Widok

Francja 13.11.2015

Gdzie są informację z wczorajszych wydarzeń we Francji !!!???!!
Czyżby "trojmiasto" unikało tematu - na zasadzie skoro się o tym nie mówi to tego nie ma??!!!
Mam propozycję dla tych wszystkich piewców"multikulti" ,którzy na forum tego portalu tak się zachwycali islamskimi imigrantami - pakować manatki i jazda do Francji - posprzątajcie teraz ten bałagan , który wasi pupile zostawili po wczorajszych "występach". Udowodnijcie jak bardzo jesteście "światli", "oświeceni" !!!
I nie wmawiajcie że to zrobili "ci źli" a cała reszta jest "cacy"!!!
Muslim to muslim !!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
No to sobie daruję. Zostanie mi na zawsze w pamięci jako pan Rochester :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie oglądaj...mało przyjemna rola...wręcz ohydna..brrr
Nie widziałam. I teraz nie wiem, czy obejrzę ;) Pamiętam go za to z Prometeusza, to tak a propos Obcego ;)
No przystojna bestia aczkolwiek rola w Shame trochę mi go zbrzydziła;-)
Powiem Ci coś w sekrecie. Ja też :) Hail Macbeth! ;) Szczególnie, jeśli wygląda jak Michael Fassbender...
Makbet...piękny i krwawy...nie mogę się doczekać:-)
Kinomaniacy mają dodatkowy plus ;) Do zobaczenia na Makbecie ;)
"Tak, Mansonie, ja lubię ludzi, ale tych, których już poznałam :) "

No ja myślę;)...w moim przypadku kino odegrało ważną rolę;)..i umiłowanie ciasteczek;-D
Tak, Mansonie, ja lubię ludzi, ale tych, których już poznałam :) Nowe znajomości to zawsze wyzwanie dla mnie. A jak jeszcze mam zadzwonić...;) Dlatego jestem niezmiernie wdzięczna wynalazcy/om sms-ów ;)
bo My jestesmy nice...
My zAwSzE PoSiAdAMy cZaS.

https://www.youtube.com/watch?v=p9n9gW1wCks
Korposzczury na to Forum nie zaglądają, bo nie mają na to czasu ;)

A Ci, co zaglądają, jestem o tym przekonany: myślą podobnie, jak Ty.
Może jedynie nie wszyscy mieli okazję swe myśli zwerbalizować.
He he he, to dobre było :-)))

Ja nie jestem przeciwko nowym technologiom.
Ja jestem przeciwko cywilizacji przemysłowej.
Niby podobne, ale kompletnie nie to samo.

Na czym polega zasadnicza różnica? Na tym, że motywem przewodnim cywilizacji przemysłowej jest współzawodnictwo - czyli kto jest najlepszy, najszybszy, największy i ma wspanialsze mięśnie czy co tam. Odbywa się to ze szkodą dla zasobów planety i więzi międzyludzkich, ale kasa Misiu kasa jest najważniejsza i wszystko inne przesłania.
Ja zaś mam głębokie przekonanie, że motywem przewodnim ludzkości powinno być współdziałanie, dla osiągnięcia ściśle określonych celów. Z umacnianiem więzi międzyjednostkowych i działaniem dla dobra ogółu. Niestety, w tym modelu kasa nie ma żadnego znaczenia i ortodoksyjni mieliby mocno pod górę.

Jakiś czas temu zapytałem w rozmowie kumpla (czasem tu zagląda) pracującego w nauce dla przemysłu, czy oni tam jeszcze robią naukę czy już tylko według wytycznych korporacji. Powiedział mi, że jeszcze robią, ale korpo cisną ich jak się da i gdzie się. Jedni to wytrzymują i się stawiają, drudzy niekoniecznie. Ale presja jest coraz większa.

