Widok

Fryzjer kosmetyczka czy coś jest czynne ?

Mam rodzinna imprezę, proszę pomóżcie gdzie w okolicy Banina znajdę czynną kosmetyczkę i fryzjera.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 24
Widzę, że poziom ignorancji się nie zmienił. Przez takie osoby wirus będzie się szerzył.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zrób imprezę w stylu Zombie Party ,a jak bedziesz się upierała przy swoim ,to mogę ci łepetyne opitolić mam nożyce, kiedyś strzygłem owce ,ale ,to będzie kosztowało za tą usługę bedziesz musiała mi zapłacić 4 paczki makaronu,2 litry spirytusu ,5 paczek ryżu, 8 browarków i 2 rolki papieru wartościowego
Pozdrawiam fryzjerski Zdzisek
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 2
Matrix zukowo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A kosmetyczki w domu robią paznokcie te co robily wczesniej moja koleżanka byla przedwczoraj
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11
W Żukowie było zamknięte . Matrix nie sprawdziłam. Czy W Baninie otwarty jest Loreal ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Niektórym brakuje wyobraźni i piątej klepki. Róbcie tak dalej, narażajcie siebie i innych. Brak słów na to wszystko. Wstydźcie się!!!
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 2
Beznadzwiejny przypadek z ciebie. Takie osoby powinny być karane. Mam nadzieję, że niedługo będzie nakaz zamknięcia takich miejsc. Jak okaże się, że któraś z tych "specjalistek"będzie źródłem zakażenia to w najlepszym wypadku przez 2 tygodnie będziesz siedzieć w domu, bez zarażania rodziny i innych ludzi. Teraz widać poziom higieny tych zakładów. Będzie łatwiej dobrze wybrać w przyszłości!! Więc chętnie też się dowiem co jest otwarte. Idealna antyreklama!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4
Człowieku Panie specjalisto Danka Anka czy jak Ci tam
wez z tymi osądami przestań .
Szukasz zaczepki idź spytaj osobiscie spacer dobrze Ci zrobi .
Bo kolejne wątki na forum nic Ci nie dadzą.
Nie wiesz nie pisz i nie hejtuj
Karany to powinien być hejt.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9
Dużo salonów ale tylko na indywidualne usługi. Najwcześniej stałe klientki osobno.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Całkowity brak odpowiedzialności, do takich tępych łbów przemawiają tylko zakazy i dotkliwe kary finansowe bo na ich rozsądek nie można liczyć.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

A Ty jesteś Gosia, czy anonim? Zdecyduj się! 185.38.220
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie oceniacie mnie mam imprezę od dawna zapiekana . Muszę wyglądać ładnie . Czy wiecie co jest czynne w Baninie . Głupio dzwonić bo nie wiadomo czy jakiś nawiedzony właściciel zamkną. Pytam konkretnie czy ktoś wie co otwarte jest . W Żukowie jest czynny jeden ale nie lubię tam chodzić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

szok, takich to izolowac trzeba. Kompletna ignorancja i brak wyobrażni. Karać! Wszędzie trąbia o bezpieczeństwie a tu głupol o kosmetyczkę pyta.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale trochę zrozumienia. Jak się plastik złuszczy to małżonek może szok przeżyć, a to też może być przyczyną wstrząsu lub zawału...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy Loreal czynny w fenixie? Tam jest chyba dwa w jednym i fryzjer i kosmetyczka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ciekawska Grażynko kosmetyka nieczynna do odwołania. Do fryzjera też nie wejdziesz jeżeli nie byłaś umówiona na koloryzację i nie jesteś ich klientem - a nie jesteś skoro szukasz.
Zostaję Ci zrobić się na bóstwo w domu:) Ondulacja w domu -do zrobienia:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Grażynka, to ściema. Wszystko czynne - zasuwaj robić się na boostwo !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

To jak czynne czy zamknięte . Czy czynne dla stałych klientów . Nie rozumie .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nasz loreal u Eli czynny

Salon Loreal w Baninie oderwany od rzeczywistości. Skrajna nieodpowiedzialność. Jedyne rozwiązanie to nie korzystać z ich usług.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wydaje mi się że nie można mieć otwartego fryzjera. Czy się mylę? Czy od wczoraj jest to zabronione?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zamknięte rolety loralal nie uchronią przed koronawirusem. Wkurza mnie to bo siedzę na d*pie jak kazał Minister Zdrowia a inni są lekko mówiąc nieroztropni. To właśnie dlatego epidemia będzie trwała dłużej.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zapraszamy.jestem czynny 24 h.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po epidemii wystawimy w naszej wsi pomnik fryzjera z nożyczkami i brzytwą w dłoni. Na monumencie napiszemy. Ku pamięci poległych w boju z nieładem na glowie,odrostami,polamanymi paznokciami. Mieszkańcy Banina dziękują za usługi. Cześć waszej pamięci.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mylisz sie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kobieto opanuj sie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hm
Nie ma zakazu korzystania z usług fryzjerskich.

