Widok

Fala i brak karty

W dniu wczorajszym czekałem na autobusem w sieci ZTM Gdańsk i podeszło do mnie dwóch panów (tak na oko 40lat) i pytaja czy wiem gdzie kupić bilet, mówie że w autobusie kartą, pan odpowiada że nie ma, z póżniejszej rozmowy wynikło że ogólnie nie ma karty do konta, to mówię że automat jest kilka przystanków dalej, to pan mówi że muszi jechać tym. I mam takie pytanie do ZTM i redakcja Trójmiasto ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Każdy ma konto w banku i telefon przy sobie . W aplikacji bankowej można kupić bilety. Fala to pomyłka.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 33

Pan też nie miał aplikacji banku
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie mam aplikacji bankowej w telefonie. Nie zawsze zabieram telefon ze sobą. Na szczęście, jeszcze nie ma takiego obowiązku.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

Obowiązku jeżdżenia autobusem też nie. Można kupić bilet na wiele sposobów, za gotówkę, kartą, w aplikacji.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 14

Problem polega na tym, że nie wszędzie można te bilety kupić
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie do końca

Znam osoby zwłaszcza starsze które nie mają konta , są też osoby mające konto ale zablokowane przez komornika , us , ......
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pewnie przez nieopłacone mandaty za jazdę na gapę. Osoby po 70 mają w Gdańsku przejazdy za darmo a w SKM seniorski bilet miesięczny za 10 zł.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak szybciutko oceniasz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma obowiązku posiadania smartfona i konta w banku. zapewniam,ze nie kazdy ma
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie jest to klient komunikacji publicznej, na którym nam zależy.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pasazer wsiadajac ma miec bilet. Ma wiele kanalow dystrybucji, jego problem
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

A najlepiej mieć bilet komunalny miesięczny i korzyści jest bez liku. Jak super, że jest taka możliwość:).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dlatego warto jak się kupuje bilety to kupić o jeden więcej żeby był na później
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kontroler sprzeda bilet

ale trochę wyższą cenę policzy. Odsyłanie do regulaminów przewozów niewiele daje, bo to trzeba umieć przeczytać. Ludzie naprawdę by chcieli powrotu konduktorów siedzących w każdym autobusie i tramwaju oczekujących na takiego Jaśnie Pana Pasażera, który nie wie, nie orientuje się ale jechać musi akurat teraz.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry