Widok

Faktura na wysoką kwotę.

Przez prawie rok płaciłam rachunki za energię za pośrednictwem banku tzw. polecenie zapłaty . Faktury, przesyłane przez Energę co 2 miesiące wynosiły średnio ok. 150 zł i taka kwota była potrącana z mojego konta . Po roku mieszkanie sprzedałam . Ostania faktura, którą otrzymałam za okres dwóch miesięcy wynosiła 1 747,39 zł !. Potrącono te kwotę z konta . Moja emerytura wynosi 930 zł. Tak więc koszt energii ponad dwukrotnie przewyższył jej wysokość pozbawiając mnie środków do życia .
Napisałam więc do Energa z prośbą o wyjaśnienie sprawy dlaczego nagle tak znacząco wzrosły koszty i dlaczego jednorazowo potrącono tak dużą kwotę . Uważam, że w zaufaniu (dając polecenie zapłaty ) umożliwiłam Firmie Energa dostęp do mojego konta i zaufanie to zostało nadużyte .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A moze za mało placilas poprostu? I teraz przyszło wyrownanie to nie az takie dziwne chyba

Proponuje przeanalizować swoje rachunki za ostatni rok. Ja miałam ten sam problem. Zadzwoniłam do Energii i okazało się, że teraz miałam odczyt FAKTYCZNY, a przez ostatni czas SZACOWANY. Stąd wtedy kwoty jakie placiłam były niższe, a teraz jest ich wyrównanie.

Inne tematy z forum Przymorze Małe

gdzie chodzicie do stomatologa? (11 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

Willa Krzywoustego (5 odpowiedzi)

W okolicy, w której powstaje Willa Krzywoustego znajduje się bogato rozwinięta infrastruktura -...

Energa - gwarancja stałej ceny - pilna prośba o opinię!! (879 odpowiedzi)

Witajcie.Potrzebuję pilnie opinii.Wydzwania o mnie ENERGA z propozycją gwarancji stałej ceny...

do góry