Widok
Przeprasza czy Pan o mnie ?
Jestem przekonany ze nie, bo nigdy za zadna z instalacji ktora zrobiliśmy lub nie, na oferte nie kazaliśmy czekać dłużej niż 2 czy 3 dni.
Nie wiem skad też pomysł i podjudzanie do zachowań watpliwie poprawnych i niezgodnych z netykietą. Tego juz tym bardziej pewny jest, ze kultura wypowiedzi i szacunek do cudzego zdania jest nasza wizytówką:)
Dla Pana, specjalny rabat na instalacje :)
Miłego dnia!:)
Jestem przekonany ze nie, bo nigdy za zadna z instalacji ktora zrobiliśmy lub nie, na oferte nie kazaliśmy czekać dłużej niż 2 czy 3 dni.
Nie wiem skad też pomysł i podjudzanie do zachowań watpliwie poprawnych i niezgodnych z netykietą. Tego juz tym bardziej pewny jest, ze kultura wypowiedzi i szacunek do cudzego zdania jest nasza wizytówką:)
Dla Pana, specjalny rabat na instalacje :)
Miłego dnia!:)
To prawda, ale tylko czesciowa.:)
Dzisiaj dostepne sa rozwiazania typu backup module i magazyny energii ktore w momencie utraty zasilania przelaczaja nasza wewnetrzna instalacje na tak zeana wyspową, czyli odciętą id sieci operatora energetycznego.
Co za tym idzie, bez wzgledu na okolicznosci, prad u nas jest.
Dzisiaj dostepne sa rozwiazania typu backup module i magazyny energii ktore w momencie utraty zasilania przelaczaja nasza wewnetrzna instalacje na tak zeana wyspową, czyli odciętą id sieci operatora energetycznego.
Co za tym idzie, bez wzgledu na okolicznosci, prad u nas jest.
2021-05-21 10:36:47
Ale to jest oczywista oczywistość. No chyba, że kogoś stać i ma falownik hybrydowy.2021-05-19 07:38:22
Kolego, zrozum: Jak się rok temu olewało zainteresowanych klientów i odpowiadało się po ponad miesiącu na prośbę o przygotowanie oferty (zanim łaskawie się ze mną skontaktowali zdążyłem założyć instalację), to przy utrzymaniu takiego zachowania ciężej o klienta. Nie każdy ma ochotę czekać aż łaskawie firma się odezwie. To trzeba wypisywać autoreklamę, a z prawdą jest jak z d...pą: każdy ma swoją. :) A nóż ktoś się skusi: Bo blisko, bo dużo piszą - pewnie się znają. :)A te firmy które siedzą od dawna w tej technologii i które naprawdę robią dobrą robotę nie wypisują bzdur na forach i nie muszą reklamować się na takich forach dyskusyjnych.
Więc biorę popcorn i czekam na g...noburzę oburzonego "przedsiębiorcy"
Kolego, zrozum: Jak się rok temu olewało zainteresowanych klientów i odpowiadało się po ponad miesiącu na prośbę o przygotowanie oferty (zanim łaskawie się ze mną skontaktowali zdążyłem założyć instalację), to przy utrzymaniu takiego zachowania ciężej o klienta. Nie każdy ma ochotę czekać aż łaskawie firma się odezwie. To trzeba wypisywać autoreklamę, a z prawdą jest jak z d...pą: każdy ma swoją. :) A nóż ktoś się skusi: Bo blisko, bo dużo piszą - pewnie się znają. :)
A te firmy które siedzą od dawna w tej technologii i które naprawdę robią dobrą robotę nie wypisują bzdur na forach i nie muszą reklamować się na takich forach dyskusyjnych.
A te firmy które siedzą od dawna w tej technologii i które naprawdę robią dobrą robotę nie wypisują bzdur na forach i nie muszą reklamować się na takich forach dyskusyjnych.
2021-05-18 16:21:16
@Panie Marku,Ogrzewanie elektryczne domu jest najtańsze i najbardziej sprawne przy wykorzystaniu pompy ciepla. Współczynnik sprawności to nawet 300-400% czyli z 1kw mamy 4kw.
Przy dopasowanej wielkoscia instalacji fotowoltaicznej do zuzycia pradu na cele domowe i ogrzewanie, mamy za darmo zarówno ogrzewanie , energie elektryczna w domu i "paliwo" do elektrycznego samochodu typu plugin hybrid .
Nie wspomnę o aspekcie ekologicznym.
Błędne koła wynikają z błędów ludzi.
@Panie Marku,
Ogrzewanie elektryczne domu jest najtańsze i najbardziej sprawne przy wykorzystaniu pompy ciepla. Współczynnik sprawności to nawet 300-400% czyli z 1kw mamy 4kw.
Przy dopasowanej wielkoscia instalacji fotowoltaicznej do zuzycia pradu na cele domowe i ogrzewanie, mamy za darmo zarówno ogrzewanie , energie elektryczna w domu i "paliwo" do elektrycznego samochodu typu plugin hybrid .
Ogrzewanie elektryczne domu jest najtańsze i najbardziej sprawne przy wykorzystaniu pompy ciepla. Współczynnik sprawności to nawet 300-400% czyli z 1kw mamy 4kw.
No i mamy błędne koło. Z jednej strony instalujemy na dachu instalacje PV, a później przechodzimy na większość urządzeń elektrycznych (np. ogrzewanie domu - najdroższa forma) aby akumulować lub wykorzystywać wyprodukowaną moc. W mojej ocenie w większości przypadków instalacja nie ma najmniejszego sensu.
Częściej się kąpać i zainwestować w magazyn energii zwany bojlerem elektrycznym? Podgrzanie 300l wody o 50C magazynuje około 18kWh energii. A z innych pomysłów, może włączyć trochę mocy biernej indukcyjnej - powinna obniżyć napięcie, a do pewnego poziomu jest bez opłat. Kiedyś sporo jej robiły świetlówki (nieekologiczne bo zawierające rtęć) z dławikami, dawno zastąpione przez LED.