Nie hejtuj Gosia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ale jest obowiązek zdrowego rozsądku. Brak słów. Nie rozumiem tej ignorancji całej sytuacji.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kontakty między ludźmi miały być ograniczone Ludzie siedzą w domach czekają aż to się skończy. Powinny być otwarte tylko spożywcze i drogerie apteki. To co potrzebne do życia. Można przeżyć bez tipsów czy koka czy loka. Kto łazi do fryzjera gdy jest epidemia. Kto pracuje jako fryzjer gdy kontakt jest tak bliski i można się zarazić a potem zarażać innych na masową skale. Jedni patrzą przez zdrowy rozsądek i są też tacy co patrzą przez korono-mamone. Ja to sie ma do zakazu zgromadzen wiecej niz dwóch osób?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgromadzenia dotyczą ulicy i miejsc publicznych. Nie dotyczą miejsc działalności gospodarczej.- to jest w rozporzedzeniu .A skąd wiesz ile osób przebywa w środku. Zarazić się moze Pani w sklepie i Pan w jakimkolwiek zakładzie i zarazac dalej..Wszyscy mają nie pracować i iść na bruk?Nikt nie zamknął ani fryzjerów ani innych firm poza galeriami kinami fitnessami. Każdy organizuje sobie pracę jak najbardziej bezpiecznie .
Jest oficjalna odpowiedź minister rozwoju dostępna publicznie na temat tego typu firm.
Chciałam Cię uspokoić ,ze sporo fryzjerów wraca do pracy lub juz wróciło..
Za chwilę nie bedzie co zbierać z tego kraju.
Każdy sam decyduje czy idzie czy nie .Najwazniejsze ze masz rozsądek A oceniać innych prawa nie masz .Korono mamone to też dość nośne stwierdzenie..
Raczej firmy działają na przetrwanie i rachunki.
Ale wiesz lepiej pewnie siedząc w domu .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Patrz otwarte moze się przerzucisz bo otwartych miejsc jest trochę i to w poblizu
https://www.facebook.com/Pro-Natura-579788752031603/

https://www.facebook.com/prive.club.fryzjerski/

https://www.facebook.com/klinikaamberbeauty/

https://www.facebook.com/prive.club.fryzjerski/videos/198993121549870/

Jak tak wszystko jest czyste fajne i ok to dlaczego rolety lorelala opuszczone. Tak niby wszystko ok? Polacy sami zrezygnowali z działalności jednak niektórzy nie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bo są przeciwsłoneczne. ..geniuszu

Kilka wątków wczesniej bylas Grazynka co szuka miejsca u fryzjera .
Dopytywalas bardzo o salon loreal..
Teraz jesteś wszechwiedzacym specjalista od rolet przeciwsłonecznych.
Oj ciekawość to pierwszy stopień do piekła..
Wystarczy wejść zapytac wszystko Ci wyjaśnia .
Zobaczysz jak wygląda praca w trudnych czasach.

