Widok

Ford Scorpio

Ford Scorpio pojawił się na rynku w 1985 roku, kiedy to zastąpił produkowany od 18 lat model Granada. Wprowadzając następcę, inżynierowie Forda pokusili się o dosyć znacznie idące zmiany stylistyczne: kanty zastąpiono krągłościami. Nawet dziś początkowe modele Scorpio nie rażą swoim wyglądem na ulicy, choć auto to ma już 16 lat. Po pięciodrzwiowym nadwoziu o długości 4,66 metra można się ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie pali tak dużo!!!

Witam!
Otóż małe sprostowanie.
Wersja 2.0 DOHC (115KM) na trasie przy predkości 120km/h, 5 osob i pełen bagaznik nie przekraczał 7litrów na 100km.
Po miescie przy ostrej jeździe nie zbierał mi więcej niż 9 litrów.
Te 115 koni spokojnie pozwalało na bezpieczne wyprzedzanie, nawet z pełnym załadunkiem na pokładzie.
Wady modelu to gnijące nadkola i u mnie szybko wysiadające tylne sprężyny (nie amortyzatory), ale to daltego, że cały czas zawalony jeździł.

SUPER AUTO!!!Mam scorpio z 94r przejściówka,nigdy mnie nie zawiodło.

trochę umiaru

kolego, wszystko oky tylko to słownictwo i te błędy ortograficzne !!!

Nadal jeżdżę tym Scorpio.To już 6 lat i 150.000 km przejechane przez te 6 lat.Auto sprawuje się nieźle jak na wiek prawie 20 lat. Polecam stronę:http://ford-scorpio.pl/forum/index.php?redir=1 lub stronę: http://www.ford-scorpio.pl/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

scorpionek na 5

mam scorpionka z 87roku, poza awaria czujnikow abs jest wszystko ok, kupilem go jesieniom i bylem sceptycznie nastawiony do niego przerazalo mnie troche ile bedzie palil i mile mnie zaskoczyl,gdyz zima przy spokojnej jezdzie spalal mi zaledwie 10-10.5l przy silniku 2.0 wrazenia z jazdy i ogolnie caloksztalt auta oceniam bardzo dobrze az chce sie jezdzic, pozdrawiam wszystkich posiadaczy scorpionkow :)

scorpio 2.9i V6 Ghija automat rok prod. 87

mam scorpio 2.9i V6 Ghija 87r automat autko super jak na 21 lat to jest jak nówka naprawde polecem

ile spali

Mam scorpiaka 2.0 l,-93r.spala ok.10,l mam zamiar zainstalować gaz-ile będzie spalać gazu?Luksus limuzynka

scorpio potrzebuje pomocy

moj scorpik gotuje mi wode i nie włącza wiatraków , po podłączeniu do kompa napisał mi tak: O2 SENSOR HEATER CIRCUIT MALFUNCION BANK1 SENSOR2
czy ktoś potrafi mi pomóc? Z góry dziękuje.
Silnik benz.2.0 16v z 95

DO SCORPIO TYLKO SEKWENCJIA

NIE POWIEM CI CZY SIE OPLCA MONTOWAC SEKWENCJIE BO NIE WIEM JAK DŁUGO BEDZIESZ GO MIAL ALE WIEM JEDNO ZE DO WIELORYBÓW MONTUJE SIE TYLKO SEKWENCJIE ZE WZGLEDU NA TO IZ MAJA PLASTIKOWE KOREKTORY SACE I NIE DAJ BOG ZEBY CI GAZ STRZELIŁ I ROZWALI GO BO TO WYDATEK 2000 POZDRO

MAJA ZLA OPINIE BO SIE LUDZIE W NIEMIECKICH AUTACH ZAKOCHALI

ODPOWIEDZ JEST PROSTA SCORPIO JEST TANIE Z TEGO WZGLRDU PONIEWAZ ZWŁASZCZA WYDANIE TZW. "WIELORYB" NIE TRAFIŁO W GUSTA EURPOEJCZYKÓW BO JEST ZA AMERYKANSKI A PRZECIEZ PSOJE SIE DUZO MNIEJ OD OMEGI ALE TEGO TO NIKT NIE ZAUWAZA POZDRO

deejay22

Mam scorpiaka 97 2.3 benzyna auto jest sprowadzone z holandi wymienilem w nim sprzegło i pare innych drobiazgów. Kofort jazdy jest niesamowity naprawde.Co do awarijnosci to psuje sie jak kazde auto ze wzgledu na wiek nic nie jest niezniszczalne nawet mercedes;-].Co do zdobycia czesci to tylko ratuje servis gdzie jest bardzo drogo albo allegro i jechac dalej na uzywanych z czym nie ma problemu ogulnie bryczka na wypasie za mala kase . nie polecam scorpi w automacie i z pojemnoscia ponizej 2.0 nie daje sobie rady. Co do disli sie nie wypowiem bo nic niewiem POZDRAWIAM

poszukuje wspomagania do ukladu kierowniczego do forda scorpio combi 2.0 rok 1995 w rozsadnej cenie,prosze o pomoc.

