Widok

Festiwal Szekspirowski - Prolog do Makbeta

Prolog do Makbeta Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Festiwal Szekspirowski - Prolog do Makbeta.
Teatr DACH, Kijów, Ukraina „Prolog do Makbeta”Inspiracją do tej sztuki była szekspirowska tragedia „Makbet”. Dlaczego właśnie ona? Dlatego, że można dostrzec wiele podobieństw między kolizjami zawartymi w uniwersalnym tekście Szekspira a realiami współczesnej Ukrainy. Odwaga ducha i jego słabość, wątpliwe zwycięstwa i nieuchronne konsekwencje zdrady. Historia rozgrywa ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Warto - choćby dla muzyki

Wczoraj w domu kultury Wyspa Skarbów w Sobieszewie, wystąpił zespół DahaBraha, który gra do tego spektaklu.
I muszę przyznać przeżycie niesamowite. Dlatego śmiało polecam, już przed spektaklem - warto się wybrać - choćby dla muzyki.

Pozdrawiam

To było piękne!!!

17 lipca byłam na na wakacja na Węgrzech w miejscowości Gyula!!Miałam okazje zobaczyć fragment próby tego przedstawienia... i jestem zauroczona!!!Całą grupą teatralną ,muzyką i pieknym klimatem jaki stworzyli ale przedewszystkim Makbetem-Aktorem ktory bylo grał tąj role...
Naprawde niesamowite przeżycie!!!Przedstawienie jest genialne i naprwde warto je zobaczyć!!!Bardzo polecam!!! I ogromnie żałuje że nie mogłam uczestniczyć w tegorocznym Festiwalu Szekspirowskim w Trójmieście!!!!

:):):)

Przedstawienie jest świetnie i naprawde warto je zobaczyć!!!!!!!

Raz jeszcze

Nie jestem zachwycona,ale spodziewalam sie ,iz zrobi na mnie wieksze wrazenie.Ale momo wszystko zaluje ze tak krotko trwa...jutro chyba pojde raz jeszcze...

:)

Baaaaaaaaaaaaaardzo mi się podobało ...!!!!!!!!!!!BAAAARDZO!!! Jestem pod urokiem MAKBETA,I calego klimatu ,który udało się im stworzyć!!!Piękna muzyka i aktorzy :):)

Inne tematy z forum Kultura

Karnawał zwierząt (5 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Karnawał zwierząt . KARNAWAŁ ZWIERZĄT CAMILLE SAINT-SAËNS BALET Świetna...

Na gorącym uczynku, czyli Kolejny wieczór kawalerski (7 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Na gorącym uczynku, czyli Kolejny wieczór kawalerski . "Na gorącym...

1989 Rapowany Musical (13 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: 1989 Rapowany Musical . 1989 - krakowsko-gdańska koprodukcja - premiera...

do góry