I w ogóle to ja bardzo lubię ludzi. Tylko jakoś bardzo mnie wyczerpują. Słabizna jestem. Wiesz o czym mówię, co nie Vi ? :-)))
@Manson:

Niczym Ci nie rzygam. Wskazuję jedynie pewną niekonsekwencję w Twoich słowach.
Z jednej strony: co rusz wspominasz o swojej aspołeczności. Z drugiej: jesteś stałym bywalcem Forum, a przy tym wspaniałym Gospodarzem.
Z jednej strony piszesz o niechęci do nowych technologii... z drugiej.. sam z niej korzystasz.
I naprawdę.. nie widzę w tym niczego złego.
Sam jestem daleki od wszelakiej ortodoksji i nie zawsze w życiu stosuję zasady, które sam wyznaję i publicznie prezentuję :D
Wiem, że w sytuacji krytycznej (kiedy 99% pi*dusiów w rurkach zabiłby sam brak dostępu do Fejsa, o braku prądu nie mówiąc;) poradziłbyś sobie. Bo masz umiejętności a przede wszystkim: cojones!
I myślisz samodzielnie.. a to bodaj najważniejsze.

> dlaczego zamiast przestawić auta na zasilanie alkoholem z uporem maniaka tkwicie cywilizacyjne przy ropie?

Nie mogę mówić za innych, ale mnie przynajmniej nie korci, żeby ściągać w nocy paliwo z auta :D
To prawda. Ale o ile w pierwszym wydaniu "biblii psychiatrii" z 1925 roku opisano 30 chorób psychicznych, to w jej wydaniu z 2005 opisano ich już 300. Teraz rozwój medycyny to trzaskanie kasy przez korporacje na nieistniejących chorobach. Z wyleczonego pacjenta nie ma pożytku, z leczonego a i owszem.

Brak prądu to problem z żarciem dla sfory. Trzeba byłoby częściej polować i rzadziej jeść.

Raz jeszcze powiem: nikogo na nic nie namawiam. I mi Sadyl nie rzygaj internetem satelitarnym bo nie o to chodzi. Lepiej mi powiedz, dlaczego zamiast przestawić auta na zasilanie alkoholem z uporem maniaka tkwicie cywilizacyjne przy ropie?
@Manson. Co do istoty to się zgodzę. Jest jedno ale. I nie chodzi o mróz. Problem w tym, że pierwotny dzikus często nie mógł jarać się wschodem słońca, bo zęby bolały go tak, że kwiczał z bólu. Albo umierał w męczarniach z rozlanym wyrostkiem, co teraz jest sprawą drobnej kosmetyki chirurgicznej. Czyli zalewanie lasów betonem nie, ale rozwój medycyny tak
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przezylismy z nim z sfora i babami przy minus 20.
Tylko auto nie chcialo odpalic.
Nasze.
Nie jego.

Ale wtedy byl prad :) co nie Brat?
Jestem przekonany, że przy -37, bez prądu, Manson by przeżył bez problemu.
Sfora takoż.
Znikłby jedynie czasowo z Forum :D
Manson, E tam,wbiles cos sobie do lba i kurczowo sie tego trzymasz.
W sumie to dobrze miec jakies przekonania.

Co bys zrobil bez pradu w zimie przy minus 37st C ?

Gleboko sie zastanawialem kiedys nad Twoimi wyborami i szczerze.... uwazam, ze podjales sluszny wybor.
Ucaluj sfore.
> nadal nie nęcą mnie dobroci cywilizacji przemysłowej

Jasne. Fajnie żyć w środku lasu z anteną satelitarnego Netu i zrzędzić :D

> Jedyny gość, którego gotów byłbym wysłuchać zamiast od razu kazać mu się zamknąć, to Dalajlama.

Demonizujesz.
Fakt, że za dużo nie pogadaliśmy... ale i potrzeby takiej nie było. Rozumiemy się po 2-3 zdaniach. I to cholernie cenię:)
Sorry. Brat, nadal nie nęcą mnie dobroci cywilizacji przemysłowej. Dla zmyłki nazywacie to rozwojem. A jeżeli chodzi o autorytety, jakiejkolwiek proweniencji, to ja ich nie mam. Jedyny gość, którego gotów byłbym wysłuchać zamiast od razu kazać mu się zamknąć, to Dalajlama.

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (261 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (157 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

Hotel w Raciborzu (3 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zwracam się do Was z prośbą o pomoc i doświadczenia, bo planuję krótki wyjazd...

do góry