Widok

Falowiec

Hey z tego co sie wywyedziałem w baninie ma powstać 2 piętrowy falowiec (długi budynek mieszkalny) gdzieś na granicy Banina i Pempowa.
Czy ktos wie jak niektórzy przedsiębiorcy w takim planie zagospodarowania uzyskują takie pozwolenia ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
Chciałbym z tego miejsca przeprosić wszystkich posiadaczy domów jednorodzinnych w Baninie.
Miałem do wyboru mieszkanie w bloku za 350 tys w prawdziwym blokowisku typu Morena albo m.in Wiczlino - Ogród w Gdyni , gdzie na osiedlu jest sklep Żabka a dookoła rozciągają się pola uprawne.
Przepraszam, że zamiast tego ośmieliłem się kupić mieszkanie w Baninie za 270 tys a za różnicę ceny urządzę sobie 2/3 tego mieszkania, poza tym będę miał troszkę więcej ciszy niż na wspomnianych wcześniej dzielnicach.
Zdaje sobie sprawę, że gdy zobaczyłem w internecie ofertę 7 Nieba, zamiast zainteresować się ofertą, powinienem do nich pojechać i wymusić na nich zaniechanie dalszej budowy a nawet żądać rozbiórki stojących już szeregów. Moje zachowanie jest nie do zaakceptowania, bo przecież dobro ludzi z domów jednorodzinnych jest priorytetowe. Ludzie którzy "lepiej ogarniają temat," jak kolega Paweł, powinni żyć w nieskażonej oazie, w której nie ma miejsca na ludzi drugiej kategorii mieszkającej w "falowcach", "kurnikach" etc.
Dlatego też apeluję do wszystkich mieszkańców szeregowców : Wstydżcie się, że się ośmieliliście zasiedlić te dziewicze tereny godne tylko domów jednorodzinnych. Pomyśleliście o dzieciństwie tych dzieci z willi? Jak one mają żyć w symbiozie z dziećmi z kołchozów? Przecież to nie przystoi. W szeregach mieszka patologia bo przecież dostali te mieszkania z opieki społecznej i dostają zasiłek który w całości przepijają...

Tak na poważnie, życzę wszystkim mniej jadu i więcej umiejętności życia razem bez wywyższania się i oddzielania od innych wysokim płotem.

Pozdrawiam wszystkich, zarówno tych z willi z basenami jak i tych z szeregowców, oraz tych bez swojego prywatnego dachu nad głową.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 4
Myślę że największę do gminy że nie ma żadnego sesownego planu zagospodarowania.Powinni wydzielić działki na osiedla żeby były obok siebie a nie stawiać je między domami jednorodzinnymi. Mam wrazenie że w Baninie buduję sie juz prawie same osiedla....A najbardziej lubie zwrot "Dom jednorodzinny w zabudowie szeregowej" to taki oksymoron. W sumie falowiec to tez dom jednorodzinny w zabudowie szeregowo pionowej :)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadza się. Pretensje można mieć do dewelopera że po latach mieszka się prawie że w kołchozie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8
Kolezko Paweł kazdy ma to na co go stać . Pretensje do dewelopera miejcie albo do siebie ze postawiliscie domy w Bani ie nie wiedząc co tu powstanie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
Kolezko Puchacz, kupiles mieszkanie w Baninie bo tylko na taka bude cie stac. Dlaczego nie mowisz tego wprost? Rzucasz sie do ludzi z domami a nie masz logicznych argumentow.
Mieszkancy, ktorzy jednak lepiej ogarniaja temat i wybudowali sobie dom jednorodzinny to chca mieszkac na osiedlu domow a nie mieszkan czy "szeregowcow", bo to kolo placu zabaw ciezko szeregiem nazwac.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 18
czemu się uparłeś z tym domem? Nigdy nie mówiłem, że mam dom w baninie co najwyżej mieszkanie albo szereg. Widzę że masz z tym straszny problem, że ktoś nie ma z tym problemu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Karol są tez 4 pokojowe 75m2.
Każdy kupuje na co ma ochotę, jeden woli w mieście inny woli ten sam metraz w Baninie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Do element TH;: lepiej mieć turbo dom w Baninie. A na forum jęczenie, że to nie pasuje tamto nie pasuje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niepojęte dla mieszkańca bloku. Trzypokojowy szereg w Baninie a trzypokojowe mieszkanie w dzielnicy z pełną infrastrukturą - niepojęte, że można wybrać taki metraż tak daleko. tylko tyle
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11
Beti,

"Niepojęte" dla tych co sie przeprowadzili do Banina z wizją sielanki w swoim domku jednorodzinnym, a teraz szeregowce stawiają i każdy pretekst do zaczepki jest dla nich dobry. Są sfrustrowani, że się robi blokowisko i probuja sie wyładowac na mieszkańcach szeregów, Jakby conajmniej przyjeżdzali do Banina i "na dziko" stawiali sami sobie szeregi.

Deweloper buduje - ludzie kupują i nic nikomu do tego czy ktoś bedzie mial 3 pokoje czy 4 czy 148.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4
A dlaczego niepojęte?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
za 100tys ciężko działkę kupić jednak Ci co chcą stawiać 150 metrowe domy za 300tys zdają się o tym nie pamiętać
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeżeli koszty realne, to należałoby dodać, że budowa domu w tych pieniądzach to przynajmniej 12 lat temu....
a d tego czasu sporo się zmieniło :(
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sam budową domu się zająłem gdy miałem 26 lat i nie pisz nie można. Teraz dzieci w swoich pokojach uczą się i nikt nie zawraca gitary, że za ścianą hałas.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9
szkoda kasy? co kupisz za 200-250tys? turbo-hiper apartament w wielkiej płycie na żabiance?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie mieszkam w willi i dalej nie rozumiem. Ludzie narzekają w Baninie na drogi na to ,że ich zalewa, opisują na forum różne problemy. A mimo tego w dalszym ciągu jest popyt na trzypokojowe szeregi. Szok! I jeszcze te dojazdy. ..a jak słyszę: mam dom ...a gdzie ? W Baninie, to już zazwyczaj wiem co to za dom.Ze ludziom nie szkoda kasy na taki metraż. Ciekawe czy później łatwo jest sprzedać taki "dom"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12
Chyba ktoś tu nie bardzo ogarnia koszty budowy domu wolnostojącego, ale ok, też można próbować zabłysnąć
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szczerze, to jak samemu się wykańcza i nie bierze ekip remontowych, to za 300-350 tysięcy zbudujesz dom 150-200m już z działką :) Więc nie trzeba być bogaczem, ale trzeba mieć umiejętności.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 17
Ci wszyscy z "willi" nie rozumieją jak mozna kupic mieszkaniu w szeregu.
Zapomnieli jak kiedys mieszkali.. udają że sie urodzili w willi
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 7
Nie każdego stać na dom za pół miliona. Jak również nie każdy chce mieszkać przez 10 lat na placu budowy jak niektórzy "miejscowi w wielkich zamkach" . Dajcie ludziom spokój niech kupują i mieszkają jak chcą, dla pary z jednym dzieckiem 3 pokoje zupełnie wystarczą.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (16 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry