Widok
...pojawia się zatem niepowtarzalna szansa zostania objechanym przez kobietę ;-)
A ma ktoś może jakieś informacje na temat planowanych dystansów ? Połączenie kategorii ewidentnie wpływa na znaczne skrócenie czasu potrzebnego za rozegranie wszystkich wyścigów. Liczę więc, że dzięki temu doczekamy się w końcu ścigania na jakimś większym dystansie :-)
A ma ktoś może jakieś informacje na temat planowanych dystansów ? Połączenie kategorii ewidentnie wpływa na znaczne skrócenie czasu potrzebnego za rozegranie wszystkich wyścigów. Liczę więc, że dzięki temu doczekamy się w końcu ścigania na jakimś większym dystansie :-)
Nie wiem czy organizator to przemyslal do końca. Sadząc po rozpisce - nie bardzo. Jesli wszyscy maja startowac razem, to bardzo mnie ciekawi na trasie jakiej długości? Czy takiej jak dotychczas jezdziła kategoria 60+ lub kobiety, czy na trasie jaka dotychczas jezdzila elita. Jeli to pierwsze, to słabo to widze, jesli to drugie to... tez słabo to wiedze jesli chodzi o co niektórych. Jesli kólek bedzie wiecej nikt z sedziów nigdy sie nie połapie kto ktore kółko jedzie, bedzie full dubli i bałaganu.
Faktycznie duble były zawsze klasyfikowane... co nie zmienia faktu, ze w slabszej kategorii bedzie to ciekawie wygladac gdzie połowa pewnie nie przejedzie swojego dystansu nawet. Nie wiem moze sie mylę i nie bedzie tak źle. Mysle, ze wspolny start to dobry pomysł, ale moze z racji tego, ze wtedy wystepuje dosc znaczne zrożnicowanie poziomu to moze duble zostawić na trasie. No nic niedlugo sie przekonamy jak to bedzie wygladac;)
15 najlepszych z elity ? to bez sensu...lepiej niech zrobia dzien wczesniej kwalifikacje startowe (jak w motorsportach) - kazdy niech przejedzie jedno szybkie okrazenie i na tej podstawie bedzie wiadomo, kto z jakiego miejsca startuje...zreszta jak ktos byl dobry w zeszlym roku , to nie wiadomo jaki bedzie w tym...a tak byloby sprawiedliwie...
ee gadanie :) pierwsza 15 Elity, to zdecydowanie za duzo: pierwsza piatka, to moze tak, ale 15 ? to przegiecie, bo powyzej 10 miejsca, to juz jest totalna loteria...zreszta, szczerze mowiac to i tak nie ma sensu - po starcie i po 1 czy 2 km praktycznie 95% wyscigu jest juz ulozone, a troche przepychanek na samym poczatku nie zaszkodzi :-) to dodaje troche kolorow przy nudnym jak flaki z olejem wyscigu (z punktu widzenia obserwatora zewnetrznego oczywiscie) :D wiec teoria z sektorami startowymi na BT nie ma praktycznie sensu...jesli chodzi o tzw "nizsze grupy" jak to niektorzy opisuja, to z tym okresleniem, bym uwazal - wielu zawodnikow z Mastersow spokojnie moze rywalizowac z tzw Elita...ja tutaj roznicy nie widze...zreszta okaze sie w praktyce...mi taki kociołek, na jaki sie zanosi bardzo odpowiada :)
w pierwszej linii Ja i AKI !
w drugiej cala reszta :P
Tak na poważnie nie może być sytuacji takiej że przy ustawianiu się na starcie będzie samowolka. Nie wydaje mi sie by ktokolwiek z pierwszej 10tki elity teraz jeździł jakoś słabo. Tak więc w pierwszych rzędach widzę wpomnianą pierwsza 10 elity, Panów: Banacha, Górskiego, Golińskiego, Pawła Maszote i Tomka Marca. Jeśli kogoś przeoczyłem to przepraszam. Taka jest moja wizja startu.
w drugiej cala reszta :P
Tak na poważnie nie może być sytuacji takiej że przy ustawianiu się na starcie będzie samowolka. Nie wydaje mi sie by ktokolwiek z pierwszej 10tki elity teraz jeździł jakoś słabo. Tak więc w pierwszych rzędach widzę wpomnianą pierwsza 10 elity, Panów: Banacha, Górskiego, Golińskiego, Pawła Maszote i Tomka Marca. Jeśli kogoś przeoczyłem to przepraszam. Taka jest moja wizja startu.