Widok

Folwark Dajak - proszę o opinie

Wesele Temat dostępny też na forum:
Witam, w zeszłym roku byłam tam na weselu u przyjaciółki i zastanawiam się nad wyprawieniem własnego w przyszłym sezonie. Czy ktoś robił tam wesele i zna aktualną opinię? albo ma w planach organizacje wesela tam? Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kamila, ja na ten rok mam tam zarezerwowaną salę! Zostały 2 miesiące do slubu:) Wszystko już dograne na ostatni guzik, sala piękna, wystrój i jedzenie rewelacja. Mają pyszne lokalne wyroby, klimat jest niesamowity. Myslę, że w Dniu Ślubu będzie klimatycznie, pysznie i wszyscy goście będą zadowoleni ;) Przewidujemy również różne atrakcje:D Teraz zabieram tam moją koleżankę na Dzień Otwarty (14.04), można bedzie osobiście zobaczyć salę, porozmawiać z właścicielami, pozniej z pewnością pojdziemy na spacer w pieknej okolicy!;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
O dzieki za informacje o dniu otwartym,w takim razie pojde obejrzeć sale. Ktoś jeszcze sie wybiera?
Organizuję tam wesele w tym roku w sierpniu!
Znam to miejsce już od jakiegoś czasu, moja rodzina robiła tu parę 'mniejszych' uroczystości (np siostra wyprawiała chrzest synkowi) i zawsze wszyscy byliśmy super zadowoleni, więc...
było to pierwsze miejsce, o którym pomyślałam po oświadczynach ;) Nawet zwiedziliśmy parę innych miejsc z narzeczonym i oczywiście pobuszowaliśmy w sieci szukając czegoś innego, ale ... nic nie zaczarowało mnie tak jak Dajak :P
Cały czas jestem chyba po prostu zakochana w okolicy, wystroju sali a przede wszystkim w jedzeniu!! :P ;)

Na dniu otwartym nie mogę być, ale myślę że to fajna okazja zobaczyć to miejsce! - polecam odwiedziny :)
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witajcie,

W sobotę mieliśmy tam własne wesele, wiec piszę na gorąco:) Goście byli pod wrażeniem zarówno miejsca-klimatu, otoczenia i wystroju, obsługi jak i jedzenia, którego było naprawdę bardzo dużo (mieliśmy menu cenowo środkowe). Jeśli zaś chodzi o kwestie organizacyjne, to zarówno Pani Ola, Pan Przemek i Piotrek, poświęcali nam bardzo dużo czasu, pomagali, a nawet wspierali w realizowaniu własnych, niestandardowych :) pomysłów. Z naszej strony nie ma żadnych zastrzeżeń i śmiało mogę polecić to miejsce każdemu kto chce innego, bardziej stylowego miejsca na wesele niż te standardowe:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Można liczyć na jakieś zdjęcia wystroju sali? byłbym wdzięczny
Krystian.s1@wp.pl Z góry dzięki
Podbijam temat :-)
Ma ktos jakies nowe wiesci? Jestem bardzo zainteresowana tym miejscem :-)
Zdjęcia wystroju sali znajdują się np. tutaj: http://niecoinaczej.pl/

Fotki z linka powyżej zrobiono tuż przed naszym weselem (14 września 2013) i niniejszym zaświadczam, że dekoracja sali i sama sala wyglądała dokładnie tak jak na zdjęciach, albo nawet jeszcze lepiej :) Kwiaty które widać na stołach dostaliśmy gratis od Dajaka. Podaliśmy tylko kolorystykę, a na stołach pojawiły się takie małe dzieła sztuki :) Dajak współpracuje z bardzo dobrą kwiaciarnią - jedno zmartwienie mniej na głowie zabieganej pary młodej.

Miejsce absolutnie fantastyczne, doznania estetyczne bez porównania z innymi miejscami w okolicach Trójmiasta. Jedzenie arcysmaczne, świeżutkie i dużo :) Co chwile słyszałam pochwały w stylu "Ale kalafiorek to lepszy niż u mamy!"

Widać, że właściciele wkładają dużo serca w to miejsce i nie jest to dla nich tylko biznes. Do każdego podchodzą indywidualnie, ale z pełnym profesjonalizmem i uśmiechem na twarzy :)

Bardzo polecam!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Klamka, przepiekne zdjecia przepieknego miejsca :-) Mam wesele na wiosne i juz nie moge sie doczekac wiosennego wystroju Folwarku :-)

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
W sierpniu odbyło się moje wesele w Dajaku i było tak cudownie pięknie, że do tej pory trudno mi we wszystko uwierzyć ;)
Właściciele zadbali o każdy najmniejszy szczegół, o którym ja nawet nie pomyślałam, a moje prośby czy sugestie były w 100% zrealizowane więc jednym słowem czułam się jak w bajce! :D

Goście byli i są nadal (dzwonią i proszą o powtórkę ;) ) zachwyceni pysznym, świeżym jedzeniem i cudowną salą, której wystrój tworzy tak klimatyczny nastrój, że ma się ochotę tam siedzieć i napawać ;)
dodatkowo cicha, niemal intymna okolica i super obsługa powodują, że każdy czuł się po prostu wspaniale i bawił jak nigdy!

Zakochałam się od pierwszego wejrzenia i cieszę się, że można tam przyjechać 'po prostu' na obiad lub wziąć udział w organizowanych imprezach więc poziom endorfin cały czas mogę utrzymywać na wysokim poziomie! ;)

Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy szukają wyjątkowej sali na tę jakże wyjątkową uroczystość!
Napisałam opinię o Dajaku w innym wątku, pozwolicie, że skopiuję ją i tutaj, bo uważam, że miejsce naprawdę warte polecenia.
"Miałam w Dajaku wesele kilka lat temu, przed modernizacją, kiedy jeszcze była jedna niewielka sala. Wybraliśmy ją, bo marzyliśmy o imprezie w stylu staropolskiej, szlacheckiej biesiady i wujek Google nam podpowiedział to Koleczkowo. Dajak spełnił wszystkie nasze oczekiwania. Były pięknie zastawione stoły, naturalne dekoracje z okolicznych darów ziemi, wygodne pokoje - i najpyszniejsze jedzenie, jakiego kiedykolwiek próbowałam na weselach. Wyobraźcie sobie następnego dnia nieśpieszne śniadanie podane na świeżym powietrzu, błogostan przy kawce, spacer po okolicznych łąkach i lesie... Poezja!
Od tego czasu zmieniło się tylko na lepsze. Zdarzyło mi się parę razy wpaść tam przejazdem na pierogi, domową szarlotkę - zdumiewające, że pomimo przebudowy odnalazłam tam klimat, który mnie urzekł kilka lat temu. Zwykle powroty po kilku latach w "magiczne" miejsca rozczarowują, zwłaszcza gdy zagości tam rutyna. Dajak mnie oczarował ponownie - spokojem, stonowaną elegancją, dbałością o każdy detal i o dobre samopoczucie gości. Z przyjemnością obejrzałam nowe wnętrza i zakątki - bardzo funkcjonalne i estetyczne rozwiązanie dużej sali, bo można ją oddzielić na mniejsze imprezy. Widziałam dwa razy salę przygotowaną do wesela i muszę przyznać, że to klasa sama w sobie. Jak ktoś już wcześniej wspomniał - nie znajdzie się tu tandety. Ani też zbędnego blichtru. Wiecie, mam takie wrażenie, że to jest miejsce-kameleon. Dopasowuje się zarówno wystrojem jak i usługami do wymagań każdego klienta. Wszystkie szczegóły są tak dopasowane, że dzięki niewielkim staraniom można tam zaaranżować zarówno imprezę przaśną, jak i salonową, zarówno retro jak i nowoczesną, taką trochę glamour. Menu jeszcze bardziej urozmaicone niż za "moich" czasów, doszły bardziej wyszukane potrawy na eleganckie przyjęcia. Na swojej stronie mają trochę zdjęć i podobno filmik na facebooku, a te fotki znalazłam przez Googla: http://niecoinaczej.pl/?page_id=4756
Pytałam jakiś czas temu o te różne dodatkowe usługi, bo koleżanka planuje weselisko - współpracują ze sprawdzonymi cukierniami, florystką, fotografem, można na miejscu zamówić oprawę muzyczną, transport dla gości. Nawet zaproszenia i winietki na stoły, podziękowania, wszystko dopasowane indywidualnie. Widziałam próbki, śliczne, z satynowymi wstążeczkami :-) I kwiaty na stołach widziałam, w jesiennej aranżacji akurat były, bardzo eleganckie. Co ja tam jeszcze fajnego widziałam... A! stół wiejski z ogromną pieczoną szynką (pamiętam, że na naszym weselu wjechała szynka płonąca, z naciętą w kratkę chrupiącą skórką, rozpływała się w gębie), tradycyjnymi wędlinami, wiejskim chlebusiem i smalcem jak u babci. Jestem ciekawa, czy zimą ktoś zorganizuje tam wesele, to dopiero byłby klimat! Znajomi byli w Dajaku na imprezie integracyjnej w grudniu i opowiadali, wiecie: trzaskający w kominku ogień, nocny kulig z pochodniami, świąteczne dekoracje, grzane wino... Ej, rozmarzyłam się, mogłabym tak długo :-)"
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam,mam zamiar równiez wyprawić wesele w tym pięknym miejscu,czy ktoś zna aktualną cenę za osobę??
Zaczyna się od 145 zł (takie skromniejsze, ograniczone menu), 170, 198, 240. Można oczywiści mieszać i wtedy jest indywidualnie wycenione :)

