Widok

Portal z opiniami o pracownikach.

Dzisiaj natknąłem się na taki artykuł: wyborcza.biz/Firma/1,101618,11554302,Pracodawcy_moga_publikowac_w_internecie_dane_zlych.html

Co myślicie o pomyśle portalu, na którym pracodawcy mogą między sobą wymieniać informacje o złych/nieuczciwych/nierzetelnych pracownikach?
Uważam, że skoro pracownicy mają prawo krytykować pracodawców, to słusznym jest, by działało to również w drugą stronę.

Jakie jest Wasze zdanie?
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 10
Popieram
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To jest dyskryminacją i pozbawianie pracownika zarobku.
A co powiesz jak pracodawca chce zatrudnić pracownika na beznadziejnych warunkach, a ten nie zgadza się na to, a pracodawca obmawia go przed innymi pracodawcami, żeby pozbawić pracownika możliwości podjęcia pracy.

Kto takie bzdury pisze
PESEL jest chroniony ustawą RODO
A szczegółowy opis warunków pracy i wynagrodzenia też pan zamieści?
To gdzie jest ta praca. Chętnie zgłoszę się.
Daj namiary.
Brakuje uczciwych pracodawców, a mają oni przewagę finansową i prawną nad Pracownikami.
Dlatego utworzenie takiego portalu, całkowicie pogorszyłoby sytuację Pracowników, którzy i tak pracują często w skrajnie trudnych i nieludzkich warunkach, niezgodnie z wszelkimi przepisami. Pracownicy że względu na swoją niższą pozycję potrzebują pomocy, a Pracodawcy są na wyraźnie wyższej pozycji, która daje im możliwość wykorzystywania Pracowników.
Spotkałam się także z sytuacją, że nie chciałam podjąć pracy w bardzo złych warunkach i za bardzo niskie wynagrodzenie, dlatego pracodawca powiadomił inne firmy, żeby mnie nie zatrudniali. Z kpiną poinformował mnie o tym, że nie znajdę nigdzie pracy.

dw
2012-04-18 15:39:21
Buraczku? Ha! Cóż za pieszczotliwe określenie panie h! :) A teraz czytaj uważnie, bo nie będę powtarzać:
Jesteś zwykłą wszą i zakałą tej strony. Nie wnosisz tu zupełnie nic, prócz wiecznego biadolenia jak to cię pracownicy dymają wiecznie i jaki to z ciebie wielki pan prezes z 50-cio letnim doświadczeniem. Nie masz innego zajęcia, tylko trollowanie tego portalu, więc mniemam, że życia za ciekawego nie posiadasz. 24h na dobę przed ekranem monitora? Jak kto lubi. Jesteś zwykłym frajerzyną, którego wszyscy mają bardzo głęboko w d u p i e. Widziałeś żeby ktokolwiek kiedyś przejął się tym co piszesz?
Nawet na największego kozaka, zawsze znajdzie się większy kozak.:) Powodzenia w życiu osobistym.
Nie widizałam, jeszcze takiego portalu. Ale.. to też jest dobre. Ja to póki co rozglądam się za outsourcingiem informatycznym https://warsawnow.pl/zalety-wykorzystania-outsourcingu-it-w-2020-roku/

pesel nie jest daną chronioną
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co do oursourcingu to mega fajnie w tym temacie piszą tutaj https://warsawnow.pl/zalety-wykorzystania-outsourcingu-it-w-2020-roku/

Mam pytanie do tych, którzy mają swoją firmę. Powiedzcie czy warto według Was inwestować w tzw outsourcing jak tutaj https://stalowemiasto.pl/artykuly/artykuly.php?&mode=pokaz&id=51467 ? Korzystał ktoś może z tego typu usług ?
Narzedzia jako przedstawiciel handlowy powinien zapewnić pracodawca. A jeżeli chce aby pracownik miał swoje to niech zapłaci.

Dokładnie!!!
uczciwe? tzn? najniższa krajowa i obowiązków i drwin tyle, ile podźwigniesz? a może w Polszy są same lenie i jeden jedyny uczciwy Jaśnie Pan Pracodawca ?!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo proszę o odpowiedz : jaką umowę proponuje Pan swoim pracownikom ,
czy terminowo wypłaca Pan wynagrodzenie
ile godzin dziennie pracuje pracownik w Pana Firmie
Czy ma Pan problem z nadużywaniem alkoholu i napadami agresji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Firmę z dnia na dzień można zamknąć i otworzyć się pod nową nazwą
Imienia i nazwiska nie da się tak łatwo zmienić
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
wielu pracodawców są Sami sobie winni
Zawsze można podać imię nazwisko pracownika i kontakt do siebie jako pracodawcy. Wówczas przyszły pracodawca jak będzie miał ochotę to sam skontaktuje się w celu uzyskania referencji o pracowniku. Wiadomą rzeczą jest, że nie uczciwi pracownicy pomijają w cv niewygodnych dla nich pracodawców.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tylko skończony idiota popiera tego typu pomysły, już wyjaśniam dlaczego jednocześnie uważam iż portale w których to ,,niby" byli pracownicy oceniają swoich poprzednich pracodawców również są wuja warte. A uważam tak dlatego, gdyż nie jesteś ani ty ani ja drogi użytkowniku forum sprawdzić rzetelności tych danych. Łopatologicznie tłumacząc, pracownik zostaje zwolniony bo jak się okazuje nie nadaje się na owe stanowisko, ze złości lub bezinteresownej zawiści wypisuje bzdury na temat pracodawcy który bogu ducha winny zwolnił ową osobę z w/w powodu. Przykład drugi pracodawca zwalnia cię z pracy tylko dlatego że prowadzisz (według pracodawcy) lepsze życie od standardu tzn. masz lepszy samochód, prowadzisz bujne życie towarzyskie itp. Pracodawca nie wiele myśląc daje mu wypowiedzenie i pod wpływem wkur.....a wypisuje bzdury na jego temat na tego typu portalach. Jest to czarny pijar. Pamiętajcie kochani że to wszystko działa w dwie strony a nieprzyjemności z powodu ,,farmazonu" mogą się za wami ciągnąć długi czas.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
oki. ale umowy i stawki za prace sa nie adykwatne do warunkow wymagania.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry