Widok
FETA 2003 - wspomnienia
Zamieszczam uproszczony zapis z Forum FETA 2003.
To wspomnienia.
Oglądajcie FETĘ 2004 i piszcie na FORUM.
-----------------------
pierwszy
Autor: Mieszko
--------------------------
Drugi
Autor: Bolesław Chrobry
---------------------------
Cieszę się że impreza wróciła do Śródmieścia. Widoki zaspiańskich bloków nie służyły artystycznym uniesieniom :)
CZytając program tegorocznego festiwalu spodziewam się naprawdę niezłego widowiska.
ps.niezłe zdjęcie
Autor: gdańszczanin 2
ze tez co niektorym nie sprawia trudnosci utrzymanie sie na tych patykach.podziwiam.:)
Autor: Byla gdanszczanka z Przymorza
gdańszczanin 2
a kto ci każe sie unosic :D
Autor: ZASyPiAcz
ZASYPIACZU
też jestem z zaspy i wolałabym mieć FETĘ na naszym ukochanym blokowisku
Autor: ZASYPIANKA
/T /I/ |/ | .-~/T\ Y I |/ / _/T | \I | I Y.-~/I l /I T\ | | l | T /T\ | \ Y l /T | \I l \ ` l Y__ | \l \l \I l __l l \ ` _. |\ ~-l `\ `\ \ \\ ~\ \ `. .-~ |\ ~-. "-. ` \ ^._ ^. "-. / \ |.--~-._ ~- ` _ ~-_.-"-." ._ /._ ." ./>--. ~-. ._ ~>-" "\\ 7 7 ]^.___~"--._ ~-{ .-~ . `\ Y . / |._: | l______^--.,___.-~" /_/ ! `-.~"--l_ / ~"-.(_/ . ~( /' "~"--,Y -=b-. _)(_/ . \ : / l c"~o \\ / `. . .^ \_.-~"~--. )(_/ . ` / / ! )// / _. '. .': / '~(_/ . / _ ` .-._(==.//( \ !
z racji tego, iż przez długi czas wakacje spędzałam poza gdańskiem, na fete trafiłam dopiero, jak ta miała miejsce na zaspie. jestem strasznie ciekawa , jak to się sprawdzi na starówce
Autor: kenny
Będzie ciekawie, może warto zobaczyć?
Autor: Moby Dick
ładny szlaczek
Autor: Egon
Feta na Starówce
Super impreza,jej miejsce jest tylko na Starym Mieście...
Autor: Metropol
u nas w usa za taki budrzet to by nawet nikt nie przyszedl bo
my mamy big imprezy i budrzety duzo wieksze niz w polandi
ale co sie dziwic biedny kraj to i biedne imprezy
jakby sie do mnie zglosili to morze bym im zasponsorowal drugie tyle bo dla mnie to nie jest wydateka dla waszego miasta to kupa kasy
ja pomagam biednym bo jestem dobry czlowiek i mam kasy jak lodu
Autor: USA_KASA
Gdańszczanin 2
Masz racje oczywiście , że impreza FETA
winna wrócić do sródmieścia.
STARE Miasto ma prawdziwie odpowiednią
scenerię na Festiwal Teatrów Plenerowych
i atmosferę.
Autor: szary
Kasa USA
Sponsorujesz morze? Które? Daj namiary?
Autor: Ciekawy
Nie chciała bym wywoływać wilka z lasu ale to fajnie ,że dziś a to prawie 1130 nikt jeszcze nie został wyzwany od
piesków portalowych,buraków i innych tego typu ulubionych inwektyw.
Może nie wszyscy się jeszcze obudzili po wczorajszych
bardzo instruujących dyskusjach.Oby instrukcje wczorajsze zaowocowały dziś i w przyszłości.
Czyż nie można wymienić poglądów bez obrzucania się błotem.
Autor: koleżanka
Bardzo mi się podobała Twoja wypowiedż.Mam nadzieję po powrocie z dwutygodniowego urlopu zastać równie spokojną i kulturalną atmosferę taką ,jaka dziś panuje na tym portalu.
Bravo tak trzymać!!
Koleżanka
Ty...niezwykle miła i opanowana dyskutantko.
Autor: he he
Koleżanko
baja szaleje dzisiaj" patrz Grożny sierpien"
O zgrozo
Autor: stały czytelnik
to nie baja się rozszalała a kto inny
hi hi,
raczej rozszalał się nam "stały czytelnik". Ty się lepiesz nadasz na paradę pajaców niż na dyskutanta portalowego.
Autor: stała czytelniczka
usa_kasa i inni
juz od jakiegos czasu obserwuje wasze wzajemne "dowalanie" sobie nawzajem i stwierdzilam ze jestescie jak te malutkie dzieci w przedszkolu,kto jest bardziej zlosliwy ten jest
COOL. A ty USA_KASA skoro sadzisz ze Polska jest taka okropna to co tu jeszcze robisz, wyjedz sobie do tego swojego usa i kop tam rowy bo nie sadze zebys mogl tam robic cokolwiek innego, jesli nie masz szacunku do swojej ojczyzny to granice sa otwarte (chyba ze po prostu nie chca Cie tam wpuscic i dlatego siedzisz tu)
Autor: Wiolettass
Ooooo, i na Mieczysława Kota skończcie wreszcie szczekać!!!
Autor: Filemon i Bonifacy
feta
feta to taki dobry serek i niech tak zostanie:))a jeżeli chodzi o teatry to na starym mieście jest klimat jakiego nie ma na Zaspie,wiem bo mieszkam na Starówce :)) i będę miał blosko :) haha :)
Autor: athlonts
cala ta teatralna sceneria bardzo harmonijnie wspolistnieje z Gdanska Starowka.
Zaspa jest za wspolczesna dla takiego teatru.
Pozna godzina i temat zakonczony pewnie
ale tak dla porzadku - bronilbym fety na Zaspie. Juz tam nie mieszkam, ale dwa razy mialem okazje obserwowac fete na Zaspie i mysle, ze francuski teatr (chyba Matapan?) ze swoim okretem ze snow i takimiz postaciami nie przedefilowalby tak w Gdansku, jak to zrobil na Zaspie - kwestia przestrzeni. Podobnie znakomicie na pasie wygladal monumentalny teatr z Hiszpanii w nastepnym roku. A obok w parku byly bardziej kameralne wystepy na scenkach. Takich scenek na Glownym Miescie sie nie da ustawic. Za to w Gdansku niewatpliwie swietnie sie oglada teatr stricte uliczny - tylko aktorzy i rekwizyty, choc miejsca troche malo i niekoniecznie duzo widac. Nie wiem, czy wiecie, zaspianie bardzo lubia swoja Zaspe. W Gdansku i tak dzieja sie rzeczy, a feta na Zaspie cos ciekawego z ta dzielnica zrobila. No, ale to juz historia. Podziwiajmy zatem fete na Glownym Miescie.
Autor: savignon
dzisiejsza parada po dlugiej to byla wrecz zenada..
a mi się tam ta parada podobała, może król był czasem trochę głupkowaty ale ogólnie było wesoło.
Ciekawe było też później przedstawienie przy bazylice Mariackiej "Szafarz" do strony Świętego Ducha. Myślę że z chęcią obejrzę następne przedstawionka
Autor: CPN
ano poczatek jakby troszke nieudany, zmoklem jak cholera a reszty nie zobacze bo jutro rano jade w dal sina i wracam dopiero w poniedzialek, ale zaspa (tez tam mieszkalem, tzn na Pierwszej Zaspie, nie tam gdzie feta byla)faktycznie swietnie nadawala sie do takich widowisk jak okret ze snow...ino mie sie pamieta ze okret to wlasnie hiszpanie robili ale zakladac sie nie bede. starowka natomiast...rany... toz to wymarzone miejsce do takich akcji - widzialem to na festivalu w edynburgu i mysle ze w gdansku mozna taka atmosfere odtworzyc - idziesz sobie po miescie i ca prtzecznica to inny teatr inne przedstawienie inny klimat - super
Autor: grisza www.infiltruj.prv.pl
no Grisza to troche strawy dla ducha miales, i teraz mozesz
sie sina dala rozkoszowac:))) Szkoda ze padalo u was, u mnie swiecilo sloneczko, ale z 36° spadlo 25°.
w new york prad wysiadl cale miasto w haosie TV N24
klapa
wczoraj nie odbyl sie teatr o 20:00 na dlugiej :(olewactwo
Autor: gringo
OO OO O
OO OO I
/\
oo II //\\ II oo
((0)) ((0))
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOO OOO OOO
KASA_USA
TY DAJ ADRES MY CI WYSŁAĆ STARE DURACELLE MOŻE SE ODPALISZ NA NICH WALKMANA I POSŁUCHASZ JAK MY W POLSKA PŁAWIMY SIĘ W MEGAWATACH BU HA HA AH AH AHA
Autor: wuja józef
UPRASZA SIE KOCHANE POLAKI W KRAJ ŻEBY TAM DO USA DALI DLA POLONIA KOCE NAMIOTA I SWIECZKA - TAKI LONT W WOSKU:))
MY TAM TERAZ MIEĆ CIEMNO JAK MURZYN DŻON W ASS I ZIMNO JAK ESKIMOS ODARPI NA ALASKA:)))
Autor: KASA_USA
co za barany, brak słów ....
Autor: yert
kochany Gdańsk
wszystko jest bardzo fajnie ale może te 340 tysięcy poświęcić na wycieczke naszch pseudo włodaży np. do świecia aby zobacvzyć jak sie organizuje imprezy masowe mające sens
Autor: gdańszczanin
gdańszczanin, a o co ci chodzi konkretnie ???
gdańszczanin2
zainteresuj sie swoim nieciekawym życiem:D
Autor: gdańszczanin3
Szczudlarze z Berlina
Szczudlarze z Berlina
W czwartek chodzili po ceglanej elewacji Bazyliki Mariackiej - na szudłach - nie nadwyrężając ściany. Czy to zostało sfilmowane dla potomnych. Uwypuklili delikatnie to co mamy jako skarby największe - elewacje z surowej gotyckiej cegły. (Podobnie jak Kościół św. Jana - czy gdzieś jeszcze). Artyści byli w drodze. W piątek natomiast ubrane na czarno artystki miały wytworny wyraz twarzy.
Widzowie mieli dla każdego coś miłego. Jednych cieszył teatr rosyjski z ducha ich tradycji ludowej masowej i także musowej. Inni podziwiali dwór hiszpański.
Dla innych nigdy dosyć teatru szarlatanów.
Jeszcze dziś i jutro - podziwiajcie, bo jak nie to dopiero za rok.
Autor: hew
no to ja postaram sie za rok podziwiac:)))
bardzo interesujaco opisales:)))
gdańszczanin
No włąśnie. Co miałeś na myśli?
Autor: Lauda
nareszcie
Byłam od początku i prawie wszystko widziałam....NARESZCIE !!! Nareszcie to ma sens.Na Zaspie jedynymi przypadkowymi uczestnikami FETY byli chyba tylko mieszkańcy tej wspaniałej hehe dzielnicy,a teatr uliczny bez tłumu,nawet, jezeli jest widowiskowy,traci cały swój czar. A nie ma nic bardziej cieszącego, jak przypadkowy tłum ludzi na Starówce, który podziwia przedstawienie.P.S Rosjanie to są jednak niesamowici.Nawet jak wystawiają kicz,to robia to tak dobrze,że aż miło się to ogląda.
Autor: Lisbon story
Rosjanie
Okazuje się, cytuję, że:
"...z Sankt Petersburga Mr. Pezo's Wandering Dolls jest teatrem karnawałowej kultury, maskarady, groteski i bufonady. i...barokowe tańce...
