Widok

Fiat Punto II

Fiat ten jest jednym z bardziej popularnych aut klasy C w naszym kraju. Nie ma się zresztą czemu dziwić. Punto II jest dostępne w 3- i 5-cio drzwiowej wersji, z pięcioma silnikami (1.2 8v, 1.2 16v, 1.8 16v, 1.9 D, 1.9 JTD), dwiema manualnymi skrzyniami biegów (5-cio i 6-cio biegową), przekładnią automatyczną/sekwencyjną (6-cio lub 7-mio biegową) oraz 15 kolorami karoserii, z dwoma odcieniami ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

włosi!!!!!!!!

Ja mam pare punciaków, bo musze mieć i już się do nich przyzwycziłem, tanie, mało biorą, tanie części, i ten włoski charakter, nic dodać, nic ująć.

raport

http://www.uzywane.mojeauto.pl/raport_awaryjnosci_dekra_2008/samochod/Fiat,Punto.html

oto raport Dekry

po prostu macie pecha ....

Punto Ok 1.2 16V szybki oszczędny piękny hatchback 3 drziowy . jest taka seria która wyszła z fabryki w czasie kiedy FAIT mail problem z pracownikami i byli zmuszeni ciągnąc chłopów do montażu z południa . Tu narzekające mają własnie z tej serii. Fabia, Golf to wieśniaki w porównaniu z tym szlachczycem .

problemy z wspomaganiem

jezdze punto 2001 1.9 jtd ogolnie ok ale czesto nie dziala wspomaganie kierownicy
co moze byc przyczyna?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie źle za takie pieniądze ...

Jeżdżę takim od 2000 r i nie miałem z nim żadnych problemów. Wymieniłem końcówki drążków kierowniczych, linki hamulca ręcznego, tarcze hamulcowe, szczęki hamulcowe i akumulator. A czeka mnie jeszcze wymiana tłumika. Wydałem na to może ponad 500zł. Czy to wiele na 105 tyś. Km ?

mesio maniaków haha.. ale k...a burak

PUNTO II

Punto II mam już 2 rok. Auto było sprowadzone, ma już 10 lat. W tej chwili przejechało 130tys. Przez 2 lata na polskich drogach zawieszenie, szczególnie tył daje się we znaki. Gumy na wahaczach są bardzo urazowe, a wymieniać trzeba cały wahacz. Ogółem wymiana wydechu, amortyzatorów, tylnych sprężyn, poduszek gumowych pod amortyzatorami, wahacze 2 razy, przepustnica.
Pomimo paru napraw naprawdę lubię ten wóz. Silnik 1.2 8v jest w tak lekkim aucie wystarczający, osiąga Vmax 140km/h i spalanie 5.5-7l. Stylistyka bije konkurencję z tego okresu. Wspomaganie rewelacja. Dużym plusem tej marki są tanie części, a ilość usterek może związana była z przeszłością auta, której nie znam.

k...y j...ne

k...y j...ne

sprzedam fiata punto 95 1,2 szyberdach elektryczne szyby 2 poduszki auto alarm centralny zamek

sprzedam

mam "kropke" od 2001r na obecną chwile wymieniłem przednie amory,tarcze i klocki oraz licznik(wariowały kontrolki)obecnie podczas hamowania zapala sie lampka aso (napweno kolejne koszta)

jtd 101KM

SUPER AUTO

Punciak II jak najbardziej!

Witam, niedawno kupiłem Punto II 1,9 JTD można powiedzieć na full wypasie (klima, centralka itp).
Auto ma 147 tys przebiegu, a wrażenia z jazdy jak co najmniej jak autem z salonu, wszystko na niezłym poziomie, no i jeszcze jednostka napędowa... Punto z silnikiem JTD sporo potrafi. A i spalanie nie jest tragiczne. Mój po dwukrotnym sprawdzeniu spalił ok. 5,2 litra przy zróżnicowanej jeździe. Polecam gorąco ten samochodzik!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

PUNTP

MAM TEN SAMOCHODZIK ELEGANCKI I PIĘKNY PALI W MIEŚCIE 3,4 L/100 W TRASIE 2,2L/100

Masakra!!!

