Widok

Firmy, które non stop poszukują pracowników.

Też omijacie takie? Jak przeglądam oferty, powtarzają się często ogłoszenia tych samych firm. Ewentualnie oferty pojawiające się co 2, 3, 6 miesięcy na to samo stanowisko.
Czy nie lepiej zatrzymać pracownika "przy sobie", zamiast zmieniać go cyklicznie co 2 miesiące?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kolejny przykład : zredukowanie etatów do megaminimum i reakcja na prośbę o zatrudnienie dodatkowej osoby: owszem, zatrudnimy ale zrzućcie się na jej pensję. Ha, ha, ha.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zmieniają Wiadomo przecież po co zawsze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie każdy wie ale jeśli wypowiedzenie złożyła kobieta w ciąży, nie wiedząc że jest w ciąży, to takie wypowiedzenie może anulować składając odpowiednie oświadczenie - art 177 k.p.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podłość ludzka nie zna granic... Kolejny przykład : wypisanie bez daty wypowiedzenia umowy o pracę. W przypadku zajścia w ciążę szefowa wpisuje datę sama.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

To jeszcze mały pikuś....kiedyś była taka sytuacja
-Kierownik przybytku (który za kołnierz nie wylewał ale był dobrym fachowcem 10 lat w jednej firmie, zawsze pomocny)
-Brygadzista, mały wredny d*pek który najchętniej używał by bata i kar cielesnych, ale hamował go kierownik
-Szeregowi pracownicy sztuk 8-10

Brygadziscie urodziło się dziecko, czy tam miał urodziny. W trakcie dnia wysłał szeregowego po whisky i kieliszki żeby poczestować kolegów, innego wysłał po ciastka i zaprosił cała ekipę pod koniec pracy na jednego kielonka. Szeregowi bali się odmówić a kierownik nie mógł się oprzeć okazji...jak już wszyscy byli po poczęstunku, brygadzista szybkim krokiem poszedł do biura szefa, po czy wrócił z szefem i alkomatem.
Alkomatem zbadali tylko kierownika. Został zwolniony (a jego brak był naprawdę upierdliwy bo facet ogarniał rzeczy, których nikt inny nie ogarniał), a sprytny brygadzista został w sposób "naturalny" awans i z tego co wiem nadal zneca się nad pracownikami

Mistrzostwem jest metoda stosowana w sytuacji, gdy pracodawca chce pozbyć się niechcianego pracownika. Zatrudnia wówczas drugą osobę na to samo stanowisko i czeka, która pierwsza psychicznie nie da rady i sama się zwolni.

Jasne że lepiej ale niektóre firmy taki mają model biznesowy
Im więcej osób uda im się oszukać, tym lepiej bo tym więcej hajsu zostaje im w kieszeni
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lepiej jest przyjmować każdego, jak leci, bez wymaganego wykształcenia, minimalnego przygotowania, okresu próbnego, obiecywać złote góry, wręczać niepełny zakres obowiązków licząc na to, że pracownicy dogadają się między sobą a potem dziwić się, że panuje chaos i kolejne osoby się zwalniają. Znam taki przypadek osobiście. Niektóre osoby nie mają kompletnie pojęcia o zarządzaniu ludźmi i prowadzeniu firmy, niestety.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

Praca za granicą. Niemcy (10 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (3 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...

Portal z opiniami o pracownikach. (97 odpowiedzi)

Dzisiaj natknąłem się na taki artykuł:...

do góry