Widok

Falowiec

Hey z tego co sie wywyedziałem w baninie ma powstać 2 piętrowy falowiec (długi budynek mieszkalny) gdzieś na granicy Banina i Pempowa.
Czy ktos wie jak niektórzy przedsiębiorcy w takim planie zagospodarowania uzyskują takie pozwolenia ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
Żebyś ty nie musiał kiedyś w takim mieszkać kurniku! zastanów się co piszesz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
I po co komu taki dom? Koszty utrzymania spore a za 20 lat będziesz sam z małżonkiem bawił w szukanego po pokojach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
widac
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja mieszkam 18 lat w Baninie i jestem posiadaczem domu jedno -roidzinnego i mieszkanie w szeregu tez kupiłem i nic nikomu do tego. Kupiłem dla syna i co ukamieniujesz mnie prostraku za to,że ośmielam się kupować mieszkanie w szeregu? Czujesz sie lepszy od tych ludzi. Żnujące wpisy ludzi , którym słoma z butów wystaje i nienawidzą innych.Nie Twoja sprawa prostaku gdzie kto mieszka. Jasne
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Odezwał się Paweł z domu, z którego sam sobie zrobił szeregowca ;)
a gdzie mieszkasz ?
Pępowo, a nie pempowo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszystko zalezy jaki standard wykończenia - jakie materiały, jakie systemy (rekuperacja, pompa ciepła)... jaka stolarka okienna, ile styropianu itp itd. Nie ma co się kłócić że ja postawię za 100k a inny za 300k, bo wszystko kosztuje (materiały też). Jeden ogród zrobi za 5k a inny za 30k i co zrobisz, nic nie zrobisz...
Na 100% masz lepiej i szczerze Ci gratuluję. Pozdrawiam serdecznie
Ja zbudowałem systemem gospodarczym dom pow. 190 z garażem w Baninie. Działki nie liczę bo już miałem prędzej. Mnie dom kosztował 330 tyś bez elewacji(tynku) ale z ogrodzeniem i kostką ok 145m2. W środku wszystko ogarnięte. Znajomy powierzchnia podobna tez system gospodarczym tez w Baninie zrobione wszystko oprócz górnej łazienki 280 tyś wiec się da a ty chłopie myślisz, że skoro ty za tyle wybudowałeś, to reszta nie potrafi zrobić taniej i kto wie czy nie lepiej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jeżeli mieszkańcu wsi do mnie pijesz z tym kupnem domu w Obi (wtf? ) to jesteś w błędzie. Nie kupiłem gotowizny, tylko sam budowałem, dlatego dokładnie wiem ile to kosztuje. Miałem swoją działkę a do tego co rozpatrywałeś w kwestii finansów dorzuciłem jeszcze około 100-150 tys. Więc na prawdę skończ to swoje pierd...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale ja nie mówię, że są wszystkie media - trzeba było zrobić szambo niestety. Ale woda gaz i prąd w drodze były, więc tylko kilka metrów i podłączone.

Naprawdę to nie są kwoty zmyślone :) Ale bez porządnego planu i rodziny która za darmo będzie u Ciebie pracować, to oczywiście takiego domu nie postawisz, bo robotnicy wezmą drugie tyle za wykończenie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Beka jak plujecie jadem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak się składa rabusiu śmieszny,że jeszcze jest w tym kraju kilka osób, które coś potrafią zrobić systemem gospodarczym a nie kupić ,,dom'' jak się to robi w obi i potem narzekać. Niestety w tej materii nie ma zwrotów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Jak wiesz gdzie kupic dzialke za 100tys ze wsystkimi mediami to powiedz, kupie od razu 3 ;-)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
@Pawel

Cóż, skoro nie chciałeś mieszkać na "osiedlu mieszkań", trzeba było przebić ofertę cenową dewelopera, kupić ziemię dookoła i gospodarować nią w wygodny dla Ciebie sposób, gwarantujący, że nikt nie będzie zakłócał Twojego spokoju.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dach też sam zrobiłeś? Stropy, stemple, zbrojenia. Wszystko sam? Za 250 tys. pobudować dom ponad 150 m2 przepraszam Cię bardzo, jest to niemożliwe. Prosiłbym, żebyś nie wypisywał tu takich głupot, ktoś naiwny przeczyta, weźmie kredyt, kupi działkę i tragedia gotowa. Serio
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
No działkę za 100 000 i dom za 250 000, ale jak mówię, większość samemu trzeba robić. Bo robocizna pochłania prawie 50%, więc z robotnikami nie wyjdzie 300-350tys. a 500 - 600tys. Ja tam nawet sam tynkowałem, stawiałem ścianki działowe, kafle wszystko sam. Nawet niektóre meble samemu robiłem tylko deski zamawiałem obrzeżowane. I to nie 20 lat temu, a w ciągu ostatnich 4-5.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
Przestancie w koncu! Wasze niektore wpisy sa zenujace! Podajcie sobie reke na zgode, w koncu jestesmy i bedziemy mieszkancami Banina!
Peace& Love :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Biję się w pierś, że ośmieliłam się zakłócić spokój jaśniewielmożnych państwa z willi kupując 160metrowe mieszkanie w kurniku. Moja wina... Moja wina....
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Banino

Gdzie kupujecie mięso? (23 odpowiedzi)

Witam Mieszkam w baninie od niedawna i ostatnio miałam nieprzyjemnosc zakupic mieso w Markecie...

Krzyki ul. Zlota (3 odpowiedzi)

słuchajcie, średnio co dwa tygodnie w weekendy dochodzą krzyki z ul. Złotej. Taka ślepa uliczka,...

do góry