Widok
Foremka Smaków - Oferta
Dzień dobry,
zapraszamy do odwiedzenia naszej cukierni - piekarni, mieszczącej się w Baninie przy ul. Pszennej 112a w CH Feniks.
Oferowane przez nas produkty nie posiadają konserwantów. Pieczywo żytnie, razowe, orkiszowe wypiekanie jest na naturalnym zakwasie. Wyroby maślane takie jak ciasteczka czy rogaliki produkowane są na prawdziwym maśle.
To co nasz wyróżnia:
-Rwaniec drożdżowy z cynamonem lub budyniem
-Placek japoński
-Chleby żytnie sprzedawane na kilogramy
-Bajgle z sezamem lub otrębami
oraz bułki buraczkowe i szpinakowe
To tak w wielkim skrócie. Po wiecej zapraszamy do lokalu.
Do zobaczenia!
zapraszamy do odwiedzenia naszej cukierni - piekarni, mieszczącej się w Baninie przy ul. Pszennej 112a w CH Feniks.
Oferowane przez nas produkty nie posiadają konserwantów. Pieczywo żytnie, razowe, orkiszowe wypiekanie jest na naturalnym zakwasie. Wyroby maślane takie jak ciasteczka czy rogaliki produkowane są na prawdziwym maśle.
To co nasz wyróżnia:
-Rwaniec drożdżowy z cynamonem lub budyniem
-Placek japoński
-Chleby żytnie sprzedawane na kilogramy
-Bajgle z sezamem lub otrębami
oraz bułki buraczkowe i szpinakowe
To tak w wielkim skrócie. Po wiecej zapraszamy do lokalu.
Do zobaczenia!
Pieczywo nie powinno smakować jak domowe tylko jak od profesjonalnego piekarza a ciasta jak u babci to też żaden argument bo jaka babcia zrobi taki torcik jak np. Deker. Jeżeli ktoś w knajpie mówi że smakuje jak u babci to też mnie nie przekonuje bo co to za argument, co to wszystkie baby jak zostają babciami to naraz dostają jakiegoś oświecenia i są ekspertami kulinarnymi???? Ja mam 40 lat sto razy lepiej gotuje od mojej Żony i myślę że zostanie babcią nic nie zmieni. Uważam że dobrze gotują i pieką prawdziwi kucharze a nie babcie.
Byłam, próbowałam i słodkości i chlebów. Warto - np. chleb razowy z różnymi pełnymi ziarnami i czarnym sezamem kosztuje chyba 11 zl za kg. Drogo? Wcale nie, bo w Biedronce chleb pełne ziarno o jakiejś nieokreślonej masie 375g (malutka foremeczka) kosztuje ok. 4 zł i po dwóch dniach - wyrzucić. A chleb z foremki kupiłam w sobotę i właśnie skończyłam dzisiaj, tj. czwartek (w domu jestem jedyną amatorką ciemnego pieczywa) - dzisiaj nawet lepszy niż w sobotę. Jagodzianki - rarytas, nie za słodkie i full jagód w środku, tak samo bułeczki z malinami.