super bryka ale gaz nie

posiadam scorpio 2.9 v6+kat(145km)+LPG,manual
super samochód jednagże mam założoną typwą instalacje gazową i jest taki problem jak:dusi się teraz mam jakieś 85km z 145km poza tym wszystko ok,wszyscy mi mówwią żeby założyć sekwencje ale potwierdżcie czy jest sens,czy coś to da iprosze pisać kto ma taki silnik i czy ma sekwencje czy normalną instalacje,prosze o propozycje na email:piotrsanandreas@wp.pl lub na wypowiedziach tu

OKULAR - WIELORYB

Mam do kupienia Scorpio 1997, 2300 z instalacją gazową, kombi, za 6000 zł. Wszyscy mi mówią, żebym sie nie pakował w ten złom. O co chodzi? Dlaczego te auta są takie tanie i mają taką złą opinię?

ford

witam*jestem posiadaczem tego wspanialego autka 94r jeszcze z ta starsza buda i jestem bardzo szesliwy jedynie co mnie denerwuje to ze strasznie duzo pije ale nic dziwnego pod maska 2,9 automat i kazdy mi gada zmnien auto po co ci takie duze tyle na paliwo musisz wydawac tylko ze ja sie z nich smieje bo oni niewiedza co to znaczy jezdzic scorpiaczkiem jezdzilem juz wieloma brykami miedzy innymi bmw 5 98 full wypas i musze powiedziec ze scorpiaczek w prowadzeniu jest the best hehe koledzy mi muwia ze mam czolga ktury fajnie buja *pozdrawiam wszystkich milosnikuw scorpio*

moja bryczka

mam fordzika z 1990 r.2000dohc,koles sprowadził mi go z niemiec miał tylko lekko zerzarte nadkola standard,gdy sie przejechałem byłem normalnie zauroczony,zlikwidowałem rdze wstawiłem tłumik basowy ,kremik,normalnie sie swieci a i laseczki sie ogladaja choc ma 17 lat,nie zamienie go na zaden inny ma dopiero 155tys.przejechane moi kumple kupili opel omege 1999ruina jak sciszysz radio to usłyszysz jak go rdza wpiepsza,hihi komfort jazdy bajka pare razy w nim spałem po bibie super a moja zonka tylko nim chce jezdzic pozdrawiam wszystkich co maja scorpio no i 9 sekund do setki mierzone 3 niezaleznymi stoperami niektórzy płacza jak wymijam nowe autka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

scorpio

miałem kiedys 2.o ohc na gazie jak auto mialo 15 lat lecialem w 4 osoby195km/h ogólnie super teraz mam 2.odohc 94 r w trasie przy 100 6 litrow

My tez mamy taka bestie!!!

Mamy takiego forda juz 2 rok i jak do tej pory jest niezawodny...pod maska silnik 2.0 ktory jest elastyczny i dynamiczny gdy go kupowalismy w puławach po miescie osiagnal predkosc 160 km/h na 4 biegu i zapasu jeszcze bylo...obecnie poszukuje kompletnego wydechu w rozsadnej ceniemoje gg 8273929

SCORPIO i tylko SCORPIO

MAM SCORPIAKA 2.0 DOHC EFI 92ROK
SPROWADZIŁEM GO Z NIEMIEC JEDYNE CO WYMIENIŁEM W NIM PRZEZ 4 LATA UŻYTKOWANIA GO TO ZAWIESZENIE PRZÓD TYLNE NADKOLA I AKUMULATOR AUTO PRZY PRZEBIEGU 215 TYŚ KM PALI GUME JESZCZE CAŁKIEM NIEŻLE NIKT KTO JECHAŁ TYM FORDEM NIE POWIEDZIAL ŻE ŹLE MU SIĘ JECHAŁO PRZEGRAŁEM TYLKO RAZ ŚCIGAJĄĆ SIĘ Z MAZĄ 626 20 DOHC OD OJCA TEŻ 92 ROK POZDRO DLA UZYTKOWNIKÓW SCORPIO

Moja Scorupa:D

Ostatnio zakupiłem sobie Ford Scorpio 2.0 DOHC z gazem sekwencyjnym....jestem zadowolony z tego autka bardzo:) Pomimo sporej wagi "zbiera" sie bardzo dobrze:) polecam to autko bo jest duze;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1