Widok

Ford Scorpio

Ford Scorpio pojawił się na rynku w 1985 roku, kiedy to zastąpił produkowany od 18 lat model Granada. Wprowadzając następcę, inżynierowie Forda pokusili się o dosyć znacznie idące zmiany stylistyczne: kanty zastąpiono krągłościami. Nawet dziś początkowe modele Scorpio nie rażą swoim wyglądem na ulicy, choć auto to ma już 16 lat. Po pięciodrzwiowym nadwoziu o długości 4,66 metra można się ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To są super auta.

Mój ojciec miał jeszcze w tamtym roku FORDA SCORPIO z motorem 2.0. Była to pierwsza generacja z '91. Ten potężny krążownik szos prowadził się świetnie, zarówno przy dobrej jak i złej pogodzie. Zawieszenie choć po tylu latach wytłuczone nadal było bardzo komfortowe. Do silnika również nie było zastrzeżeń. Miał lakier czarna perła. Po myciu świecił sie jakby dopiero wyjechał z salonu. Na drodze ekspresowej z 5 osobami i bagarzem jeszcze 4 lata temu zamknął licznik tzn. jechal 240 km/h. Niestety, szukając oszczędności silnik został zalany silnik znanej marki olejem ale z Tesco. Po miesiącu zaczeły stukać szklanki i ... Zawsze będę dobrze wspominał ten samochód. Żegnaj Scorpiaczku na zawsze. Jak zrobię prawo jazdy to kupię sobie dokładnie takie somo auto i będę zachwycał sie każdym przejechanym kilometrem !!! :(

list

kolego pozbądż się tego jak najszybciej bo auto wspaniwłe ale tylko w benzynce i żadnego gazu oczywiście

list

zazdroszcze ci kolego ale zawieszenie lepiej zmień na normalne masz tam 196 koni 24 zawory bez turbiny w modelu mk1 niebyło antypoślizgu

turbo

kolego turbiny tam napewno niema oryginalnie 207 kucy

skrzynka z bezpiecznikami

Witam
pod maską masz dwie skrzynki dużą i małą-mała koło akumulatora - masz ją nie szczelną a z tego co wnioskuję nie masz osłony na akumulator a ona zasłania tą skrzynkę przy każdym myciu zalewasz ją - zrób regenerację skrzynki i zabezpiecz ja a problem minie :P

SUPER SCORPIO

Samochód wspaniały mam go już przeszło 3 lata i dotąd nie miałem z nim zadnego problemu.poszukuje obecnie układu wydechowego mam model sedan z roku1990

pomocy...

mam mały problem z moim scorpio a tak ogólnie to chodzi o automatyczną skrzynie, tak mi się bynajmniej wydaje,a rzecz jest taka że przestał chodzić mi prędkościomierz to raz,a druga rzecz gdy ruszę to zmieni mi biegi tak do 3 i dalej nic po czym zaczyna mrygać mi zielona kontrolka z oznaczeniem o\d off , może ktoś mi coś pod powie.

tomcio

autko jest super bardzo wygodne i bezpieczne wady to gnijace nadkola i twarde sprzeglo silnik the best

Ford Scorpio 2.0 115KM

Ze wszystkich Fordów a miałem ich 3. Scorpio którym jeżdżę jest najwygodniejsze i ma najlepszy komfort z jazdy nowe fordy mogą się schować do pudełka.Scorpio jest moim 4 samochodem i jestem z niego naprawdę zadowolony z powodu niezawodności jak i tego że wszyscy pytają o niego. Ponieważ niema na nim rdzy.Jest naprawdę porządnym samochodem.Polecam każdemu Forda Scorpio.

mam takiego tylko 1993 rok i pali mi gazu po miescie ok 20 a na trasie 12 ale super autko

kawał bryki

miałem scorpio 2.0 dohc na gazniku 105 km. sedan 91r.moje pierwsze prawdziwe auto a było to w 1999r.wygoda,wygoda,wygoda.w porównaniu z moim pierwszym polonezem to przepaść.poldek od 1993r.

2.4 v6 super wozek

mam go 3 lata i sprawoje sie super

kretyn

jak sie nie znasz na autach to nie bierz sie za kupowanie aut na chyba ze resoraka,kazdy mechanik ci powie ze silniki forda bardzo dobrze znosza gaz wiec nierozumiem co ty gadasz,a ze jezdzil jak pijany szpak bo pewnie byles po kilku browarach (auto pewnie po wypadku (czteroslad)) synu nastepnym razem wez kogos kto sie zna

FORDAMI oczywiście... hehe

chce kupić 2.9 v6 GHIA 91

CZYTAM I WIDZĘ RÓŻNE OPINIE, NIE JEZDZIŁEM JESZCZE OPLAMI, CZY JEŚLI MA ZWYKŁY GAZ TO BEZPIECZNIE DLA SERCA CZY TYLKO SEKWENCJA????PROŚBA,ILE TO PALI PRZY LEKKO CIĘŻKIEJ NODZE???

scoorpio 2.0 GL MKI

Nadwozie ma blisko 4.8 metra a nie 4.66
Ten błąd ,jest niczym policzek dla tego samochodu.
Proszę następnym razem NAJPIERW przyswoić materiał,a dopiero później brać się za pisanie.

Scorpio 2,0

mam autko od 2 lat na liczniku 350 tys km i jestem z auta zadowolony maksymalnie! fakt uciążliwe są awarie elektryki ale po za tym nic więcej a kiedy trzeba na trasie idzie 200...no gdyby troszkę mniej palił! fakt nie jest za ładny ale to trwały i tani w utrzymaniu konkurent mercedesa klasy E

radzian 2.9 v6 150KM

kupilem miesiac temu , jeszcze skladam .mam do oddania w dobre rece FORD SIERRA 2.0 D0HC 125 KM ,DOKLADAM 4KOLA ZIMOWE ,AUTO BEZ GAZU W TRASIE 8 LITROW E 95 KOLO KOMINA NA SPOKOJNA NOGE 8,5 -9,5.DO wymiany jest uszczelka pod glowica .92 rok. cenie 2.500 ale wszystko jest do dogadania. oplacone do lutego2010r. na chodzie.

COSWORTH 2,9 24V 1995

OGÓŁEM SUPER FURA WYPASIONA ALE MA WADY NIESTETY JEST AWARYJNA PROBLEM TKWI W ELEKTRYCE SYPIĄ SIĘ WIĄZKI W PRZEDZIALE SILNIKA.CZUJNIKI ABS NIE DO WYJĘCIA Z KÓŁ PRZEDNICH NO I ROZRZĄD W 2,9 24V TEŻ ŻADNA REWELACJA MIMO TYCH WAD I TAK GO UWIELBIAM.MAM GO 2LATA OGÓLNIE JESTEM ZADOWOLONY MIMO ŻE MUSIAŁEM TROCHĘ PRZY NIM POPRACOWAĆ BYŁO CIĘŻKO ALE DAŁEM RADE. DZIĘKI TEMU DOBRZE JE POZNAŁEM SAM NAPRAWIAM WIĘC SPORO KASY MAM W KIESZENI A NIE ZOSTAWIAM W WARSZTACIE.MIMO WSZYSTKO POLECAM NIE DUŻA CENA ZAKUPU A KOMFORT SUPER