Widok

Excentrycy

Excentrycy, czyli po słonecznej stronie ulicy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Excentrycy.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

szkoda

ze w filmie z powodu zlamania nogi nie zagrała Joanna Kulig.Bez niej film stracil 90 % wartości.Pani Rybicka to słabe zastępstwo, niestety...Stuhr niezły ale troche sztuczny i ten jego głos marny, choc nie fałszował.W sumie temat ciekawy ale w złej obsadzie, szczególnie boli brak Joanny Kulig.

adyk

Papierowi bohaterowie. Dialogi sztuczne. Rzeczywistość skłamana. Jak pojawiali się kochankowie czas stawał w miejscu. Nie pamiętam kiedy czułem się tak zazenowany w kinie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dymnej i Szczurowi już podziękujmy! Nie interesują mnie filmy, w których występują ci państwo. Przykra sprawa z panią Dymną.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Zgadzam się z Zuzą. Joanna Kulig miała grac Modestę, ale tuz przed kręceniem scen złamała nogę :(

lekki i niegłupi, dobry relaks

Bardzo fajny film, dobra inteligentna rozrywka, polecam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ekscentrycy

Takiej chały to jeszcze nie widziałam.Takie sa polskie filmy-wulgarne pełne obrzydliwych wyrazów, a aktorstwo z wjątkiem Pani Bohusiewicz,Pana Pszoniaka i Pana Zborowskiego to żenada z Panem Maciejem ,i Panią Dymną na czele a jeszcze trochę a naprawdę niewiele dobrej muzyki.Ciechocinek jest zawsze uroczy/jeżdzę tam co roku,ale niestety nie w tym filmie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

Bardzo ciekawa opinia !

Chciałabym wiedzieć w jakim wieku jest "filolożka" ? Pamiętam czasy kiedy dokładnie takim tekstem : "o snobach dla snobów" próbowano zdyskredytować wszystko, co nie mieściło się w jedynie słusznej PRL-owskiej siermiężnej rzeczywistości. "O snobach dla snobów" był wtedy film Polańskiego Nóż w wodzie i tygodnik Przekrój i malarstwo Picassa. Filolożka to zasłużona emerytka ?
A może to młoda osoba, dla której każda muzyka powstała dawniej niż 10 lat temu jest niestrawna ? Tylko że ci ludzie nie używają słowa snobizm.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

" Naprawdę tak wtedy było?? Jakoś trudno mi uwierzyć..."

A czy bohater filmu przeżywał to naprawdę ? Kluczem jest tu duża wódka w szklance zaserwowana przez bufetową - Zawadzką na początku i ... na końcu całej tej historii w o wielkich sukcesach, wielkiej miłości i wielkim uzdrowieniu - wszystko w luksusowej scenerii.
A siermiężny - prawdziwy - Ciechocinek 58` mamy w pierwszych i w ostatnich scenach filmu.
A film rewelacyjny ! Nie pamiętam kiedy ostatnio widziałam coś tak stylowego, słodko-gorzkiego, melodyjnego, dowcipnego, cudownie zagranego w epizodach. Majewski pożegnał się w wielkim stylu.
Czekam na serial w tv !

Ciechocinek to moje rodzine strony ogladajac fim bylam u siebie

Z przyjemnośią....

....obejrzałam, film z klimatem, polecam.
Wato przeczytać też książkę.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Warto isc swietna obsada
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kulig i wdzięk?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sympatycznie się ogląda tę muzyczną bajkę. Aktorzy, zwłaszcza starsi, na wysokim poziomie. Obraz PRL-u przedstawiony zgodnie z obowiązującym dziś "tryndem" czyli przerysowany a częściowo bzdurny. W bajkach to dopuszczalne. Piękne zdjęcia i muzyka.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlaczego są puste sale ?

Film, który na długo pozostanie w pamięci. REWELACJA !!! Sądząc jednak po frekwencji - trzeba do niego dorosnąć, a to w obliczu otaczającej płycizny intelektualnej na ekranach - chyba się nie wszystkim udaje.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inna opinia

Bez przesady. To film z "przymrużeniem oka" i tak należy go odebrać.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Excentrycy !!!!!

REWELACJA !!! Nie chce się wychodzić z kina ;)) POLECAM !!!!
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 26

Film dobry ale przesłodzony

Udało się w filmie stworzyć bardzo przyjemny klimat, Maciej Stuhr jest świetnie ubrany, tak samo Natalia Rybicka (wszyscy zresztą są bardzo eleganccy), jadają w restauracjach, jeżdżą Bentelyami, chadzają na spacery i wszyscy - od milicjanta po lekarza - grają i śpiewają swing.... Naprawdę?? Naprawdę tak wtedy było?? Jakoś trudno mi uwierzyć w tę wizję, która pasuje, owszem, ale raczej do Nowego Jorku niż Ciechocinka 58'. Ale zapewne nie o to tutaj chodziło.
Drewniane dialogi i końskie zaloty dwojga głównych bohaterów są niestety odstręczające. Pani Rybicka również nie wzbudza entuzjazmu w głównej roli. Natomiast plejada świetnych aktorów w rolach drugoplanowych nadrabia zaległości - Pszoniak mistrz, Dymna petarda, Zborowski daje radę i to głównie oni unoszą ten film.
Ostatecznie film udany i przyjemny, ale stanowczo za bardzo polukrowany jak na tamte realia co jednak pozostawia nieco mdławy posmak.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 36

Joanna Kulig

to może zagrać ewentualnie kawałek drewna
albo w kinie XXX,
bo to jest aktorska miernota

jedynie śpiewać potrafi
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Excentrycy

Genialny film!!!!!!!
Reżyser Majewski wspaniale obsadził wszystkie role pierwszo i drugoplanowe.
Maciej Stuhr jak zwykle gra cudownie.Anna Dymna nie do podrobienia-dialogi
i sposob wypowiadania "przerywnikow" nieporównywalny . Pięknie grała i wyglądała Natalia Rybicka. Sonia Bohosiewicz doskonale wyrywała zęby i wspaniale była ucharakteryzowana jako cierpiąca.
Duże brawa dla Reżysera i najwyższe noty oceny!
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 30

Inne tematy z forum Filmy

Kopnęłabym cię, gdybym mogła (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Kopnęłabym cię, gdybym mogła . Przeczytaj o filmie.

Wanda Rutkiewicz. Ostatnia wyprawa (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wanda Rutkiewicz. Ostatnia wyprawa . Przeczytaj o filmie.

Ścieżki życia (8 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Ścieżki życia . Przeczytaj o filmie.

do góry