Odpowiadasz na:

odpowiedź jest bardzo prosta

przykładowo kuchnia polskiej szlachty polegała na dodawaniu tylu przypraw ile się dało do już trochę niezbyt świeżego mięsa - by zabić smak to raz, a dwa by zaszpanować przed innymi biesiadnikami.... rozwiń

przykładowo kuchnia polskiej szlachty polegała na dodawaniu tylu przypraw ile się dało do już trochę niezbyt świeżego mięsa - by zabić smak to raz, a dwa by zaszpanować przed innymi biesiadnikami. Na zasadzie "Że niby mnie nie stać na oryientalne korzenie?", albo Koniecpolski ostatnio podawał to, to ja muszę też.

Nie trzeba dodawać, że nikt z nas by tego nie przełknął

Pod tym względem w sumie niewiele się zmieniło do dziś.

A kuchnia polskiej biedoty - kasza, słonina, podła wóda.

zobacz wątek
13 lat temu
~

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry