Widok

Galeria Rumia: warto tu być!

Opinie do artykułu: Galeria Rumia: warto tu być!.

W czwartek, 19 listopada, o godz. 10, swoje podwoje otwiera nowe centrum handlowe - Galeria Rumia. Zamiast jeździć daleko do Galerii Bałtyckiej, czy do gdyńskiego Klifu, mieszkańcy Rumi i okolic będą mieć pod ręką swoją własną galerię z szerokim wyborem modnych marek.Interaktywna zabawa "Klucz do Galerii" to tylko jedna z atrakcji, jaką zaplanowano dla pierwszych gości. Już dziś można zarejestrować się na stronie internetowej Galerii Rumia i już jutro odebrać czek na zakupy w galerii. ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

galeria rumia

Nie została jeszcze formalnie odebrana (nie ma podpisów i papierów) więc przychodząc tam, formalnie jest się na placu budowy.
Wejście na własne ryzyko :]
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 1

jeśli jest tak jak piszesz to

za jakikolwiek wypadek odpowiada Kierownik Budowy. Wejście na jego odpowiedzialność się zdaje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

galeria RUMUNIA
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

zgłoś do Nadzoru Budowlanego

i tyle
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Brud & Smród

Codziennie jezdze do tej "galerii" z towarem i powiem wam, ze nie widze tego otwarcia. Jeden wielki syf. To bedzie otwrcie jeszcze gorsze, niz galerii baltyckiej. Brud & Smród
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zagwozdka

Chodząc po galeriach moją uwagę przykuły wielkie napisy "Sale 70%", że mam trochę gotówki postanowiłem się dowiedzieć co oznacza to "70%". Pani sprzedawczyni wytłumaczyła mi, że oznacza to obniżkę o 70%. To zapytałem ją z kim trzeba rozmawiać w sprawie sprzedaży-ona na to, że z nią. ucieszyłem się i pytałem dalej ile za metr i od kiedy zwolnią pomieszczenia a ona na mnie jak na wariata, zrobiła się nie grzeczna i zaczęła grozić ochroną.
Bądź tu człowieku mądry.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 4

No bo to tylko sale są w promocji. A pokoje i inne pomieszczenia dalej drogie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

hmmm podobną historie usłyszałem w radiu zet, gdy w nietypowej sprawie dzwonił pan j.weiss... nie ładnie "kraść" innym anegdotki
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gallux,

tyko Tobie ufam i czekam na długie sprawozdanie. W innym wypadku nigdy tam nie pójdę.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

galeria za glalerią

tyle tego nastawiali, ze ktos tu bedzie bide klepał. Galeria przyorze często świeci pustkami
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

ta będzie świeciła większymi pustkami

nie wydaje mi się, żeby otworzyło się w niej dużo sklepów, na pewno nie w czasie kryzysu. Potwierdzić to mogą wielki światowe marki klasy stonka jakim chwali się inwestor.
Ciekawe czy będzie tam coś poza tymi wymienionymi hehe.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

I co to za światowe marki:

Reseved, Mohito, Cropp Town,Rossmann, Cubus, Big Star, CCC, Drogeria Natura.
Ciekawe kto o nich słyszał w świecie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Już na starcie czeka ją taki sam los jak Manhatanu czy galerii przymorze

puste sklepy zabite dechami.
Byłem ostatnio w manhatanie,wygląda to jak wymarłe miasto,połowa miejsc handlowych zabita karton-gipsem,w pozostałych sklepach panuje półmrok,gdzie niegdzie przemknie człowiek.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 5

Manhattan wykończyła GB

Szkoda, że nikt nie ma pomysłu na ten budynek... A Galeria Przymorze nieźle się rozwija, pomimo Alfy i Reala.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak rozwija?

U góry pustki zero ludzi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

tam będzie zawsze bardzo dużo osób, ta galeria, powiem, że nawet jest za mała

1. przy głównej trasie 2. 100 tys mieszkańców Gdyni ma 10 min samochodem, cała rumia, reda 3. brak konkurencji, za wyjątkiem typowo spożywczego portu Rumia, tyle!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Już widzę jak z Gdyni suną całe sznury samochodów do prowincjonalnej galerii.

W Gdyni to jest Klif i tam się jeździ jak już.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nieprawda
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

czas pokaże
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przyznam się, że nigdy nie byłem w Galerii Przymorze od czasu jej otwarcia. Powodem jest obecność tam tandetnych marek; z Galerią Rumia będzie podobnie. Światowy poziom w Trójmieście występuje jedynie w Klifie i Galerii Bałtyckiej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Masz rację kiedyś na początku lat 90 Manhattan to było coś

nie ten co zbudowali na miejscu targowiska tylko stary dziś już go niestety nie ma ale mieli tam buty z Włoch!

szkoda :(

nie ma butów z Włoch bo polskie babki wolą kupować tanie ładnie wyglądające g z Chin, zamiast solidnych, markowych butów skórzanych. Podobnie jest ze wszystkim. Spróbuj w Polsce znaleźć poza dobrymi butami, solidny sprzęt sportowy, kurtki narciarskie do jazdy a nie do szpanowania po Krupówkach, nieprzemakalne buty (nie mówię o kaloszach) chociaż o dobre kalosze na łódkę też trudno. Cóż handel rządzi się prawami większości, a masa kupuje, to co się najlepiej zareklamuje, a nie to co jest dobre :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W końcu !! Mam nadzieje, że mniej będzie w Gdańsku tych swiatowców i demonów prędkości z rejestracjami GWE i GPU

Wolne miasto Gdańsk !!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 28

GD

100% wolę GWE i GPU niż GD (dresy i buraki) typowy Gdańsk
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

ja, ja - frei stadt Danzig

naturlich - du gut sprache

korekta

Stadt... i w drugiej osobie czyli du sperechest

Spichst du Deutsch?

Jak już kogoś poprawiasz i sie mądrzysz to warto by było wiedzieć co sie pisze - sperechest to nawet nie wiem co za słowo jednak na pewno nie odmiana słowa "sprechen", w żadnym czasie i trybie.

widząc czasami kierowców GWE na ulicach Gdańska,po prostu strach

panikują,wymuszają,niestety wielu sie nie nadaje do jazdy po dużym mieście
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dlatego właśnie jeżdzą po Gdańsku, a nie jadą do dużego miasta.

GD I GWE o zgrozo!!!!!!

"Ta kolorowa atrakcja zyskała sporą popularność w innym centrum handlowym firmy Polimeni - Galerii Słupsk, dlatego firma postanowiła zaadaptować ten pomysł również na Pomorzu."

Hmm, a Slupsk to niby gdzie lezy, na Podkarpaciu?
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

to zwykłe fałszywki

prawdziwe galerie są gdzie indziej
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nareszcze artykuł o centrach handowych ! Tyle miesięcy czekania. Ostatnio o ile pamiętam był o otwarciu nowej części Klifu i o tym jak zwalił się tam kawałek sufitu.
A tak swoją drogą marki, które wprawadziła Galeria Rumia poza Benettonem ma każde centrum w Trójmieście. Nie ma się czym chwalić, ale w końcu mieszkańcy wiosek pod Trójmiastem typu Rumia czy Reda będą mieli centrum handlowe hehe
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

x

o losie, dawno się tak nie uśmiałam :|
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

naucz sie czytać

naucz sie czytać TO ARTYKUŁ SPONSOROWANY !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

to co dopiero marki

Reseved, Mohito, Cropp Town, United Colors of Benetton, C&A, Rossmann, Cubus, Big Star, CCC, Drogeria Natura. -prawie jak lumpex.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jeszcze brakuje tylko do kompletu delikatesów

Biedronka.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

chyba delikatesów od dyskontu nie odróżniasz

a różnica jak ogień i woda !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

ogólnie prawda,

ale z porównaniem benettonu do lumpexu przegiąłeś:DDD
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

RUMIA MA JUZ TAK:

1. Oszołn
2. Kerfur
3. Teraz ta nowa galeria
4. Makdonalda

A co ma taka Gdynia ? Przypominam ze Gdynia to takie miasteczko lezace na dalekich przedmiesciach Rumi. Otoz Gdyna ma Prezydenta Szczurka.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ulżyło ci jak nie to spuść jeszcze z krzyża i do lekcji...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zapomniałeś o :
- supermarket Netto
- Lidl
- supermarket Albo
- za kilka dni otworzą KFC
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

!!!!! no i ....

a po co mamy zagracac tymi blaszakami Gdynie, jak moge one gracic inne okoliczne miasteczka :)

galeria

niestety lumpeksy nadal są tańsze ....
raczej podziękuje za te znane marki ;-)

Jaka, kurde, galeria ? Obrazy będa tam prezentowane, a może rzeźby?

Galeria rajstop, Studio paznokcia, Farma piękności, Akademia białych kozaczków... Bangladesz na wagę ometkowany w Gdańsku

Piękne do pierwszego prania...
Może bez C&A.
Dobrze, że drogeria będzie czynna do wieczora...

korki

znaczy jak teraz będziecie jechać z 3miasta na Hel albo w kierunku Wejherowa to proponuję objazd przez Bornholm, bo tu korki będą gigantyczne.

W Gdyni na skwerku brak MDonalda,lub koło dworca PKP

w wiekszośći dużych miast MD to podstawa w centrum
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

CALA PRAWDA O PMARCE RESEVED

1. NALEZY DO GRUPY LPP
2. LUDZIE NA SKLEPIE (MANHATAN, GB) ZARABIAJA TAM 5 ZLOTE NA REKE
3. ROBIA W 7 DNI W TYGODNIU OD 9 do 21
4. NIE MOZNA USIASC W PRACY (BRAK RZESEL) - CZEMU TO MA SLUZYC? LEPSZY ZMECZONY I ZNUZONY PRACOWNIK KTOY BEDZIE LECZYKL SIE NA ZYLAKI?
5. NIE MOZNA MIEC PRZY SOBIE KOMORKI NA SKLEPIE- CIEKAWE CO TO PRZESZKADZA MIEC KONTAKT Z RODZINA CZY ODEBRAC/NAPISAC SMSA GDY NIE MA KLIENTOW NA SKLEPIE W GRANICACH PRZYZWOITOSCI. PRZECIEZ LUDZIE MAJA DZIECI, STARSZE OSOBY I JAK TU NIE MIEC TELEFONU
6. ODPOWIEDZIALNOSC MATERIALNA - LICZONA PO CENACH SKLEPOWYCH MIMO ZE NA SKLEPIE NIE MA NAWET OCHRONY
7. NA SKLEPIE PRODUKTY Z CHIN KTORE SA WARTE GROSZE I NIC NIE WARTE
8. NA WIESZAKACH SAME LACHY Z BEZNADZIEJNYCH MATERIALOW. NIE TRWALE KOLORY I FASOON KTORYT ZNIKA PO PIERWSZYM PRANIU

TO PEWNIE DOTYCZY NIE TYLKO W/W FIRMY ALE PEWNIE TAKZE WIELU INNYCH.

LUDZIE KTORZY ZARZADZAJA FIRMA I WPROWADZAJA TAKIE WYMAGANIA ORAZ KIEROWNICY TAKICH PLACOWEK POWINNI UDERZYC MOCNO GLOWA O SCIANE.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 2

Prawdopodobnie masz absolutną rację, ale chyba Ci się Caps Lock zaciął i oczy bolą od czytania Twoich uwag.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ścierwo za 5zł sprzedają za 49,99

"...PRODUKTY Z CHIN KTORE SA WARTE GROSZE I NIC NIE WARTE"

Tak sie teraz porobiło. Kiedyś płaszcz z jakiegoś w miare prawdziwego i porządnego materiału kosztował wg dzisiejszych cen 200-500zł. Teraz za tyle sprzedają ścierwo kupione za 10-20zł w Chinach. Żeby dostać płaszcz warty 200-500zł trzeba zapłacić 1000zł.
Ścierwo które kiedyś na ryneczkach można było kupić (zreszta nadal mozna - typu giełda w Pruszczu) za 5zł teraz z metką Reserved czy innego neolumpexu kosztuje "zaledwie" 49,99 a niekiedy w promocji mozna "wyrwac" już "od 39,99"

Czynsze sklepów. o ryneczkach nie mówiąc były bowiem nieco mniejsze niż te w tych wszystkich syfnych "galeriach ach-ę", na dodatek w euro. No i towar musi kosztować 5-10x tyle co cena zakupu żeby
1) zarobić na czynsz (do 50% ceny) oraz koszty płac itp (relatywnie grosze
2) przynieść godziwy zysk (do 80% ceny)
3) cena towaru (1-5% ceny)

I nie ma znaczenia czy to Galeria Rumia (towar za 5zł sprzedawany za 49,99) czy Klif (towar wart 200-500zł sprzedawany za 1000-5000zł)

Nie krzycz! Poza tym podzielam tą opinię.

W pełni podzielam opinię podejrzewam że byłeś pracownikiem i nie źle dali ci w kość, niestety to co opisujesz to większość marek można przyklepać np. C&A lub CUBUS niestety jakoś wciągu tych kilku lat tak spadła że teraz to obciach chodzić w tych ciuchach a jeszcze w 2002, 2003 pamiętam jak kupiłem sobie fajny sweter z Reserved i poszedłem na wykład i co najlepsze 3 kolesi miało taki sam może fakt że do Centrum Alfa nie było za daleko to sprawił nie wiem pewne jest to że dużo osób chodziło w ich ciuchach a teraz?! Teraz żeby się wyróżniać musisz mieć ciuch np. sweter 400-500 zł spodnie 350-400 najlepiej Hugo Boss i buty Apii za 800 stówek !!!! :))))))

Niestety takie czasy, polskie społeczeństwo przez ostatnie lata trochę się dorobiło i zaczęło kupować masówki jak: Reserved, H&M, Cubus, KaapAhl, Cropp Town, House czy New Yorker. Takie marki są powszechnie znane i lubiane. Dlatego teraz prawie każdy nosi ich ubrania. Ciesz się , że w Polsce nie ma tak dużego szpanu w kwestii ubrań co we Włoszech. Mój kumpel mówił mi, że tam masówki kupuje tylko plebs. W Mediolanie na przykład żeby się wyróżnić z tłumu musisz kupować ciuchy od Gucci, Versace albo Armaniego.
Tylko, że Włosi mają inną mentalność niż Polacy. W Polsce widok faceta u kosmetyczki budzi śmiech i opnie, że to c**ta, pe**ł itp. a we Włoszech to nic nadzwyczajnego. Polska w tych sprawach jest ,, z tyłu za murzynami". Pozdr
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

dziewczyna z ktora krecilem pracowala tam - nawet nie chcaila umowy an stale a zlecenie bo moglo miec elastyczniej plan dzieki

temu i zarabiala o 1zl wiecej na godzine...

utrapienie mieszkańców

Przyjazna galeria? Pytanie- dla kogo? Na pewno nie dla ludzi, którzy mieszkają w jej pobliżu. Dla mieszkanców ulic: Włókienniczej i Sabata, to istny horror. Potworne korki, utrudniony przejazd, blokowane wjazdy na posesje, itp. Ale kogo to obchodzi, na pewno nie władze miasta, które wydały pozwolenie na budowę centrum handlowego w sąsiedztwie osiedla domków.(:Adzia
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po co mieszkasz w mieście, jak nie lubisz miasta? Wyprowadź się.

juz raz sie wyprowadziłam z miasta

z Gdyni :(

I z nowu to samo...

Jak zawsze w galerii piszczące schody ruchome firmy OTIS...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

schody

W Galerii Bałtyckiej też tak jest do dzisiaj...

i co to ma byc??

super marki buuhahaha

galeria bez dokumentów odbiorowych - zagrożenie dla znajdujących się ludzi

założyć na tym plomby kontroli ewentualnych pęknięć , przeprowadzać regularne kontrole , no a w przypadku wystąpienia postępujących pęknięć - to tylko zostanie nakaz PINB - do kapitalnego remontu lub rozbiórki ( ze względu na kryzys gospodarczy - brak środków - wyłączyć z eksploatacji i rozebrać ) - tytuł wykonawczy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Konstrukcja jest wykonana wzorowo. Nie wiem jaką ty masz wiedzę, ale elementy są tak zrobione, że pęknięć nie będzie. Kolega z konkurencji?

inwestorskiego?

NIE TO ...

INSPEKTOR EREKTOR :D

ZA mało mamy korków.

Przez Rumię w godzinach szczytu i tak ciężko się jedzie, a tu teraz galeria przy głównej. Horror. Ale czego władza nie robi dla pieniędzy...

Galeria Rumia

Miałam iść na otwarcie ale z wiązku że panuje śwńska grypa stwierdziłam że lepiej nie ryzykować za dużo ludzi i duzo zarazków zresztą lepiej unikać takich tłumów a itak zle sie czuje.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Korki w Rumi przez sklep!

Fatalną rzeczą jest, że ten sklep powstał przy głównej drodze. Przez takie cudowne udogodnienie, kierowcy stoją w korkach już od granicy miasta z Gdynią!
A obawiam się, że zwiedzający ten sklep nie poprawią i tak beznadziejnej sytuacji. A władze Rumi wraz z inspekcją ruchu drogowego nie reagują na tak fatalną sytuację. Bardzo źle świadczy to Samorządzie...

Przerost formy nad trescia

Ciekawe jak długo bedzie "atrakcją" galerie to juz przeżytek chyba że na peryferiach pózniej i tak bedzie swiecic pustkami
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłem dziś

Strasznie Mała ta Galeria.

witam mieszkańców rumi:-) nie przejmujcie sie opiniami budyniastych, oni nie mają pojęcia o tym jak może funkcjonować gmina

ich zabytki w ruinie, budżet w opłakanym stanie, ale kinola noszą wyżej błotników swoich golfików dwójeczek full wypas organki stalina
kibicuje wam od przeszło roku, macie potencjał i przyszłość

GALERIA

generalnie to powiem tak fajna niby mała się wydaje ale jest dożo miejsca na sklepy ceny obniżone chodź ich mało, myślę że dla każdego coś się znajdzie myślałem o zakupie butów a kupiłem TELEFON KOMÓRKOWY jest tam wyspa gdzie mają telefony w cenach allegro i pierwszy raz sie spotkałem żeby ktoś miał tyle modeli na oko 200 . atak poza tym te delikatesy są super nawet lepsze od bomi którego jestem stałym klientem :)

generalnie to powiem tak fajna niby mała się wydaje ale jest dożo miejsca na sklepy ceny obniżone chodź ich mało, myślę że dla każdego coś się znajdzie myślałem o zakupie butów a kupiłem TELEFON KOMÓRKOWY jest tam wyspa gdzie mają telefony w cenach allegro i pierwszy raz sie spotkałem żeby ktoś miał tyle modeli na oko 200 . atak poza tym te delikatesy są super nawet lepsze od bomi którego jestem stałym klientem :)

mam nadzieje że im wyjdzie bo oszołom jest do kitu!

mam nadzieje że się rozkręci bo oszołom jest do kitu!

Galeria Rumia: warto tu być!

byłam wczoraj : nie warto .. mnóstwo ludzi i zero fajnych promocji , pomijając że połowa sklepów nie czynna jeszcze, a o korkach w okolicy nawet nie chce mi się pisać , jeździłam Hutniczą i tez było gęsto ;-)
lepiej iść na spacer do lasu ...

sportowe sklepy

Nie ma żadnego sklepu sportowego ! To w Auchanie są 3 a nie jest to żadna galeria ..

odpowiedź

no i sobie odpowiedziałeś zdzichu dlaczego nie ma ich w Galerii
do góry