Widok

Feta: El Ninio

El Ninio Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Feta: El Ninio.
Spektakl jest inspirowany toposem macierzyństwa z jednej strony, z drugiej figurą kozła ofiarnego, z trzeciej osobistym doświadczeniem jego twórcy. El niňo (hiszp. chłopczyk) to nazwa złowrogiego prądu morskiego na Oceanie Spokojnym, przez wielu meteorologów obarczanego odpowiedzialnością za większość kataklizmów na świecie: trzęsienia ziemi, tornada, susze, burze błota. Przywołując tę nazwę ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobry spektakl

Mocne brzmienia, niesamowity klimat :)
Mi się podobało !

Jestem pod wrażeniem!!

Świetne. Profesjonalny, głęboki teatr.

Bida z nędzą, proszę państwa a nie głęboki teatr. Na prawdę nie wystarczy pokazać gołej dupy, żeby wywołać głębię. Przedstawienie było efekciarskie a nie efektowne i nachalnie moralizatorskie. Symbolizmu, magii czy tajemnicy nie było żadnej, bo wszystko zostało pokazane w wulgarnie dosłowny sposób (dosłownie i w przenośni). No i był po prostu nudny.

Nie zgadzam się. Spektakl był naprawdę dobry. Chyba każdy kto pozytywnie o nim pisze nie zachwyca się,jak to poetycko ujęłaś,"gołą dupą"
Tyle w tym temacie.

dla mnie super

Po pierwsze świetne widowisko, muzyka, światła wszystko grało.
Po drugie można je interpretować na kilka sposobów.
Ja sama widziałam ten spektakl już 3 lata wcześniej i zrobił na mnie to samo wrażenie, choć odbiór był inny, bardzo ciekawe uczucie.
po trzecie dobra gra aktorska.

Inne tematy z forum Kultura

Rodzanice (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Rodzanice . RODZANICE wg "KRABOSZEK" Barbary Piórkowskiej O SPEKTAKLU:...

Na miłosnym rinngu (5 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Na miłosnym rinngu . A gdyby tak życie potoczyło się inaczej? Lub...

Punkt zero (5 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Punkt zero . PUNKT ZERO na Scenie Malarnia W Teatrze Wybrzeże trwają...

do góry