Widok

Furioza

Furioza Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Furioza.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobry Damięcki.
Ciekawa muzyka.
Humor.
Simlat
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Banasiuk-dobra rola.
Fajny,nie dla wszystkich.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Opinie o filmie Furioza są bardzo podzielone, natomiast według mnie należy samemu obejrzeć film, zamiast swoją opinię opierać o cudzą. Film opowiadający o grupach kibiców, pseudokibiców i chuliganów, przedstawiający świat jakiego przeciętny polak nie doświadcza. Nie mogłem znaleźć miejsca, w którym mógłbym obejrzeć cały film Furioza z 2020r. Na szczęście odkryłem jedną stronę internetową, na której znalazłem odpowiedź na pytanie gdzie obejrzeć film furioza. Film jak już wspomniałem należy ocenić samemu, według mnie jest on na pewno warty uwagi, ze względu na problem jaki porusza i historię jaką przedstawia. Element filmowy to już całkiem inna kwestia, natomiast, jeżeli chodzi o polskie produkcje, to nie jest najgorzej.

Główny bohater

Niestety nie przekonuje przez swoje występy we wcześniejszych ckliwych romantycznych komediach ..
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 18

Mnie też nie przekonał. Trochę na siłę ta rola
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Świetny film

Bardzo fajnie pokazana historia kiboli
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Alan

Powiem szczerze spodziewałem się więcej nawet po polskich realiach , film rozwijał pokazywał wiele wątków a potem tego nie rozwijał troche takie sztuczne to wyszło myśle że gdyby wziąść paru huliganow prawdziwych i wcielic ich w swoje role o niebo lepiej by to wyszło film jest nieposkładany miedzy bohaterami ja jako widz nie czułem jakiejs głębszej zażyłośći po prostu zrobione tak po polsku na styl zachodni jak z naszymi komediami ! Zwiastun tego filmu pokazuje najciekawsze akcje dalej to sie rozwija tak troche w szucznym wyimagowanym stylu j
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Zdecydowanie..

Jest to film lepszy od filmów Vegi
Jeśli podobał Ci się 'jak zostałem gangsterem' , po furiozie również wyjdziesz z sali zadowolony.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kanalia

Cały film tłuką się po mordach i klną lepiej jak ja. Trochę kaszan
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 14

chyba wulgarność była widoczna w zwiastunie i spodziewana po opisie filmu? Komedia romantyczne to nie jest:) Gra aktorska na bardzo wysokim poziomie! O niebo lepiej zrobiony niż u Vegi. Damięcki zaskakuje swoim.wcieleniem!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

film godny polecenia

Świetna gra aktorska, muzyka, dialogi, fabuła, charakteryzacja. Damięcki odgrywa śmiało można powiedzieć, że życiową i najlepszą swoją rolę. Pozostała obsada nie pozostaje z tyłu. Świetny film. Wulgarny, pełen przemocy, ale genialnie zrobiony. Całość dopełnia fakt, że jest to walka Gdańsk kontra Gdynia.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jestem na tak

Chciałam zobaczyć, bo damiecki to moja szczeniacka miłość , rola jego życia, bez dwóch zdań. Film ? bardzo dobry. Serio. Wart obejrzenia.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Słaby.

Film na poziomie ostatnich filmów Vegi. Do "Jak zostałem gangsterem" nawet się nie umywa. Szkoda kasy i czasu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

Polecam

Właśnie wracam z filmu... Wiadomo na temat gustów się nie dyskutuje. Mi osobiście film się podobał, nie nudziłem się ani chwili. Fakt przemocy sporo, taki typ filmu ale równolegle idzie naprawdę wartościowa fabuła. Damięckiego kojarze dopiero z "Matki żony i kochanki", tutaj naprawdę mega gra aktorska... Siędze dość mocno w sportach sylwetkowych więc wiem ile kosztowało go samo nabranie warunków fizycznych. Raczej nie jest to kino Vegi do którego się film mocno przyrównuje.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rafał

Z kibicami czy ultrasami poza kilkoma scenami w filmie nie ma nic wspólnego.Rola Zielinskiego najlepsza.Damięcki na siłe pokozujący twardziela.Niektóre sceny w filmie wogóle nie potrzebne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mnóstwo wątków ciekawe ich połączenie. Film tej dekady, najlepszy!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Film warty obejrzenia, chociaż trochę za długi

długi?

a kto tam miał długi?

świetny film!

Super gra aktorska, fajny scenariusz. Jeden z najlepszych polskich filmów jaki widziałem w ostatnim czasie. W porównaniu z Pitbulem 1000 razy lepszy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kaszanka, kiełbasa z grudami, łykowata karkówka

Dopiero z opisu dowiedziałem się że historia jest o tej policjantce haha
Scenariusz to zlepek sytuacji wzorowanych trochę na historii Rybaka i reszty chłopaków z Gdyni.
Trochę próba nobilitacji kiboli(PIS dał siano?).

Mi brakuje w obsadzie młodego Sztura. Byłby komplet.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jgdfhnff

W chu. słaby...

Mega słaby Damięcki. W sumie po tym co zobaczyłam nie wiem dlaczego uważa się go za dobrego aktora?

To najgorszy film jaki widziałam

Tylko przemoc, golizna rozumiem tematykę ale to przegięcie

Inne tematy z forum Filmy

Konklawe (10 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Konklawe . Przeczytaj o filmie.

U Pana Boga w Królowym Moście (6 odpowiedzi)

Opinie do filmu: U Pana Boga w Królowym Moście . Przeczytaj o filmie.

Borderlands (7 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Borderlands . Przeczytaj o filmie.

do góry