie nie powinna być fizycznie podpisana gdyż różne wpisy były tu prezentowane
?
Nie musi być. Wystarczy że zostanie zawarta umowa słowna przez telefon. Zgodnie z prawem telekomunikacyjnym dokumenty potwierdzające zawarcie są przesyłane pocztą tradycyjną lub elektroniczną. Można od niej odstąpić terminie czternastu dni od jej zawarcia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak zmienią cene na wyższą w czasie gdzie ropa i inne surowce tanieją to się zmieni dostawce.
Poproszę również o druk makowska_annah@o2.pl
Bardzo proszę o kontakt bo nie wiem jak napisać to odstapienie. Od maja nie płaciłam za prad i wciaz czekam na rachunek. Oczywiscie rozmowy z konsultantami nic nie daja. Porażka totalna a o rachunek doprosic się nie moge. Kazano mi napisac reklamacje i tyle. Pozdrawiam i prosze o pomoc. Adres mailowy : makowska_annah@o2.pl lub tel 665401022
Wysłałam godzinę temu.
i następny przekręt Energii, to z pewnością nie jest kolejna pomyłka!

http://www.tvn24.pl/gigantyczne-rachunki-za-prad-to-jest-oszustwo-to-nie-jest-pomylka,571649,s.html
no dobrze, a jeśli przez te 4 lata będzie podwyżka cen to co? wtedy korzystamy nie? przecież wiemy, że na obniżkę nie mamy co liczyć a na podwyżki jak najbardziej??? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ceny nie wzrosną o 20-30%
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam

Dzisiaj też do mnie zadzwonili, Po przeczytaniu raczej zrywam umowę.

poproszę na maila pismo o rezynacji z umowy

sl3dziu@gmail.com

Dzieki