Widok

Formeli 17

Formeli 17 Temat dostępny też na forum:
Rumia jest integralną częścią małego Trójmiasta Kaszubskiego, od lat jednym z najważniejszych lokalizacji gdzie mieszkają osoby związane z Trójmiastem.

W Rumi dostępna jest pełna infrastruktura potrzebna do wygodnego życia na co dzień - są szkoły, przedszkola, jednostki służby zdrowia, a w bezpośrednim sąsiedztwie powstającego osiedla znajduje się duży kompleks handlowo-usługowy. ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Formeli blok 1 i 2

Blok mial byc oddany w grudniu 2020, przeniesienie prawa wlasnosci do konca marca 2021, do chwili obecnej -wrzesien 2021 bloki nieskonczone, w czerwcu budowa wstrzymana. Kompletna olewka dziewczyn z baraku / biura sprzedazy, Warszawka nie ma nic do powiedzenia . Nikt nic nie wiem. Nie polecam. Najgorsza inwestycja poza Trojmiastem , to samo w Pruszczu , ludzie mieszkaja bez pozwolenia !
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzień dobry, kupiłam mieszkanie ,ciąży na mnie ogromny kredyt i nie wiem co dalej. Kolejna transza niewypłacona, mieszkam 250 km. od Rumi dokładnie nie wiem co tam się dzieje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Halas jedynie w miesiacach wiosenno / letnich kiedy dzieciaki odwiedzaja lemur park. Brak zakladow produkcyjnych. Obok ogrodki dzialkowe. Na ten moment spore utrudnienie to nieoswietlona droga dojazdowa. Wokol pola i pojedyncze domki.
Blisko do sklepow, przystanek autobusowy jest, SKM samochodem mniej niz 10 minut, na piechote jakies pol godziny.
W wakacje sie korkuje przez turystow jadacych z i na polwysep.
Mieszkanie w rumi to sensowna alteranatywa do kosmicznie drogich mieszkan w gdyni. O ile oczywiscie dojazd cie nie odstrasza
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdybys widzial w jaki sposob byla malowana elewacja nie zdziwilby Cie jej fatalny stan. Dzisiaj tam przechodzilam to z daleka widac zacieki, ale nie dziwne jak malowalo to 3 czy 4 panow na drabinach zwyklym pedzlem ciapiac w prawo i lewo :/

Jest tyle wersji ze nie wiadomo w ktora wierzyc. Wysokosc budynku, kominy, garaze, kasa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mie dzieje sie nic od wielu tygodni :( przechodze tam codziennie.. jak cos sie ruszy moge napisac :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie mieszkaniec

Tak
Jest grupa na Facebooku

Czy mógłbym prosić o linka do tej grupy?

Niestety nie można dodawać tutaj odnośników / linków. Wpisz Rumia - osiedle Formeli 17 / Wiejska 13. Nazwa grupy została rozszerzona ponieważ nieuczciwy deweloper resztę inwestycji realizuje teraz pod nazwa wiejska 13 żeby zmylić niczego nieświadomych kupujących

dziś zastawiają się jakąś covidową ustawą i nie udzielają informacji poza sugestią rozwiązania umowy.

Brak odbioru mieszkań

Witamy w 2022 roku. Odbiory mieszkań dalej nie rozpoczęte. Zanosi się na 2023 jak dobrze pójdzie
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
A czy budowa ruszyła? Bo przez jakiś czas była chyba wstrzymana?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wielka kpina

Moja największa porażka życiowa było zakupienie mieszkania od tego developera. Straciłem pieniądze (inflacja) . Nie maja ochoty wywiązać się z umowy i oddać mieszkań w terminach . Co więcej czekają aż sami porezygnujemy by sprzedać drożej i nie płacić odszkodowań . Wielka porażka mojego życia ;(

Sikorskiego 36

Czekamy,czekamy,czekamy....14 miesięcy pi terminie a na budowie pusto!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Formeli 17 w realizacjach
https://heritagere.pl/realizacje

a jednak podejrzane
https://www.dlahandlu.pl/detal-hurt/wiadomosci/hre-investments-pod-lupa-uokik,110141.html

Sikorskiego 36

Brak ludzi na budowie,brak postępów,0 kontaktu z paniami z biura!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sikorskiego 36

Mamy 08.08.2022 i dalej budowa nie skończona!!!w dalszym ciągu mają problemy z "nierzetelnymi"fachowcami,prawie im współczuje,tyle,że 16 miesięcy po terminie to oni powinni mi współczuć!!!
Szukam prawnika który chciałby się zająć sprawa. Chcę założyć sprawę sadowa deweloperowi. Chyba nie są aż tacy nietykalni?
Ja takze. Moze lepiej zebrac sie i zlozyc pozew grupowy. Prawnicy mowia, ze zgodnie z prawem developerskim developer powinien placic 0,005% od kwoty wplaconej za kazdy dzien zwloki, chociaz tego nie ma w umowie. Dodatkowo za straty przez nas poniesione. Pieniadze leza zamrozone juz prawie rok, a nawet ponad od tych dwoch pierwszych budynkow. Czy ktos probowal sprawdzic przebieg sprawy w sadzie, przeciez developer odwolal sie, ale o przebiegu nie chce nas informowac. Prawdopodobnie ma problemy ze zwrotem pieniedzy ludziom, ktorzy o to wystapili.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Brak ruchu na budowie

Mieszkam obok opisanej inwestycji od października 2021r. Odkąd tu mieszkam nie było żadnych działań na budowie, brak jakichkolwiek pracowników oprócz ochroniarza.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rumia

Wykończenie mieszkania - Rumia (28 odpowiedzi)

Czy ktoś z Państwa może polecić solidną firmę zajmującą się wykańczaniem mieszkań? Chodzi o...

Osiedle Archipelag (15 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...

Locus (10 odpowiedzi)

Osiedle Locus będzie położone w Rumi Janowo na rogu ulic Dąbrowskiego i Stoczniowców. Teren...

do góry