...nawiązują do najlepszych tradycji europejskich karnawałów."
Ale robią to po swojemu.
To właśnie podobało się widzom.
Stare Miasto-tak, tylko tam
W czwartek i piątek zimno i deszcz troche krzyżowały szyki,wczoraj było naprawdę super,dzisiaj na deser o 23 na Długim Targu Goldwasser,warto tam się wybrać...
Autor: Maciek
A wóz bojowy straży pożarnej do czego służy, a?
Szarlatani z Niemiec pokazali:
żeby robić ogień, huk i dym
a także dużo radochy widzom.
Straganiarze trzech jabłek - z Wiednia.
Najpierw widziałem uśmiech radosny na twarzach widzów i śmiech serdeczny. A jak już dopchałem się do możliwości zapuszczenia żurawia na aktorów to radość nieustająca udzieliła się i mnie. Tylko pozornie był to śmiech z niczego. Kto to przeżył niech napisze z czego.
Autor: remus
tej
baletnicy przeszkadza rabek przy jej spodnicy:)))
hmmmmm
Na początku myślałem, że to baletmistrz :))))))
Autor: Lepszy Model
Brawo
Moze m.in. dzieki zwiekszajacej sie liczbie aktrakcji i sposobow spedzania wolnego czasu, ZMNIEJSZY SIE W SPOLECZENSTWIE LICZBA DRESIARZY i na lyso ogolonych BAŁwanÓw
Autor: Porciak
liczba dresiarzy nie zmaleje od fet...niestety. smieszna nazwa z ta 'feta'. Fete to ostanio jadlem taka poltlusta w pyyyyysznej salatce!
Autor: antineutrino
Jedyny zarzut
Jedyny zarzut to to, że często ciężko było się dopchać do widoku na artystów.
Nie da się ukryć, że jest to niepodważalna zasługa organizatorów. Nie dość, że sprowadzili rozmaitość niepowtarzalnych zespołów, to jeszcze tego faktu nie ukrywali i jeszcze eksponowali w starogdańskim plenerze.
a ja bym chciał żeby u nas zrobić na wzór pampeluny - wyścigi z bykami
a dresy i reszta bałwanów - udział obowiązkowy:)
bykom-reproduktorom przed wyścigiem trzepnąć w jaja żeby dostały szfungu und szału:))
Fuuuj
Nielubię fety...
Tych GUMBASÓW można tylko powyżynać. Nie mając mózgów nie czują bólu... ;-)
Autor: bertold
buhaha!!!
gumbas... sam jestes gumbas wiesniaku ;P
Czy wybór jest na przykład między
THEATER BAHÖ „Fruit and Vegetables” z Austrii
a
THEATER BAHÖ „Volle Wäsch!” z Austrii.
Ależ nie
Wygrały wszystkie zespoły bo każdy był jedyny w swoim rodzaju i klasą sam dla siebie.
Jednak bezapelacyjnie najlepszym przedstawieniem był "GOLDWASSER" z Gdańska.
Bajkowa sceneria
To była jedna z ciekawszych imprez wakacyjnych w Trójmieście,sceneria super oświetlonej gdańskiej starówki wręcz bajeczna,do zobaczenia za rok...
POGROMCA GEJLUXUW
hej koles ale ty sie zagalapowales troche za daleko
czy nie uwazasz ze nie przesadzasz kochasiu
Autor: john switalsky
ech, nie podlizuj sie:P
ty z gury :P, nie podlizuj sie goldwaser nie byl taki dobry, jak na otwawrcu jarmarku, a cala feta w poruwnaniu do ubieglorocznej wypadla beznadziejnie.
Austryjacy byli ok, szczegulnie zmywajacy.
Autor: dumdum dumdum@frugo.pl
Zaspa!!!
Wolałem jak feta była organizowana na Zaspie.
Autor: Tomek
Ustawiacz - ty chłoptasiu !
Na portalu http://notofrugo.pl takich wypowiedzi na pewno nie tolerują i mówią co o nich myślą
Autor: not.frugo.pl
2003-08-19 04:19
Zamieszczam powyzej uproszczony zapis z Forum FETA 2003.
To wspomnienia.
hew
To wspomnienia.
-----------------------
pierwszy
Autor: Mieszko
--------------------------
Drugi
Autor: Bolesław Chrobry
Cieszę się że impreza wróciła do Śródmieścia. Widoki zaspiańskich bloków nie służyły artystycznym uniesieniom :)
CZytając program tegorocznego festiwalu spodziewam się naprawdę niezłego widowiska.
ps.niezłe zdjęcie
ze tez co niektorym nie sprawia trudnosci utrzymanie sie na tych patykach.podziwiam.:)
gdańszczanin 2
a kto ci każe sie unosic :D
Autor: ZASyPiAcz
ZASYPIACZU
też jestem z zaspy i wolałabym mieć FETĘ na naszym ukochanym blokowisku
Autor: ZASYPIANKA
/T /I/ |/ | .-~/T\ Y I |/ / _/T | \I | I Y.-~/I l /I T\ | | l | T /T\ | \ Y l /T | \I l \ ` l Y__ | \l \l \I l __l l \ ` _. |\ ~-l `\ `\ \ \\ ~\ \ `. .-~ |\ ~-. "-. ` \ ^._ ^. "-. / \ |.--~-._ ~- ` _ ~-_.-"-." ._ /._ ." ./>--. ~-. ._ ~>-" "\\ 7 7 ]^.___~"--._ ~-{ .-~ . `\ Y . / |._: | l______^--.,___.-~" /_/ ! `-.~"--l_ / ~"-.(_/ . ~( /' "~"--,Y -=b-. _)(_/ . \ : / l c"~o \\ / `. . .^ \_.-~"~--. )(_/ . ` / / ! )// / _. '. .': / '~(_/ . / _ ` .-._(==.//( \ !
z racji tego, iż przez długi czas wakacje spędzałam poza gdańskiem, na fete trafiłam dopiero, jak ta miała miejsce na zaspie. jestem strasznie ciekawa , jak to się sprawdzi na starówce
Autor: kenny
Będzie ciekawie, może warto zobaczyć?
Autor: Moby Dick
ładny szlaczek
Autor: Egon
Feta na Starówce
Super impreza,jej miejsce jest tylko na Starym Mieście...
Autor: Metropol
u nas w usa za taki budrzet to by nawet nikt nie przyszedl bo
my mamy big imprezy i budrzety duzo wieksze niz w polandi
ale co sie dziwic biedny kraj to i biedne imprezy
jakby sie do mnie zglosili to morze bym im zasponsorowal drugie tyle bo dla mnie to nie jest wydateka dla waszego miasta to kupa kasy
ja pomagam biednym bo jestem dobry czlowiek i mam kasy jak lodu
Autor: USA_KASA
Gdańszczanin 2
Masz racje oczywiście , że impreza FETA
winna wrócić do sródmieścia.
STARE Miasto ma prawdziwie odpowiednią
scenerię na Festiwal Teatrów Plenerowych
i atmosferę.
Kasa USA
Sponsorujesz morze? Które? Daj namiary?
Autor: Ciekawy
Nie chciała bym wywoływać wilka z lasu ale to fajnie ,że dziś a to prawie 1130 nikt jeszcze nie został wyzwany od
piesków portalowych,buraków i innych tego typu ulubionych inwektyw.
Może nie wszyscy się jeszcze obudzili po wczorajszych
bardzo instruujących dyskusjach.Oby instrukcje wczorajsze zaowocowały dziś i w przyszłości.
Czyż nie można wymienić poglądów bez obrzucania się błotem.
Autor: koleżanka
Bardzo mi się podobała Twoja wypowiedż.Mam nadzieję po powrocie z dwutygodniowego urlopu zastać równie spokojną i kulturalną atmosferę taką ,jaka dziś panuje na tym portalu.