Liczba chorych jest ogromna. Codziennie przybywa więcej niż 100. To chyba nie jest czas na pazury koki i loki. Za bliski i długi kontakt. Poza tym są doplaty postojowe zniesienie zus wakacje kredytowe. Ratujmy nasz kraj . #zostń w domu
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Póki co nie ma jeszxze nic .Są za to wybory 10 maja.
Ja bym powiedziała ratujmy nasz kraj pracując chociaz w minimalnym wymiarze maksymalnie bezpiecznie .Tak prace organuz6ja sobie firmy i chyba nie należy ich za to biczować.
Bo wszystko się położy. Liczba chorych wzrasta z tym co założono Zakładam że mówią prawda Będzie rosła. To wirus ktory nie zniknie i nawet jak skończy się kwarntanna i tak będzie wracał.
Wiesz trudno bedxie uzyskać zus jezeli Przychód podkreślam słowo przychód za luty-Nie może przekroczyć 15160..
Każdy kraj juz dawno uchwalili pomoc lub ogłosił s5an nadzwyczajny .Wtedy rzeczywiście są odszkodowania dla firm
Wakacje kredytowe...hm brzmi ok tylko w rzeczywistości jest niczym .Postojowe dotyczy dużych firm.
Tylko s5an nadzwyczajny daje możliwość utrzymania stanowią pracy i firmy bo masz gwa4ancje odszkodowania .Póki co rozmawiamy o środkach których jeszxze nie ma .Wczorajsza debata nas tym trwała 8 godzin i miala 1000 poprawek .
Nie będzie to bo wybory muszą być...cyrk nocny w sejmie odsłonił przesłanki komu na czym zależy.
Miłego pięknego dnia:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Z tymi dopłatami i wakacjami nie jest aż tak różowo, obwarowane tak by mało kto mógł realnie skorzystać. Np. zależne od przychodu a nie dochodu, czyli można mieć straty a nie skorzystać (bo przychód mniejszy niż koszty a i tak za duży - wielu kosztów nie da się zmniejszyć z dnia na dzień bo obowiązują różne długoterminowe umowy). Nie chcę by rząd (czyli wszyscy w podatkach) płacił ZUS za mnie, wystarczy jak te 3 miesiące będą okresem nieskładkowym i godzę się na niższą emeryturę z tego powodu. Powinno to być dla każdego kto złoży krótki wniosek, bez zbędnych warunków i pytań, spowiadania się z prywatnego majątku itp. Wiele firm nie oberwie bezpośrednio (formalnie mogą nadal działać) ale nieco później pośrednio (stracą klientów którzy stracili dochód i szukają oszczędności).
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Masz rację. Niestety z 1000 poprawek zgłoszonych przez opozycję wyjdzie wielkie nic.
Tak naprawdę firmy nie wiedzą nic a zaraz wypłaty i skladki. 4 tygodnie bez działania to niestety dla wielu problemy .Chodzi tu o firmy i małe i duże. Przedewszystkim te ;ktore maja etaty dla ludzi.
Tak samo jak #zostanmywdomu ale i nie oceniamy i nie hejtujmy
Pozosostanimy w domu w sensie nie spotykania się w dużych grupach i miejscach piblicznych i praca w bezpiecznych warunkach .Zyc musimy i pracować tez chociaz zmiany ,ktore następują w firmach zostaną juz z nami na stałe albo na bardzo długo.
Dezynfekcja wszystkiego,ozonowanie pomieszczeń ograniczenie liczby osób w pomieszczeniu ochrona twarzy to będzie omafac działać.
Wirus napewno nie zniknie jak za przełożeniem czarodziejskiej różczki .W jakimś sensie bedziemy musieli nauczyć się z tym żyć A zacząć wprowadzać zmiany w życiu funkcjonowaniu firm musimy już teraz.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

To nie jest czas na prowadzenie biznesu typu fryzjerstwo i kosmetyka. I tutaj już wszystko zostało napisane na ten temat. Właściciel musiałby zainwestować w odpowiedni sprzęt do ochrony siebie, swoich pracowników i przede wszystkim swoich klientów. Czy salon wprowadził odpowiednie procedury np. dezynfekcji pomieszczeń, w których świadczone są usługi fryzjerskie? Nie chodzi mi o zwykłe maseczki, czy płyn do dezynfekcji i rękawice ochronne, bo to jest oczywiste minimum, ale tak jak to robią inne salony, wymienione wyżej w odnośnikach np. codzienne ozonowanie i jonizację pomieszczeń? - Tak, jak się to robi w karetkach, po przewozie zakażonego pacjenta. Nie sądzę, żeby ten salon wprowadził takie procedury i jeśli tak jest, to w ogóle nie ma o czym dyskutować dalej, bo ludzi, którzy są zakażeni i powinny siedzieć w domach, a tego nie robią, nie brakuje! To prawda, że możemy się zarazić wszędzie, ale teraz siedząc w domach kupujemy czas dla służby zdrowia, żeby nie umrzeć z powodu zwykłej infekcji przez brak respiratora, lekarza czy wolnego łóżka w szpitalu. Tej pani współczuję, bo tak jak napisała - zajmuje się organizacją pracy w trudnych czasach i jednocześnie śledzeniem tego forum. No rzeczywiście -można się wykończyć...

Pozdrawiam wszystkich rozsądnych.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Patrz zainwestował pomieszczenie ozonowanie jest 3 razy dziennie poza ozonowanie nocnym .
Ale skąd masz wiedzieć jak nie bylas/byłeś.
Może zamiast tracić czas na forum przyjdź u zobacz .
Rozumiem że zejście tematu na merytoryke jest mało wygodne dla Ciebie...jak widać tez sledziszto forum A dyskusje wprowadzasz do jednego prób oczerniania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Odpowiedz mi proszę na jedno pytanie, ale szczerze. Praca na etacie i wypłata wpada normalnie? Lub druga opcja, możesz pracować zdalnie i dlatego nie rozumiesz problemu?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak ozonowanie działa trzeba je polecić Włochom. Tam zamknięto wszystko .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest między nami mala różnica.
W czasie epidemii nie mieliśmy tu karnawału w w Wenecji
Nie było wypełnionych stadionow po 40 tyś ludzi pełnych ulic i restauracji a w szpitalach zakaźnych odwiedzin i wypadów na pizzę.
Nawet ozonowanie by tam nie pomogło.
Ale spoko rozumiem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ozon w Polsce silniejszy

Jeszcze kostnice są czynne.

