Widok

Fotowoltaika problem

Witam mam instalacje od 2 lat z tego co widzę w słoneczny dzień invertery siadają bo są za wysokie napięcia. Czy u was dzieje się to samo? Jak działać wspólnie do energii ? Obecnie w gniazdku jest 239v a jak zaswieci to i 254v się zdarzy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli zależy Wam na ekologicznych i ekonomicznych rozwiązaniach w zakresie energii, warto zapoznać się z ofertą FotonLab. Firma oferuje kompleksowe usługi związane z odnawialnymi źródłami ciepła, w tym instalację systemów fotowoltaika . Dzięki ich doświadczeniu i profesjonalnemu podejściu, możecie liczyć na efektywne i oszczędne rozwiązania, które pozwolą na zmniejszenie rachunków za energię.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zdecydowałem się na zamontowanie http://www.speleofan.pl/programy-rozwoju-farm-fotowoltaicznych-2/ warto.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

test 12345
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

niepolecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja się długo nie zastanawiałem http://www.dioneaqua.com.pl/jak-uzyskac-dofinansowanie-do-fotowoltaiki/ naprawdę duża oszczędność.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Najlepszy jest przekaz TVPIS o "średnia płaca rośnie szybciej niż inflacja". :)
Czy pislamiści nie kumają, że to jest manipulacja?
Przecież ceny chleba rosną dla wszystkich, ale pensje już nie... Ale czy w tv wam o tym powiedzą?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nawet nie licz, że nasz Pisowiec zrozumie cokolwiek. On wierzy w pisizm, a tam gdzie jest wiara , tam nie dociera logika. Tak samo komunisci umierali w łagrach z głodu i zimna, ale wierzyli do końca w komunizm. Faszyści do upadłego bronili Berlina, bo wierzyli.

Tak samo jest z Pisowcami. Oni potrzebują takich prostych wyjasnień, czarno-białych wyjasnień otaczajacego ich świata.
Pisowiec mam niska emeryture, wniosek- ktoś ukradł mu jego pieniadze.
Przychodzi PIS i mówi , a to za PO ukradziono Wam podatki. Esbekom dano wysokie emerytury , a uczciwym ludziom nie.
Prosty i zrozumiały przekaz, a on w to głęboko wierzy, bo to mu wszystko wyjasnia. Dzięki PIS wie kogo nienawidzieć , wie kto jest zły , a kto dobry, wiec nie komplikuj mu tego świata, bo on i tak tego nie zrozumie -;))
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

ale zryty beret , wróć na ziemie -> do anonim
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niestety niektórzy Pisowcy są tak ogłupieni , że już nic zupełnie nie widzą.
Nikt im nie udowodni, ze białe jest białe, a czarne jest czarne
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

Tak możliwe jest, przywrócenie wieku 67, 62.5 emerytalnego, zabranie 500 i 300 wyprawki szkolnej, zlikwidowanie cba, ipn, zlikwidowanie TVP, przyjęcie islamistów, walka z Kościołem, wprowadzenie lgbt do przedszkoli i szkół,przywrócenie sbekom oprawcom bardzo wysokich. emerytur, budowanie meczetów i ??? robta co chceta np. kradzież VAT.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Tak na starych 15 lat a potem będą już na tych zmienionych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

"gospodarstwa domowe, które wejdą na rynek po 2022 r." - czy instalacje robione w 2021 nadal pozostaną na starych zasadach?
Niby tak powinno być, ale kto wie... w naszym państwie prawa (i sprawiedliwości) wszystko jest możliwe.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

We Włoszech był boom na panele w 2012 . Montowali je wszyscy, kto popadnie, pseudofachowców przecież nigdzie nie brakuje.
Czyli mniej wiecej tak, jak jest teraz w Polsce.

Potem mieli po kilkaset pożarów dachu rocznie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ka
2021-06-07 16:32:41
Podobno są 3 straże w Polsce wyspecjalizowane , i często jest tak, że tłuką panele jak muszą gasić
https://zielona.interia.pl/eko-technologie/energetyka/news-fotowoltaika-bedzie-mniej-oplacalna-rzad-szykuje-zmiany,nId,5283804
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podobno są 3 straże w Polsce wyspecjalizowane , i często jest tak, że tłuką panele jak muszą gasić

Normalnie gaszą jak mają wiedzę. Jeśli nie, to mają cykora.

Chłopy a mam Pytanie a jak coś się zajara na dachu to podobno straż pożarna nie gasi jak są panele

prawda to ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a po nocy ani jak do pracy dojechać, anie prądu w domu ;)

taaak...
A jaki koszt przełacznika/dostosowania instalacji, tak aby nie zabiło montera z energi pracującego na przyłączu??

Jednak chyba lepiej byłoby tego UPS-a zostawiać by podtrzymywał działanie w domu/firmie, nawet kiedy tym autem wyjeżdżam.

Inne tematy z forum Banino

Imperium-Auto Salon (14 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

edukacja domowa (80 odpowiedzi)

Czy ktoś w Baninie prowadzi edukację domową swoich dzieci?

Taras z desek kompozytowych - (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma taras z desek kompozytowych? Polecacie jakieś konkretne firmy? Jak deski się...

do góry