Odpowiadasz na:

cóż jest cennego i rzadkiego w ślimakach i żabach?

Ślimaki same w sobie nie mają żadnych walorów smakowych, są mdłe jedząc je czujemy smak przypraw. Ich konsystencja jest przynajmniej dla mnie nieprzyjemna, cóż nie jestem smakoszem.

... rozwiń

Ślimaki same w sobie nie mają żadnych walorów smakowych, są mdłe jedząc je czujemy smak przypraw. Ich konsystencja jest przynajmniej dla mnie nieprzyjemna, cóż nie jestem smakoszem.

Żaby tymczasem mają delikatne mięso, coś między soczystym kurczakiem a kiepską rybą. Problem polega w tym, że trzeba je skubać jedynkami.

Całość ma na celu bardziej wypełnienie wydmuchanego ego "smakosza" pozostawiając żołądek pustym. Brakuje tylko przyprawienia etykietki afrodyzjaka ślimakom lub żabom (jak to jest z ostrygami). A wtedy zgraja łysawych brzuchatych panów po 50-tce gotowa jest słono przepłacić za iluzję sprawności.

A biznes się kręci :).

Szczęśliwie kuchnia francuska to nie tylko ślimaki i żaby.

zobacz wątek
13 lat temu
~

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry