Widok

FUSZERKA SIÓDME NIEBO - Wilgoć i grzyb

Zakupilismy wraz z żoną dom w siódmym niebie . Jak dotąd nie moiżemy uporać się z nękającą nas wilogocią. Na szafkach od kuchni i zabudowach prawie małe grzybki się pojawiają. Zapewnia się nas że wszystko wporzadku z izolacją budynku. Sąsiedzi również skarżą się na to samo. Jak się okazuje budynki postawione są na podmokłym terenie które deweloper tanio zakupił. Dziwię się tylko że jeszcze nikt nie poruszył tego tematu na forum, dlaczego się boicie ? Przestrzegam przed zakupem mieszkania lub domu u tego dewelopera,przed zakupem domu popytajcie się mieszkańców już mieszkających i nie sugerujcie się opiniami gdyż zapewne są pisane przez pracowników dewelopera. Ogólem mówiąc kupiliśmy dom za oszczędności całego życia i jak się okazało stoi na jakimś podmokłym terenie.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam! Można wiedzieć o jakiej porze roku stawiano u Pana/Pani ściany i kiedy wykańczano dom?Dziękuję z góry za odpowiedż
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja pisałam o tych podmokłych działkach, ale wyśmiano mnie, mój głos utonął w powodzi ćwierkających radośnie, umawiających się juz na spacerki z dzidzisiem przyszłych właścicielek;/... mieszkam w Baninie od 10 lat, widzę jak sąsiedzi, którzy mają dom z piwnicą lub garażem oponizej gruntu pompują wiosną wodę...widzę rosnące na wolnych jeszcze działkach rośliny bagienne! sit, nawet pałki wodne! Ale tu na forum się nie słucha takich głosów, zaraz się posądza o zazdrość i złośliwość... co chcecie, to macie...skumbrie w tomacie;P
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
do powtórka. Zgadzam się z Toba , nic sobie nie dadzą wytłumaczyć, huuura opytmizm a pózniej płac i płacz.
Albo od zawistników zwyzywają.Kto długo mieszka w Baninie ten zna te tereny i wie jak kiedys wyglądały tam pola itp.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może i problem w budowaniu na podmokłym gruncie nie jest, ale potem gdy trzeba wylewać wodę wiaderkami z garażu to już jest. Jeśli nadal nam nie wierzycie to zapraszamy na nasz blog : po wpisaniu w Googlach ( BANINO TAK TU SIĘ MIESZKA ) Wyskoczą zdjęcia naszego osiedla - wybudowanego przez dewelopera 7 niebo. I teraz mamy jak widzicie kilka razy w roku jak w 7 niebie. Pan deweloper nie wspomniał nam że buduje na podmokłym terenie który nie odbiera wody opadowej. A kredyt krzeba spłacać i żyć dalej. Jak zakupujecie poproście o wiosła i kajak do zestawu.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chcialbym sie zapytac Niezadowolonego klienta, po jakim czasieod odbioru Pan wykanczal dom?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
Znając życie - pewnie od razu, jak ściany jeszcze mokre były...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Wysmiano CIe Powtorko,poniewaz Twoje wypowiedzi nie mialy nic wspolnego z dobra rada i byly zlosliwe. Chcialas pojechac ludziom ze nie maja garazu lub ogrodka. Tylko ze to jest Twoj Zyciowy Priorytet, a inni maja w to wywalone i cenia sobie inne rzeczy w zyciu. To tyle.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
teren nie jest podmokly,tylko z gliny. a glina nie przepuszcza wody.
a
Wilgoć terenu nie jest tutaj problemem. Izolacja przeciwwilgociowa została prawdopodobnie (bo przecież nie widziałem na własne oczy) wykonana dobrze. To co polecam, to sprawdzenie kolanek i trójników zasilających zwłaszcza w kuchni. Sam też jestem właścicielem domu od Siódmego Nieba i też miałem grzyba na ścianie. Problemem było złamane kolanko od zlewu w ubikacji na parterze. Nie idzie tego sprawdzić inaczej jak go wykuć... bynajmniej nie mam wiedzy na temat urządzeń tego typu. Warto poprosić Siódme Niebo o wykucie albo o projekty inżynierskie i wykuć samemu. Jednak oczywiście wykluczcie też wszystko inne. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
podaje link do zalewanych osiedli 7- nieba:

http://forum.trojmiasto.pl/Powodz-na-Gozdzikowej-t629360,4,12.html

Wodę z domów wypompowuje straż pożarna
Mam pytanie jak wyglądała sytuacja po ostatnich ulewach. Ile domów zostało pozalewane ? Słyszałem od mieszkanców 7 nieba ,że straż pożarna wypompowywała wodę z domów oraz ogrodów. Podobno woda w ostatnich domach na końcu wlewała się do środka ? Czy ktoś ma jakieś zdjęcia z tego podtopienia na 7 niebie ?
do góry