Widok

Francesco

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Francesco.
Tematem spektaklu jest postać świętego Franciszka z Asyżu. Scenariusz (w całości śpiewany) opowiada o życiu świętego. Jednak narracja jest tak poprowadzona, by głównym tematem była opowieść o człowieku i sensie jego istnienia...

Beztroski młody człowiek zaczyna poszukiwać zasad wyższego porządku. Znajduje naśladowców, zyskuje aprobatę władz kościelnych, w końcu musi zmierzyć się ze ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Francesco

Tematem spektaklu jest postać świętego Franciszka z Asyżu. Scenariusz (w całości śpiewany) opowiada o życiu świętego. Jednak narracja jest tak poprowadzona, by głównym tematem była opowieść o człowieku i sensie jego istnienia... Beztroski młody człowiek zaczyna poszukiwać zasad wyższego porządku. Znajduje naśladowców, zyskuje aprobatę władz kościelnych, w końcu musi zmierzyć się ze ...
Przejdź do spektaklu.

Francesco

Spektakl był wspaniały. Pierwszy raz byłam w tetrze muzycznym i wiem, że nie ostatni. Obasada wspaniała, scenografia, stroje również. Jestem pełna podziwu dla głownych aktorów. Wielkie brawa za to!(Myślę, że brawa możnaby było bić jeszcze min. pół godziny).

Francesco

Czy tą publiczną drogą mogę jeszcze raz podziękowac p. Wioletcie z Teatru Muzycznego w Gdyni, że tak wspaniale się nami zajęła,gdy przemierzyliśmy z synem 648km ,by zobaczyć spektakl z Michałem?"dzięki, dzięki,dzięki za ten gest wspaniały".Mira.

francesco

Braciszku-Kocurku! Byłeś wspaniały.Widziałem.

Francesco-spektakl

Owszem, niezłe przedstawienie,polecam.Mimo pewnych dłużyzn nie dłuży się, co tylko pozornie wydaje się nielogiczne.Zastanawiam sie tylko, czy to jeszcze musical,czy już opera.Bardzo dobry zespół aktorski.Nie ukrywam, że podobał mi się Michał Kocurek w tytułowej roli

czas trwania Francesco

spektakl trwa 3 godziny razem z przerwa...i sie nie dluzy:) bynajmniej
Polecam

czas

mam pytanie to ludzi ktorzy byli na tym spektaklu ile on trwał bo jest to dla mnie bardzo wazne?

Michał Kocurek i Droga Krzyżowa

RESPECT!!!

wspaniały i poruszający

byłam na spektaklu z Ł. Dziedzicem w roli głównej i pewnie nie będę miała okazji porównać z drugim odtwórcą, ale i tak fantastyczny. scenografia, gra aktorów, wspaniała scena drogi krzyżowej. po prostu cudne. wielkie brawa

musical wspaniały !!! naprawdę godny obejrzenia i to nie raz a 10000000 razy !!! jest boski !!! polecam szczególnie kiedy tyułową rolę gra Michał Kocurek jest najlepszy po prostu bomba wyborna gra aktorska ten talent i urok jest pod wrażeniem!!!

o korwinie

gdyby reżyserował to korwin byłoby to dno kompletne
tak jak większość jego spektakli
obsceniczne, głupkowate poczucie humoru, dłużyzny i "gwiazdy" niczym yjęte z krypty to właśnie korwin

bogu dzięki za wojtka kościelniaka

Rewelacja

Całe libretto wyłącznie śpiewane jestem pod ogromnym wrażeniem, uczta dla duszy, znów poczułem Magię TM jak za czasów Skrzypka

Nie mogę się doczekać!!!

Właśnie nie mogę się doczekać listopadowych Franków...a zwłaszcza tego 23, potwierdzono mi w kasie że będzie grał M.Kocurek.Szykuje się uczta dla ducha i ucha :)

Tak jest i nikt tego nie zmieni

Maciej Korwin jest dobrym reżyserem, gorszym dyrektorem, ale nie zapominajcie, że ten musical reżyserował Wojtek Kościelniak, który zrobił to naprawdę profesjonalnie.

Świetnie

Bardzo mi się podobał spektakl. Wiele osób mówi, że ostatnia i przed ostatnia scena, jest nudna, ale mi się bardzo podobała :)

odpowiedź łukaszowi

jestem odmiennego zdania.jak reżyser się wypala to powinien dać szansę młodym.powiew świeżości jeszcze niekomu nie zaszkodził.

muzyka faktycznie niezła, kostiumy też, scenografia - dobry pomysł.. ale spektakl stanowczo za długi.i trochę nurzący..

SZKODA

Szkoda ze nastepne spektakle dopiero za miesiac:(... oczywiscie bede, a zwlaszcza na "kocurkowym":)...

odpowiedź emilowi

gdyby reżyserował to Korwin sztuka by tylko zyskała!!!!

NIECH ŻYJE WOJTEK KOŚCIELNIAK

korwin tego na szczeście nie reżyserował ;p

Francesco

Tematem spektaklu jest postać świętego Franciszka z Asyżu. Scenariusz (w całości śpiewany) opowiada o życiu świętego. Jednak narracja jest tak poprowadzona, by głównym tematem była opowieść o człowieku i sensie jego istnienia... Beztroski młody człowiek zaczyna poszukiwać zasad wyższego porządku. Znajduje naśladowców, zyskuje aprobatę władz kościelnych, w końcu musi zmierzyć się ze ...
Przejdź do spektaklu.
do góry