Widok

GDYNIA MTB MARATON 2011

Czy ktoś orientuje się gdzie w tym roku odbędzie się wyścig?
czy będą to okolice WITOMINA czy jak w poprzednim roku PUSTKI CISOWSKIE . może ktoś zna plany co do tej imprezy ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
aha i nie zapomnij że potrzebujesz zezwolenia od leśniczówki itp
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sam zorganizuj wez wpisowe po 50zl uloz taka trase by bylo tylko pod gore i bedzie fajnie, a i nie zapomnij o nagrodach, najlepiej finansowych
W przyszłym roku zgłoś się do organizatora i zaoferuj swoją pomoc w organizacji maratonu. Będziesz zadowolony, zobaczysz ile trudu trzeba włożyć w organizację i zapewniam Cie, że znajdzie się cała masa niezadowolonych troli.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
chodzi o to że z naszych terenów można dużo więcej wycisnąć.., jeżeli będzie 3city w sezonie 20 maratonów to każdy coś dla siebie znajdzie, a jak jest jeden albo dwa to to co, ,mamy przyzwalać na byle jakie prowadzenie trasy? To następnym razem pośmigamy w koło bulwaru. I ta opłata - 60 zł - za co ? Nawet posiłek to lipa.. . Oczywiście i tak będziemy startować co nie znaczy że niektórzy widzieli by lepsza trasę...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
ma ktoś może jakieś fotki z maratonu ?
mx, nie podoba się - nie startuj, proste. Jak chcesz inny wyścig to sobie sam zorganizuj na takiej trasie jaką sobie sam ułożysz.
Wyniki już na stronie:
http://sts-timing.pl/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=7
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wiem wiem, są zdolni na tym świecie. Dobrze, że zapłaciłem w przedpłacie te 30 zł, to się przejadę. W końcu mam rzut beretem. Mam tylko nadzieje, że nie polegnę na pierwszym zjeździe po starcie. Ma ktoś pożyczyć strój do dh? Oddam przed pierwszym podjazdem :P
1.jaka medialność?
2."tubylcy i tak bedą wkur... (zdenerwowani) że nie mogą sobie spokojnie z koszem wiklinowym na grzyby iść
3.wiekszość osób na mtb w Gdyni to osoby towarzyszące
4.skoro taka formuła to niech Organizator zmieni nazwę z na XC z martatonu
5. iiii proszę nie zestawiaj z tej parodii z Londynem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
Ja tam widziałem więcej niz jeden ciekawy podjazd, ale może źle widziałem hehe jechłem trasą po sladzie i runda w solidnym tempie i wyszło około 30min na rundzie. Aby kolarstwo się rozwijało pod względem atrakcyjności robi się coraz więcej okrążeń na krótkiej rundzie, na podobnej zasadzie zorganizowane bedzie xc na IO w Londynie w terenie niemal w całości odsłoniętym, niestety mtb nie ma takiej medialności jak szosa bo ie da sie tego dobrze filmować, nie ma tłumów na trasie a tym samym nie jest to atrakcyjne dla sponsorów. Co to za atrakcja dla widza skoro widzi peleton na starcie a potem 4h później, no ale to moje zdanie, niestety drugą strona medalu jesteśmy my którym nie koniecznie musi sie podobać taka forma wyscigów, na szczęście w polsce jest sporo imprez na jakich możn wystartować i po 6h zjawic się na mecie nie mając katktu ze swiatem i tez jest fajnie, w takim ukladzie polecam maratony u pana G. Golonki. no ale to moje zdanie, pozdrawiam:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie zdziw się Ef!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Akurat za wyniki będą odpowiadały chipy. Tutaj trudno coś zepsuć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja jadę tylko nie płace.. Byłem i objechałem trasę, fakt nudna, jeden ciekawy podjazd, po starcie może być "wesoło" jak ktoś zaliczy glebę bo ciasno jest. Trasa wyznaczona na odp.. i tyle. Może ktoś się kiedyś zajmie maratonami na poważnie w 3city.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ci ludzie, którzy to organizują, nie mają bladego pojęcia o wyścigach MTB. Co więcej - nie chcą mieć, bo gdyby chcieli, to mogliby zapytać kogoś, kto choć raz w życiu startował na tego typu imprezie. "Giga" 60 km, do tego na 5 okrążeniach - śmiech na sali, a start z górki to już tradycja maratonów w Gdyni.

To będzie po prostu dłuższe XC (tyle, ze bez jakichkolwiek odcinków technicznych) z dziesiątkami osób dublowanych, i jak podejrzewam totalnym burdelem z wynikami ze względu na duble. Do tego wpisowe większe niż na komercyjnych maratonach ogólnopolskich. Szkoda, ale kogo to obchodzi, poza tymi, którzy będą startować?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
pewnie org i tak ma w pupie te nasze rozważania :)... niestety
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Start z górki to wyjątkowo zły pomysł, do tego wspólny start dla dystansów 36 i 60km... szykuje się niezły kocioł :-/
Sensownym rozwiązaniem było by przesunięcie startu na ostatni asfaltowy podjazd na trasie, zaraz po wyjeździe z tunelu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Objechałem i nie wiem kto układał tą trasę,ale po starcie 2km zjazdu szeroką szutrówką to chyba nie jest najlepszy pomysł.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak dzisiaj o 17 00 na starcie .
A. Wróbel z Naftocortu prowadzi .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Będzie jakiś objazd trasy ?
jak nie walczy sie o pudlo, to mozna pojechac sobie bez numeru startowego, za free :) czas mozna sobie samemu zmierzyc...a ze nie bedzie sie potem w wynikach w necie, to co z tego? 60zeta, to przeciez 15 piw lub 6kg kaszanki :D
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry