Widok

Frustracja ..

Chwil w których każdy z nas, czuje narastające zdenerwowanie, nie brakuje. Wiadomo że nie wolno tego tłamsić w sobie , należy to z siebie wyrzucić. Proponuję więc pół żartem , pół serio, stworzyć kącik naszych żali Miejsce w którym można swobodnie wylać całą żółć i tym samym zaoszczędzić trochę zdrowia. Co Was wkurza?

mnie wkurza :
1,praca w weekendy,
2,estakada Kwiatkowskiego, bo pieszo to sobie można nią iść ledwie do połowy,
3,chamstwo,
4, tchórzostwo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak jak@Anulka_2013
~Art
Że co ja ?
Słaby z Ciebie obserwator Randall :) Do NIKOGO nie dobijam :) NIGDY :) Puf.... :)))
Że mi też się to nie podoba
A to ok ")
Mnie mało co rusza i staram się nie brać zbyt wiele do serca i głowy. Dlatego nie często mnie coś irytuje i dlatego omijałam ten wątek ale...

Otwierając dziś drzwi mieszkania o poranku, w celu radosnego zawleczenia mej cielesnej powłoki ku dzielnicy, w której znajduje się moje umiłowane miejsce pracy, przypomniało mi się momentalnie co mnie nie tylko denerwuje ale wręcz wcurwia. Gdy już otworzyłam te drzwi buchnął taki smród, że maska p-gazka skurczyłaby się do rozmiarów kondoma o ile bym ją posiadała. Śpi sobie chłop na klatce, chrapie i... śmierdzi. Nic to- se myślę. Wytrzymam do windy i przemknę się na powietrze. Włażę do skm a tam co? Smród bo kolejny nurek siedzi i sobie wali szambem. A śmierdzi pewno na pół składu. Daję radę bo stoję przy drzwiach. Wsiadam do busa. Oczy zamknięte bo alienuję się od ludzkości, wsłuchuję w muzę płynącą z fona. Jeden przystanek i pojawia się u mnie odruch wymiotny. Odór rozprzestrzenia się w ciągu 2 sekund po całym autobusie. I co? Znowu to ja mam wzywać policje do bloku bo bezdomny zamiast iść do noclegowni to woli zaćpać, zachlać i sobie w spokoju pośmierdzieć na klatce. Prosić kierowcę by coś zrobił z pacjentem bo oczy wyłażą z orbit.

Bezdomność jest czymś strasznym i mogę nawet im współczuć z powodu, że znaleźli się w takiej sytuacji ale do szewskiej pasji doprowadza mnie jednak ich niechęć do korzystania z noclegowni, gdyż wiąże się to z koniecznością nie picia %, wyszorowaniem się i wyczyszczeniem o****nych gaci. W takich chwilach budzi się we mnie kibol więc dobrze, że jestem taką małą, słabą kobietą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wykańczają mnie bóle głowy. Czasem taki ból łapie mnie w nocy aż zasnąć nie mogę. Zwykle sa tak intesywne, że aż ciężko otwierać oczy. Czasem aż mdli mnie od nich i dostaję zawrotów głowy. Jakieś dwa lata temu, tak mnie złapało, że płakałem jak dziecko z bólu a nie miałem żadnych środków przeciwbólowych.

Nie dość tego, nie mogę za bardzo brać leków przeciwbólowych, bo mnie żołądek zaczyna boleć i spać w nocy wtedy nie mogę.

Mam znacznie powazniejsze problemy niż ten bół głowy ale wkurza mnie mocno, bo atakuje z nienacka.
@letni_a:
To nie jest zapach szamba. Szambo da się przeżyć.
Zapach trolla jest lekko słodkawy... i przed wszystkim: lepki. Zostaje w ciuchach, nozdrzach, głowie. Masz cały czas wrażenie, że masz go na sobie.
Z jednej strony...rozumiem troszkę bezdomnych. Latem mogą się wykąpać i wyprać "w naturze". Zresztą.. widziałem parę razy w życiu bezdomnych piorących swe ciuchy w Strzyży ;)
Co mają zrobić zimą? Nie wiem, jak wygląda organizacja schronisk dla bezdomnych. Czy wymóg nie% jest tylko na nocleg - czy na jakikolwiek pobyt. Innymi słowy, czy %-owy bezdomny może się w takim schronisku np. wykąpać?
Większości to i tak lata koło de..
Ale wszlekie metody walki z problemem trącają faszyzmem, niestety :/
Gunek ja to mam już status 'dobrej cioci' wiec 'jako taka' odpowiem Ci w ten sposób.. Wybierz się chłopaku na rezonans... Migrena to nie choroba 'arystokratyczna'..może zwiastować poważne kłopoty... Wydaje mi się czasem, że w tym miejscu 'spotykają się' tylko głupawe dyskursy...ale czasem można przegapić w tej 'głupocie' coś ważnego.. pozdrawiam
Skoro Kaja zalecila rezonans to Grundek lec juz sie zapisac.
W czerwcu,lipcu na pewno znajdziesz termin.Chyba, ze zabulisz 600zl.

Mnie denerwuja forumowi frustraci w postaci tyld.
Wszystko wiedza najlepiej
Denerwuje mnie tez sytuacja kiedy placac 1000zl ZUS -u ,mam
zaplacic 600zl za wspomniany wyzej rezonans.
Ale z tym tematem dam sobie na luz ,bo bym nerwowa caly czas byla.

Ogolnie to moze warto przestac sie denerwowac i frustrowac?
Moze wtedy bysmy lepsi dla siebie byli?

Pozdrawiam wszystkich
Do randall........... nie przejmuj sie kochana.
Jak urodzisz ,wozkiem utorujesz sobie droge.
Uwiez ,swietnie sie sprawuje takie narzedzie ,szczegolnie kiedy
ty przepraszasz kogos ,ze staje na miejscu dla wozka
a on sie nie ruszy.

Pruj do przodu,a zaraz miejsce jest wolne
Wnioski jak zwykle Jolu masz rewelacyjne... 'Grundek' nigdzie nie musi lecieć :) Jego decyzja :) Może 'bóle głowy' to był tylko głupiutki żarcik..a może nie... to wie tylko Grundek :) Ja napisałam to co dyktuje mi własne doświadczenie, a to co Cię Jolu denerwuje pozostawiam Tobie :)
Kaja ale ja calkiem powaznie napisalam o takich terminach.
Wiem,bo spotkal mnie ::zaszczyt:: zrobienia takiego badania
i zaplacenia 600zl za nie.

Wiec nic nie mialam zlego na mysli
Odpuść Jolu... :) jakie to ma znaczenie czy miałaś 'coś złego' na mysli... ?
Na ile wyceniasz życie..na 600 zł? Na ile wyceniasz pewność? Bo może i Grundek napisał 'dla jaj', że go główka boli..a może nie jest frustratem...
tego nie wiem ani, ja ani ty.
pewnosc to mam ,ze wywalilam te 600zl w kosz.
Inny lekarz powiedzial mi dokladnie to samo co pierwszy bez rezonansu

Co do Grundka nie jestem wrozka ,wiec czy napisal dla jaj ,czy bo mu tak jest nie wiem.
I tym stwierdzeniem odpuszczam dyskusje :-)
Nie 'wywaliłaś' tylko ewentualnie zyskałaś odrobinę pewności...
A mnie wkurza kretyńska pewność 'WIEM WSZYSTKO'.
Gundek jak najszybciej do lekarza!
jak tam wejdziesz masz być aktorem.masz mówic yak,żeby lekarz miał przerażona mine! I
i nie wychodzić dopóki nie nIE bedzie skierowania na badania TM CZY COS INNEGO

badania dot przepływu w naczyniach mózgowych i chociaż rtg odc szyjnego
migrena to robocza nazwa objawów ,których przyczyny nie chce się drazyc lekarzom
ta nazwa to czyste wygodnictwo
w organizmie nic nie boli bez przyczyny
im silniejszy ból tym większy sygnał-rób coś!od naszego ciała
@ Sadyl
Twoja wypowiedź mnie tak zainspirowała, że pogrzebałam w necie i okazuje się, ze nawet osoby po spożyciu mogą dostać nocleg czy to w schronisku czy w noclegowni. Wkleję link z 2010 roku ale nie sądzę by wiele się zmieniło w tej materii.
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Coraz-zimniej-noclegownie-dla-bezdomnych-czekaja-n42453.html
To teraz kompletnie już nie wiem czemu wolą klatki i śmietniki. I jak tu im okazać współczucie czy choćby jakąś wyrozumiałość.
Gadaj z głupim to Cię osr*.
Widzę Isztar,że podobnie myślimy... ;) To nie ważne czy ktoś z nas idiotów robi na forum... ignorancja nie jest w nas wpisana..pomimo wszystko :) a przynajmniej taką mam nadzieję.. :)
do góry