Widok
Fala
W teorii mam się nie martwić, wsiąść, przyłożyć kartę i mam bilet. W praktyce przez jeden przystanek jadę na gapę próbując szybko go kupić przez jakdojade. Brawo.
więcej
więcej
Nie jedziesz na gapę.
Jeśli w komunikacji publicznej przed wejściem do pojazdu jest informacja o elektronicznym bezdotykowym systemie opłat za przejazd "FALA" i brak jest informacji o niesprawności systemu przed wejściem, jedziesz w pełni legalnie bo za system odpowiada organizator przewozów ZTM i to na tej komórce urzędu spoczywa obowiązek zapewnienia możliwości zakupu biletu w sposób i na zasadach które widnieją na piktogramach przed wejściem do pojazdu. Jedź spokojnie i się nie martw. Pozdrawiam serdecznie pracownik urzędu.
W Gdyni też działa rzadko i niechętnie. Kilka razy byłam świadkiem jak ktoś nie mial gotówki na bilet u koerowcy i chcial skorzystać z fali. Podszedł do koerowcy, zapytał co teraz, a kierowca powiedział ' proszę być z przodu pojazdu w razie kontroli. Nie może pan kupić biletu niejako z winy przewoźnika, więc przewoźnik za to odpowiada'