Widok

Euro-Construct

Witajcie!

Mam takie małe pytanie, ponieważ zastanawiałem się nad wysłaniem aplikacji do firmy wymienionej w tytule, lecz zastanawia mnie dlaczego dzień w dzień od jakiegoś czasu ukazuje się ich ogłoszenie. Prosiłbym o informacje.

Pozdrawiam, Piotr
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prawdopodobnie w ten sposób próbują się zareklamowac na rynku.
Firmy tak robią - niby dają ogłoszenie o naborze a tak na prawdę nie szukają pracowników (badają rynek, zainteresowanie itp).
Tyle w temacie
p.s
odradzam wysyłanie podań do takich firm - robią kastingi i nikogo nie przyjmują. tak samo odradzam jakąkolwiek reakcje na ogłoszenia typu - jestesmy firmą...., szukamy..., oferujemy... (ale bez podania minimalnego wynagrodzenia - kazdy wie, ze skoro firma decyduje się na poszukiwanie pracownika to wie może przeznaczyć pieniędzy na jego zatrudnienie więc słowa - w przypadku rozmowy tzw. kwalifikacyjnej w stylu: "a ile chciałby pan/pani zarobić" - ukazują, że mamy do czynienia albo z debilem - lichwiarzem (czyli takim, który szuka kogos kto "da" najmniej, albo z krętaczem - kombinatorem).
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgodzę się z kolegą pracocadwcą
Dziękuję za odpowiedzi. Teraz już rozumiem o co chodzi.

Pozdrawiam, Piotr.
a człowiek się nałazi jak Robert Korzeniowski...

Inne tematy z forum Praca

Własny start up (3 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was moze odwarzył sie na otwarcie własnego start upu? Na co przy czymś takim...

Praca za granicą. Niemcy (11 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

Ile za sprzątanie? (56 odpowiedzi)

Wiem, że taki watek się pojawiał kilka razy, ale dość dawno. Chciałbym wiedzieć, ile zapłacić za...

do góry