Widok
Ewa Domańska - ocena
Moja współpraca z Kancelarią Pana Mecenasa Macieja Wieczorkowskiego rozpoczęła się od osobistego spotkania, kiedy musiałam podjąć decyzję czy składać skargę kasacyjną do NSA - od wyroku WSA w W-wie z dnia 29-09-2021 r. Sprawa miała swój początek w 2017 r. kiedy pracodawca stwierdził wygaśnięcie mojego stosunku służbowego z dniem 31-08-2017 r. w oparciu o pozaustawowe przesłanki. Byłam na rozdrożu. Rozwiązałam współpracę z wcześniejszą Kancelarią ponieważ nie byłam na bieżąco informowana o etapach postępowania, tylko o ich wynikach, które niestety nie były dla mnie korzystne. Zmiana Kancelarii to był "strzał w 10", spotkanie z Panem Mecenasem to powiew świeżości w mojej sprawie. Zostałam uprzedzona, że na tym etapie, szansa na zwycięstwo to 50:50. Nie mniej zaangażowanie, ogrom wiedzy, dodatkowo podejście młodego człowieka - w wieku moich dzieci - że nie należy się poddawać na ostatniej prostej to był ten znak, który dał mi nadzieję na wygraną. Każdy punkt skargi kasacyjnej to istota, sentencja sprawy. Czas pandemii nie służył sprawie. Sąd rozprawę wyznaczył po upływie 3 lat i 3 mcy na 25-03-2025 r. wygrałam. pełne zwycięstwo. polecam. dziekuję panie mecenasie.