Bravo tak trzymać!!
Koleżanka
Ty...niezwykle miła i opanowana dyskutantko.
Autor: he he
Koleżanko
baja szaleje dzisiaj" patrz Grożny sierpien"
O zgrozo
Autor: stały czytelnik
to nie baja się rozszalała a kto inny
hi hi,
raczej rozszalał się nam "stały czytelnik". Ty się lepiesz nadasz na paradę pajaców niż na dyskutanta portalowego.
Autor: stała czytelniczka
usa_kasa i inni
juz od jakiegos czasu obserwuje wasze wzajemne "dowalanie" sobie nawzajem i stwierdzilam ze jestescie jak te malutkie dzieci w przedszkolu,kto jest bardziej zlosliwy ten jest
COOL. A ty USA_KASA skoro sadzisz ze Polska jest taka okropna to co tu jeszcze robisz, wyjedz sobie do tego swojego usa i kop tam rowy bo nie sadze zebys mogl tam robic cokolwiek innego, jesli nie masz szacunku do swojej ojczyzny to granice sa otwarte (chyba ze po prostu nie chca Cie tam wpuscic i dlatego siedzisz tu)
Autor: Wiolettass
Ooooo, i na Mieczysława Kota skończcie wreszcie szczekać!!!
Autor: Filemon i Bonifacy
feta
feta to taki dobry serek i niech tak zostanie:))a jeżeli chodzi o teatry to na starym mieście jest klimat jakiego nie ma na Zaspie,wiem bo mieszkam na Starówce :)) i będę miał blosko :) haha :)
Autor: athlonts
cala ta teatralna sceneria bardzo harmonijnie wspolistnieje z Gdanska Starowka.
Zaspa jest za wspolczesna dla takiego teatru.
Pozna godzina i temat zakonczony pewnie
ale tak dla porzadku - bronilbym fety na Zaspie. Juz tam nie mieszkam, ale dwa razy mialem okazje obserwowac fete na Zaspie i mysle, ze francuski teatr (chyba Matapan?) ze swoim okretem ze snow i takimiz postaciami nie przedefilowalby tak w Gdansku, jak to zrobil na Zaspie - kwestia przestrzeni. Podobnie znakomicie na pasie wygladal monumentalny teatr z Hiszpanii w nastepnym roku. A obok w parku byly bardziej kameralne wystepy na scenkach. Takich scenek na Glownym Miescie sie nie da ustawic. Za to w Gdansku niewatpliwie swietnie sie oglada teatr stricte uliczny - tylko aktorzy i rekwizyty, choc miejsca troche malo i niekoniecznie duzo widac. Nie wiem, czy wiecie, zaspianie bardzo lubia swoja Zaspe. W Gdansku i tak dzieja sie rzeczy, a feta na Zaspie cos ciekawego z ta dzielnica zrobila. No, ale to juz historia. Podziwiajmy zatem fete na Glownym Miescie.
Autor: savignon
dzisiejsza parada po dlugiej to byla wrecz zenada..
a mi się tam ta parada podobała, może król był czasem trochę głupkowaty ale ogólnie było wesoło.
Ciekawe było też później przedstawienie przy bazylice Mariackiej "Szafarz" do strony Świętego Ducha. Myślę że z chęcią obejrzę następne przedstawionka
Autor: CPN
ano poczatek jakby troszke nieudany, zmoklem jak cholera a reszty nie zobacze bo jutro rano jade w dal sina i wracam dopiero w poniedzialek, ale zaspa (tez tam mieszkalem, tzn na Pierwszej Zaspie, nie tam gdzie feta byla)faktycznie swietnie nadawala sie do takich widowisk jak okret ze snow...ino mie sie pamieta ze okret to wlasnie hiszpanie robili ale zakladac sie nie bede. starowka natomiast...rany... toz to wymarzone miejsce do takich akcji - widzialem to na festivalu w edynburgu i mysle ze w gdansku mozna taka atmosfere odtworzyc - idziesz sobie po miescie i ca prtzecznica to inny teatr inne przedstawienie inny klimat - super
Autor: grisza www.infiltruj.prv.pl
no Grisza to troche strawy dla ducha miales, i teraz mozesz
sie sina dala rozkoszowac:))) Szkoda ze padalo u was, u mnie swiecilo sloneczko, ale z 36° spadlo 25°.