Mamy z mężem punto II 1.2 16V od 6 miesięcy. Jest masakra!!!!Jak kupowaliśmy owszem kolor był dupny bo grafitowy mat ale poza tym komputer nic nie wykazał. po miesiącu wymieniliśmy uszczelkę pod głowicą, wahacz, tłumiki, reflektor i naprawialiśmy alternator. Poza tym obroty cały czas są nierówne i "wahlują" jak autko stoi z włączonym silnikiem. Kupiliśmy już przepustnicę do wymiany i zastanawiamy się nad pompą paliwa. Owszem pali mało ale to na tą chwilę jedyny plus. Tylko co nam po spalaniu jak praktycznie "jeździ do tyłu".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fiat punto II 2003

Mam punto II z 2003 r i przejechałem nim juz 31 tys km(jak go kupiłem miał 64tys. i do tej pory jedyne co zrobiłem to..wymiana oleju co 10tys..i 2 oringów...a to co ludzie pisza to az mnie przezaza..takie powazne awarie??!! a dodam jeszcze ze co dziennie do pracy jezdze 18 km w 1 strone i zabieram 4 ludzi, po tak kur..ej drodze ze mnie szlag trafia, póki co w zawieszeniu nic nie stuka nic nie puka...a najwazniejsze,,, SKORO TAKI TO TYANDETNY SAMOCHÓD JAK TU NIEKTÓRZY PISZA TO DLACZEGO NIE KUPILI SOBIE NIEPSUJACEGO SIE MERCEDESA ALBO VAŁWEJA??!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Krew mnie zalewa na niektóre opinie

Zakupiłem punciaka w 2000r., nowego z salonu. Jeździłem nim i ostro eksploatowałem to auto przez 5 lat. Jestem młodym kierowcą więc nogę miałem twardą. Nie zgadzam się z niektórymi opiniami, że jest to złe auto. Wymieniłem je na fiata stilo, a punciak nadal został w rodzinie, przekazałem go rodzicom. Dziś ma 9 lat i nadal jest super. Założyłem instalację gazową w 2003r.- nie u kowala, lecz u fachowca i autko pomyka po dzień dzisiejszy pomimo 140 tys.km przejechanych, jest jak nowe, w dobrej kondycji i nie zamierzamy sie go pozbywać. a wszystkim, którzy wypisują te bzdury najpierw radzę upewnić się skąd to auto pochodzi i czy korzystali z dobrego mechanika, jezeli w ogóle była taka potrzeba. Dzisiaj ma superowego Stilaka 1.8 16V, 135 k.i paski mam daleko za sobą nawet z 1.9 TDI. Niech nikt mi nie pieprzy, że niemcy się nie psują!!!
Następnym moim wybranym autem będzie Fiat Croma, czy komuś się to podoba czy nie, tobędzie to CROMA!!! Pozdro.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Punto II

Autko dla mało jeżdzących
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Punto III

Autko bardzo delikatne. Mogę podać parę sposobów na usunięcie drobnych uciążliwości.
1. Skrzypienie z tyłu tak jakby się ocierały butelki z woda mineralną, nasmarować albo przeciąć gumowe osłony linki hamulca ręcznego na tylnych wahaczach.
Skrzypi wewnątrz z tyłu , nasmarować smarem zaczepy mocujące tylną kanapę tzn tą część na która zahacza rygielek kanapy.
3.trzeszczy przy prawych drzwiach przednich , nasmarować miejsce zatrzsku tych drzwi smarem, broń boże nie np.pastą silikonową.
4. szarpanie przy ruszaniu. dodać gazu zdjąc noge z pedału gazu i pomału puszczac sprzegło- ruszyć , lub pod górę ruszać na obrotach około 1800 tylko to niszczy okłądziny sprzęgła.Kilka razy odpowietrzałem układ sprzęgła i tak co jakiś czas auto szarpie, nigdy to się nie robi gdy auto stoi dłużej kilka dni lub tydzień - dziwne serwis tego nie umie naprawić,proponują wymienić sprzęgło.
5.Na razie nie wiem co zrobić z przełącznikiem nawiewu jak jest zimno około 3 stopni do temp. minusowych zacina się i nie można powrócić do pozycji "0".może ktoś to już rozgryzł , skorzystam z pomysłu.

Super

Punto posiadam od 2000r wersjaELX 3d 8v.
Po 9 latach małe usterki sprzęgłowe.{100000km}