Dziękuje za odpowiedz
A czy moze ktos orientuje sie jak wyglada korkowe? Zapomnialam sie o to spytac. i mam jeszcze jedna watpliwosc bo na stronie jest napisane ze sala jest na 120 osób natomiast mam wątpliwości co do faktycznej ilości miejsca. Czy nie jest tam ciasno przy takiej liczbie osób? Czy jest wystarvzajaco miejsca na tance?Będę wdzięczna za Wasze odpowiedzi.
Pozdrawiam
Mi tydzień temu powiedziano, ze korkowe to 5 zl od osoby. Co do wielko ści sali wydaje mi sie ze moze byc troche ciasno przy 120 osobach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja bardziej obawiam się gdzie polożyć gości weselnych, bo w Maciejce i Magnacie już mi odmówiono...
Ja będę miała ślub w kościele na dole miasta nad morzem, a wesele w dajaku. Gosci polozę w okolicach kosciola, tak żeby rano mogli sobie pójść na spacer nad morze, a przed ślubem spokojnie sie odswiezyc po podróży. Zawiezie ich tam autobus na koniec imprezy. Początkowo tez szukałam czegoś w pobliżu wesela, ale myśle ze to bedzie atrakcyjniesze dla gości, którzy na codzień nie mieszkają nad morzem. Moze warto pomyśleć o czymś takim dla Twoich gości? Pozdrawiam
Moje wesele odbyło się w sierpniu 2013 było cudowne(!) i bawiło się na nim prawie 120 osób :) Miejsca wystarczyło aż nadto, nawet jak się zdjęcia i film ogląda to widać, że na pewno nie było ciasno! ;)

Zapraszaliśmy z mężem dużo więcej gości (ponad 140) naturalnie licząc się z tym, że ktoś nie będzie mógł i nie przyjedzie, ale możliwość pojawienia się więcej niż 130 osób była zabezpieczona - tańce odbyłyby się na specjalnie przygotowanym parkiecie na zewnątrz :)
szkoda, że tak dużo osób nie mogło przyjechać, tańce na zewnątrz na pewno byłyby wyjątkowe :)

Gości przyjezdnych położyliśmy w poleconym przez właścicieli hotelu w Rumi.
Ja mam wesele w Dajaku w 2015 roku, a czy mogłabyś powiedzieć mi co to za hotel w Rumii?
a w ktorym miesiacu jesli moge spytac? ciezko jest z terminami? ja dopiero teraz natrafilam na to urokliwe miejsce i boje sie, ze nie zdaze!:(

czy moglabym prosic o zjecia z wesela powyzej 100 osob? (glownie chodzi mi o miejsce do tanczenia..)
kasiulkah@wp.pl

dziekuje i pozdrawiam wszystkich zakochanych!:-))
Witam,
Mialam wesele w Dajaku 26 kwietnia b.r na 86 osob. Uwazam, ze miejsca do tanczenia bylo wystarczajaco, mysle ze jeszcze jakies 15-20 osob nie robiloby tloku. Wlasciciele, jesli sie nie myle, wyprawiali tam wesele synowi na 130 osob.

dzięki za odpowiedź, a jak wrażenia po weselu? wszystko się podobało?:)
Wesele super! Oboje z mężem jesteśmy bardzo zadowoleni. Goście zachwyceni miejscem. W mojej relacji jest więcej info i kilka fotek :)

do góry