Widok
Ja byłam u Dr Olszewskiego 28.07 i przyznam ze się nieco rozczarowałam. Umówieni byliśmy na USG 3D , niemniej 95 % badania to było klasyczne usg 2d a lekarz wykonał jedynie 3 zrzuty zatrzymanego obrazu 2d do 3d.
Dostaliśmy nagraną płytę z całym przebiegiem badania, taki drukowany opis jak do klasycznego usg a koszt wyniósł 150 PLN.
Badanie było dokładne: udało się nawet określić płeć dziecka niemniej oczekiwałam większych wrażeń - bo takie dokładne usg 2d czeka mnie wkrótce normalnie - w ramach prowadzenia ciąży - nieodpłatnie. Za 3 fotki na filmie w 3d to nie warto było wydawać pieniążków.
Dostaliśmy nagraną płytę z całym przebiegiem badania, taki drukowany opis jak do klasycznego usg a koszt wyniósł 150 PLN.
Badanie było dokładne: udało się nawet określić płeć dziecka niemniej oczekiwałam większych wrażeń - bo takie dokładne usg 2d czeka mnie wkrótce normalnie - w ramach prowadzenia ciąży - nieodpłatnie. Za 3 fotki na filmie w 3d to nie warto było wydawać pieniążków.
NikaO - USG 3D staniało u Olszewskich???
Dziewczyny pisały, ze 180 :P
jutro będę usiłowała namówić Męża na to USG :)
moja Mama chce je zasponsorować ;) tak żebyśmy mieli fajną pamiątkę :)
a mój Mąż twierdzi, że za dużo USG to nie dobrze - chociaż nie ma dowodów na to, że USG szkodzi maluszkom :)
a ja bym chciała :D
Dziewczyny pisały, ze 180 :P
jutro będę usiłowała namówić Męża na to USG :)
moja Mama chce je zasponsorować ;) tak żebyśmy mieli fajną pamiątkę :)
a mój Mąż twierdzi, że za dużo USG to nie dobrze - chociaż nie ma dowodów na to, że USG szkodzi maluszkom :)
a ja bym chciała :D
Byłam dziś u dr Olszewskiego na usg 3D. Bardzo Wam dziękuję za dobre opinie i namiary na jego gabinet. Jestem BARDZO zadowolona z wizyty u pana doktora. Polecam wszystkim. Sprzęt ma taki sam jak dr Preis- a wizyta w o niebo milszej atmosferze. USG 3D z płytką i niespodzianką ( fajna wyprawka dla przyszłych mamuś) kosztowała 150zł. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy :)
czyli takie usg wykonuje się tylko do 24 tyg?