Brakuje tylko, żeby ktoś z takiego salonu poczęstował się zarazą. To się będzie działo...Wirus w pomieszczeniu otrzymuje się do 3 godzin, więc jeśli ozon nie jest stosowany po każdym kliencie, to mniej więcej to samo, co pudrowanie wrzoda...

Wiesz jak działa grawitacja?

Siedźta w domach ludziska! Nie łaźta po tych wszystkich salonach, bo wszyscy padniemy. Trzymajta się zdrowo!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jutro kolejne restrykcje i ograniczenia w handlu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Od dziś nowe restrykcje wprowadzono. Wszystkie salony fryzjerskie maja byc zamkniete. Bulwary,parki i nakaz noszenia rekawiczek idąc do sklepu.
Bardzao dobrze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Od jutra a część od 02.04. Czytaj ze zrozumieniem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nareszcie. Tak mnie to denerwowalo. Siedzę w domu a inni zarazaja się i siebie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak tylko zobaczę to od razu do sanepidu dzwonię. Wirusa trzeba zniszczyć.

To nie obawiasz się o siebie? skoro sam otwarcie piszesz, ze wirusa trzeba zniszczyc? a tak na powaznie, zniszczyc wirusa? Proszę... Wiesz jak to działa? zostaniesz miesiac w domu i wirus znika? Dajcie temu pana nagrode. To tylko i wylacznie kupowanie czasu dla sluzby zdrowia bo jest niewydolna. Wirus zostanie na lata. N A U K A

Jestem dobrej myśli,że do jesieni upora się nasz kraj z zarazą. Oby było więcej mądrych niż głupich zachowań. Nad wszystkim nie da się zapanować ale i tak uważam że robi się dużo. Zakłady kosmetyczne i inne miejsca niepotrzebne gdy panuje epidemia powinny być od dawna zamknięte .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Kaska z etatu wlatuje? Postaw sie n miejscu tych ludzi, im zabrano wszystko jednego dnia, będziesz ich opłacał i karmil? Bo vateusz tego nie zrobi
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czyli komuna wraca przez tarcze antykryzysowa. Ponownie dają ryby nie wędki. Po 1989 zabrali ryby i nie dali wędki. Przeżył najsilniejszy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej hej koronobiznesmeni postawcie sie na miejscu ludzi co jak złapią ta zaraze to po nich. Zobacz ile ludzi umiera. Trzeba przerwac lancuch zakażen. Opowiesci o etatach i inne do mnie nie trafiaja. Prywaciarze zawsze jęczą a kase mają. Ludzie nie zachowujcie sie jak mordercy. Jak nie zarobicie przez 4 miesiace to nic sie wam nie stanie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Widzę, ze wypowiedź z serii "nie wiem ale się wypowiem", zero pojęcia o prowadzeniu własnej działalności, i o tym jak ten system dziala, jak funkcjonuje gospodarka. Sam mam możliwośc pracy z domu ale nie zazdroszczę sytuacji w jakiej są przedsiębiorcy, kilku znajomych pracę straciło
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co to za firmy co nie maja na dwa czy trzy miesiace oplat. Niech sie zamkna ci prywaciarze co beda narazac innych w imie przetrwania. To jest niedopuszczalne.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ty na pewno masz tyle kasy, ze mógłby przez 3 miesiące płacić czynsz, kredyt (nie pisz o tym, ze sa wakacje kredytowe, sprawdź jak to dziala), wypłacić kilku lub kilkunastu pracownikom pensje, pięknie się z boku woła, 500 pewnie jest tez od tych "co nie potrafia przetrwać".
Pobieraj pobieraj ale zamilcz
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jedno słowo mi się ciśnie na usta -Zamilcz !

Lepiej by bylo dla kazdego kto ma swoj biznes i tu zagląda zebys się przedstawiał, żebyśmy wiedzieli kogo potem nie obsłużyć bo jestesmy tylko nastawieni na kase

Jak za komuny to krzyczeli nie rentowne to zamknąć nie dotować a teraz po państwowe pieniądze każdy rękę wyciąga.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

a oświeć mnie skąd biorą się pieniądze w kasie państwowej?

Inne tematy z forum Banino

Rehabilitacja, gabinety lekarskie (22 odpowiedzi)

Cześć, zwracam się do was z zapytaniem, co myślicie na temat powstania prywatnej placówki...

jaki piec wybrać do domu? (100 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

Taras z desek kompozytowych - (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma taras z desek kompozytowych? Polecacie jakieś konkretne firmy? Jak deski się...

do góry