w new york prad wysiadl cale miasto w haosie TV N24
klapa
wczoraj nie odbyl sie teatr o 20:00 na dlugiej :(olewactwo
Autor: gringo
OO OO O
OO OO I
/\
oo II //\\ II oo
((0)) ((0))
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOO OOO OOO
KASA_USA
TY DAJ ADRES MY CI WYSŁAĆ STARE DURACELLE MOŻE SE ODPALISZ NA NICH WALKMANA I POSŁUCHASZ JAK MY W POLSKA PŁAWIMY SIĘ W MEGAWATACH BU HA HA AH AH AHA
Autor: wuja józef
UPRASZA SIE KOCHANE POLAKI W KRAJ ŻEBY TAM DO USA DALI DLA POLONIA KOCE NAMIOTA I SWIECZKA - TAKI LONT W WOSKU:))
MY TAM TERAZ MIEĆ CIEMNO JAK MURZYN DŻON W ASS I ZIMNO JAK ESKIMOS ODARPI NA ALASKA:)))
Autor: KASA_USA
co za barany, brak słów ....
Autor: yert
kochany Gdańsk
wszystko jest bardzo fajnie ale może te 340 tysięcy poświęcić na wycieczke naszch pseudo włodaży np. do świecia aby zobacvzyć jak sie organizuje imprezy masowe mające sens
Autor: gdańszczanin
gdańszczanin, a o co ci chodzi konkretnie ???
gdańszczanin2
zainteresuj sie swoim nieciekawym życiem:D
Autor: gdańszczanin3
Szczudlarze z Berlina
Szczudlarze z Berlina
W czwartek chodzili po ceglanej elewacji Bazyliki Mariackiej - na szudłach - nie nadwyrężając ściany. Czy to zostało sfilmowane dla potomnych. Uwypuklili delikatnie to co mamy jako skarby największe - elewacje z surowej gotyckiej cegły. (Podobnie jak Kościół św. Jana - czy gdzieś jeszcze). Artyści byli w drodze. W piątek natomiast ubrane na czarno artystki miały wytworny wyraz twarzy.
Widzowie mieli dla każdego coś miłego. Jednych cieszył teatr rosyjski z ducha ich tradycji ludowej masowej i także musowej. Inni podziwiali dwór hiszpański.
Dla innych nigdy dosyć teatru szarlatanów.
Jeszcze dziś i jutro - podziwiajcie, bo jak nie to dopiero za rok.
no to ja postaram sie za rok podziwiac:)))
bardzo interesujaco opisales:)))
gdańszczanin
No włąśnie. Co miałeś na myśli?
Autor: Lauda
nareszcie
Byłam od początku i prawie wszystko widziałam....NARESZCIE !!! Nareszcie to ma sens.Na Zaspie jedynymi przypadkowymi uczestnikami FETY byli chyba tylko mieszkańcy tej wspaniałej hehe dzielnicy,a teatr uliczny bez tłumu,nawet, jezeli jest widowiskowy,traci cały swój czar. A nie ma nic bardziej cieszącego, jak przypadkowy tłum ludzi na Starówce, który podziwia przedstawienie.P.S Rosjanie to są jednak niesamowici.Nawet jak wystawiają kicz,to robia to tak dobrze,że aż miło się to ogląda.
Autor: Lisbon story
Rosjanie
Okazuje się, cytuję, że:
"...z Sankt Petersburga Mr. Pezo's Wandering Dolls jest teatrem karnawałowej kultury, maskarady, groteski i bufonady. i...barokowe tańce...
...nawiązują do najlepszych tradycji europejskich karnawałów."
Ale robią to po swojemu.
