Widok

Francesco

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Francesco.
Tematem spektaklu jest postać świętego Franciszka z Asyżu. Scenariusz (w całości śpiewany) opowiada o życiu świętego. Jednak narracja jest tak poprowadzona, by głównym tematem była opowieść o człowieku i sensie jego istnienia... Beztroski młody człowiek zaczyna poszukiwać zasad wyższego porządku. Znajduje naśladowców, zyskuje aprobatę władz kościelnych, w końcu musi zmierzyć się ze ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam wszystkim

Sztuka godna polecenia, gdyż prowokuje do namysłu nad różnymi wartościami w życiu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niesamowite wrażenia

Musical naprawdę robi wrażenie. Wspaniała gra aktorska i świetna muzyka :) Godne polecenia

nudy

Mi osobiscie sie nie podobało troche nudne i za długo trwa az 3godz!!!Spektakl zreszta bardzo ciezki wiec polecam go osoba starszym, młodziez sie tylko wynudzi i nie zrozumie sensu.Pozdrawiam ekipe:)

Spektakl z duszą

Szczęśliwym przypadkiem znalazłem się tego wieczoru w Teatrze Muzycznym. Obejrzałem sztukę na motywach świętości... Ale była to wizja tak żywa i pełna Ducha... Właśnie ta sztuka miała Ducha! Święty Franciszek na pewno uśmiechnął się w Niebie. Dziękuję Auorom i wykonawcom, szczególnie panu Lukaszowi. Pokój i Dobro!

znawcy

wszyscy sie tak znaja że potrafia tylko oceniać. fabuła taka aktorzy tacy. jedno wielkie uśpienie. przez takie nastawienie nic nie mozna wynieść ze spektaklu, wspolczuje bo to straszna bieda. i to raczej nie jest muzyka pod tych kompozytorów.proponuje poszerzyc horyzonty a potem sie wypowiadac.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

NIe znam sie i nie jestem znawcą, ale wyszlam z teatru zamyslona, wzruszona, ludzie koło mnie plakali, gdy Franciszek scinal wlosy swojej Klarze.PO spektaklu ludzi nie mogli przestac klaskac. NIe trzeba byc znawca. Fakty mowia same za siebie:)

długie!!!

za długo trwa przez to robi sie troche nudnawe!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cudowny Spektakl!!!

Chciałam bardzo podziękować Twórcom musicalu "Francesco" za poruszający spektakl.Już dawno nie widziałam tak dobrego spektaklu w Teatrze Muzycznym.Wielka w tym zasługa reżysera Wojciecha Kościelniaka,ale i kompozytora orazautora libretta.Świetnie spisałsię zespół teatru.W szczególnosci jednak chcę sie podziękować odtwórcy głownej roli Francesca- Michałowi Kocurkowi.Zagrał Pan poruszająco i elektryzująco.Wspaniały debiut- Dziękuję.Uwierzyłam Panu.

Francesco na youtube i wrzucie

Przed chwilą widziałam, kto był ten na pewno zajrzy. Kto nie był tym bardziej. Mnie Francesco wzruszył, zmusił do przemyśleń i refleksji. Ale też i rozbawił i ucieszył. Świetna realizacja, ale i świetny materiał. Muzyka cudna a Kocurek najlepszy;)))
http://www.youtube.com/watch?v=VGX3IVZhh24 - bal maskowy
http://www.youtube.com/watch?v=7IuSVUwXY - owacje po spektaklu
http://www.wrzuta.pl/userfiles.php?login=foczkaakrobatka&type=i#user_image..

zdjecia link

http://foczkaakrobatka.wrzuta.pl/obraz/pr0CY9FOGz/
Nie umiem tego podświetlić, ale znalazłam na stronie taki link:)..

Francesco filmik link

http://www.youtube.com/watch?v=JH0Wgvu50-E
a ja takie znalazłem
super scena, Andrzej Śledź mistrzowski ..

brawa dla debiutantów A. Urbanowskiej i Kocurka!!!
TAK TRZYMAĆ.

Brawo 2 obsada !!!

WOW :) Niedzielny spektakl po prostu super !!! Franesco WOW !!! Wspaniale spisała się cała druga obsada spektaklu, podziękowania dla pięknej, delikatnej i suptelnej Doroty Białkowskiej- ujęła pani moje serce dwoma rękoma, dziękuje za wspaniały głos i cudowną kreacje. Pan Łukasz Dziedzic- podziwiam za spokuj i doświadczenie, piękny głęboki głos i wspaniałą kreację jaką pan stworzył, jestem pod wrażeniem.... , Anna Urbanowska- gratuluje debiutu, naprawde wzruszyłam się dzieki pani na początku drugiego aktu. Słówko jeszcze na temat Agnieszki i Pacyfiki, którym także należą się ogromne brawa :) Cały zespół wspaniale :) Jeszcze raz BRAWO !!!!!!!!!!!

Polecam,muzyka jest fenomenalna!!

http://www.wrzuta.pl/audio/baVbBo02Sl/francesco_8_13..

Gratulacie

dla Całego Zespołu !
Trudny temat zrealizowany pięknie !
Swietni aktorzy, znakomita scenografia, no i muzyka cudna !!! , jakiej dawno nie słyszałam w teatrze...!

udany wieczór

jestem zaskoczona wysokim poziomem przedstawienia, zarówno od strony twórców jak i wykonawców,szczególne słowa uznania dla kompozytora, autora libretta oraz scenografa, zachęcam gorąco wszystkich ,również niewierzacych ,oni też znajdą tam strawę dla ducha, bo to coś wiecej niż tylko opowieść o losach świętego

BRAWO KOCUREK!!!

To co sie działo w niedziele 07.10 na spektaklu jest nie do opowiedzenia...cudownie Pan gral...Droga Krzyżowa...i obcinanie włosów Klarze...to było magiczne...Dziekuje Panie Michale...Pan JEST Franciszkiem:)

rewelacja

Uwarzam ze to byla rewelacja. Calkowieciue nie zgadzam sie z opinia ze mlodziez moze sie na tej sztuce wynudzic. Sama jeszcze zaliczam sie do mlodziezy i jestem pod wrazeniem.

nowi najlepsi

Urbanowska,Kocurek -świetni,
tekst -rewelacja,
muzyka - wspaniała,
NIECH ŻYJE DYREKTOR KORWIN!!!

Francesco

Opinie do spektaklu: Francesco.
Tematem spektaklu jest postać świętego Franciszka z Asyżu. Scenariusz (w całości śpiewany) opowiada o życiu świętego. Jednak narracja jest tak poprowadzona, by głównym tematem była opowieść o człowieku i sensie jego istnienia... Beztroski młody człowiek zaczyna poszukiwać zasad wyższego porządku. Znajduje naśladowców, zyskuje aprobatę władz kościelnych, w końcu musi zmierzyć się ze ...
Przejdź do spektaklu.
do góry