Widok

Eutyrox

Witam, 3 lata temu usunięto mi tarczyce od tamtej pory czuję się fatalnie biorę eutyrox albo wynik jest bardzo niski albo bardzo wysoki. Objawy to silne zawroty głowy wypadają włosy niemiarowy rytm serca. Aż wylądowałam u psychiatry biorę od 3 mieś leki i teraz wynik znów niedobry. Nie mam pojęcia Co może być przyczyną ciągle wachającego się TSH.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tobie potrzebny jest dobry Endokrynolog a nie psychiatra.Gdy bierzesz euthyrox to zawsze zgłaszają to każdemu lekarzowi wraz z wypisem ze szpitala.Zwróć uwagę co jesz.Tarczycy szkodzi soja,brokuły,kalafior,kapusta.Po operacji organizm musi sam dojść do siebie,stąd takie objawy jak wypadanie włosów,osłabienie i wahania TSH.Zrób badania Ft3,Ft4,sód,potas,wapń,vit D3.Na takie badania powinien Cię skierować Endokrynolog.Jestem od 1998 r po strumektomii,czyli zostały mi kikuty tarczycy.Miałam nadczynność a po operacji niedoczynność pooperacyjną,euthyrox 25 przez wiele lat.kontrole co pół roku,wyniki prawidłowe.Od paru lat nie biorę już euthyrox.Czuję się świetnie.Takze trzeba szukać dobrego endokrynologa( n.med i chorób wewn.) Kontrolować TSH,Ft3 i Ft4,USG tarczycy i prowadzić oszczędny tryb życia,prawidłowo się odżywiać,wysypać,pilnować swojej wagi i unikać ludzi,,toksycznych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kobieta

rozwód z orzeczeniem o winie męza-romans (72 odpowiedzi)

Czy są tutaj te szczęsliwe , które uzyskaly taki rozwód?

Tabletki na odchudzanie? (186 odpowiedzi)

Cześć i czołem :) Zależy mi aby schudnąc 7 kilo by powrócić do moich starych ciuchów w które...

Kosmetyki na lato (30 odpowiedzi)

Jakie stosujecie kosmetyki na lato? Zależy mi przede wszystkim na dobrych kremach nawilżajcych,...

do góry