To właśnie podobało się widzom.
Stare Miasto-tak, tylko tam
W czwartek i piątek zimno i deszcz troche krzyżowały szyki,wczoraj było naprawdę super,dzisiaj na deser o 23 na Długim Targu Goldwasser,warto tam się wybrać...
Szarlatani z Niemiec pokazali:
żeby robić ogień, huk i dym
a także dużo radochy widzom.
Straganiarze trzech jabłek - z Wiednia.
Najpierw widziałem uśmiech radosny na twarzach widzów i śmiech serdeczny. A jak już dopchałem się do możliwości zapuszczenia żurawia na aktorów to radość nieustająca udzieliła się i mnie. Tylko pozornie był to śmiech z niczego. Kto to przeżył niech napisze z czego.
tej
baletnicy przeszkadza rabek przy jej spodnicy:)))
hmmmmm
Na początku myślałem, że to baletmistrz :))))))
Autor: Lepszy Model
Brawo
Moze m.in. dzieki zwiekszajacej sie liczbie aktrakcji i sposobow spedzania wolnego czasu, ZMNIEJSZY SIE W SPOLECZENSTWIE LICZBA DRESIARZY i na lyso ogolonych BAŁwanÓw
Autor: Porciak
liczba dresiarzy nie zmaleje od fet...niestety. smieszna nazwa z ta 'feta'. Fete to ostanio jadlem taka poltlusta w pyyyyysznej salatce!
Autor: antineutrino
Jedyny zarzut
Jedyny zarzut to to, że często ciężko było się dopchać do widoku na artystów.
Nie da się ukryć, że jest to niepodważalna zasługa organizatorów. Nie dość, że sprowadzili rozmaitość niepowtarzalnych zespołów, to jeszcze tego faktu nie ukrywali i jeszcze eksponowali w starogdańskim plenerze.
a ja bym chciał żeby u nas zrobić na wzór pampeluny - wyścigi z bykami
a dresy i reszta bałwanów - udział obowiązkowy:)
bykom-reproduktorom przed wyścigiem trzepnąć w jaja żeby dostały szfungu und szału:))
Fuuuj
Nielubię fety...
Tych GUMBASÓW można tylko powyżynać. Nie mając mózgów nie czują bólu... ;-)
Autor: bertold
buhaha!!!
gumbas... sam jestes gumbas wiesniaku ;P
Czy wybór jest na przykład między
THEATER BAHÖ „Fruit and Vegetables” z Austrii
a
THEATER BAHÖ „Volle Wäsch!” z Austrii.
Ależ nie
Wygrały wszystkie zespoły bo każdy był jedyny w swoim rodzaju i klasą sam dla siebie.
Jednak bezapelacyjnie najlepszym przedstawieniem był "GOLDWASSER" z Gdańska.
Bajkowa sceneria
To była jedna z ciekawszych imprez wakacyjnych w Trójmieście,sceneria super oświetlonej gdańskiej starówki wręcz bajeczna,do zobaczenia za rok...
POGROMCA GEJLUXUW
hej koles ale ty sie zagalapowales troche za daleko
czy nie uwazasz ze nie przesadzasz kochasiu
Autor: john switalsky
ech, nie podlizuj sie:P
ty z gury :P, nie podlizuj sie goldwaser nie byl taki dobry, jak na otwawrcu jarmarku, a cala feta w poruwnaniu do ubieglorocznej wypadla beznadziejnie.
Austryjacy byli ok, szczegulnie zmywajacy.
Autor: dumdum dumdum@frugo.pl
Zaspa!!!
Wolałem jak feta była organizowana na Zaspie.
Autor: Tomek
Ustawiacz - ty chłoptasiu !
Na portalu http://notofrugo.pl takich wypowiedzi na pewno nie tolerują i mówią co o nich myślą
Autor: not.frugo.pl
2003-08-19 04:19
Zamieszczam powyzej uproszczony zapis z Forum FETA 2003.
To wspomnienia.
hew